Яловичі нирки тушковані з овочами та підливою

Зазвичай, кулінарки не приділяють належної уваги субпродуктам та рідко готують з них страви, особливо, коли мова йде про нирки. А даремно. Адже, баранячі, свинячі та яловичі нирки – це джерело цінних мікроелементів. До того ж, за якістю та вмістом білків нирки не поступаються м’ясу. Головне – правильно приготувати цей субпродукт, щоб позбутися специфічного запаху та отримати смачну страву. Продовжувати читання Яловичі нирки тушковані з овочами та підливою

Запечений стейк товстолобика в лимонно-медовому соусі

Доволі банальна життєва історія стала причиною появи в нашій родині цієї страви. Звернулася до чоловіка з проханням порізати рибу на шматочки, щоб їх можна було посмажити. Він порізав рибу великими стейками. Такі товсті шматки риби смажити довелося б доволі довго. Ба більше, весь будинок буде смердіти смаженою рибою. Рішення прийнято було швидко – потрібно запекти товстолобика в духовці, попередньо просочивши соусом. Соус виготовила з наявних у холодильнику продуктів, що підходили до рибної страви. Продовжувати читання Запечений стейк товстолобика в лимонно-медовому соусі

Камбала смажена без панірування на сковороді – смачна та без запаху

Не варто проходити у магазині повз камбалу. Адже, за смаковими якостями та харчовою цінністю її м’ясо вважається дієтичним, а отже, і корисним. Але є один недолік, через який багато господинь вважає за краще не зв’язуватися с камбалою. Адже, коли її готуєш, то по хаті розносяться специфічні аромати. Я поділюся з вами одним секретним рецептом, який допоможе цього уникнути.  Продовжувати читання Камбала смажена без панірування на сковороді – смачна та без запаху

Вітамінний салат із сирого буряка, моркви, капусти та інших свіжих овочів

Коли на зміну осені поступово приходить зима, актуальною стравою на столі стають різноманітні вітамінні овочеві салати. Сьогодні пропоную вашій увазі смачний та дуже корисний салат із сирого буряка, моркви, капусти та інших сезонних овочів. Можна заправити його винним оцтом або ж збризнути лимонним соком. Продовжувати читання Вітамінний салат із сирого буряка, моркви, капусти та інших свіжих овочів

Смачний рисовий суп з фрикадельками в мультиварці

Майже кожен день перед господинями постає питання: «Що смачненького приготувати на обід? Щоб і швидко, і ситно?» На такий випадок пропоную свій улюблений варіант – рисовий суп з фрикадельками, приготований в мультиварці. Страва виходить наваристою, з насиченим смаком. Запропонований рецепт дуже простий в реалізації, до того ж, можна прискорити приготування супу за допомогою мультиварки. Продовжувати читання Смачний рисовий суп з фрикадельками в мультиварці

Смачний печінковий торт з грибами та морквою

Яскравою прикрасою будь-якого святкового столу по праву можна вважати торт. До речі, це може бути не лише солодка випічка. Не менш привабливо виглядають на столі закусочні овочеві, м’ясні або печінкові торти. Тож, сьогодні пропоную приготувати саме таку холодну закуску – яскравий та смачний, корисний та простий в приготуванні печінковий торт з грибами та морквою. Продовжувати читання Смачний печінковий торт з грибами та морквою

Смачні курячі ніжки з хрусткою скоринкою смажені на сковороді

Відмінна страва для фуршетного столу з приводу дружньої вечірки або повноцінного святкового застілля – курячі крильця, гомілки чи стегенця в паніровці, обсмажені до золотистої скоринки на сковороді. Такі курячі ніжки з хрусткою скоринкою можна подавати як самостійну страву без будь-якого гарніру. Достатньо доповнити подачу улюбленими соусами, зеленню та овочами (свіжими або маринованими). Продовжувати читання Смачні курячі ніжки з хрусткою скоринкою смажені на сковороді

Яловича печінка зі сметаною і сиром тушкована на сковороді – смачна, м’яка та ніжна

Люблю страви з печінки не лише за їх смакові властивості, а й за легкість приготування. Особливо смачні страви виходять з телячої печінки. Коли готую, люблю фантазувати та експериментувати, починається справжній творчий процес. Замінюю спеції та інші додаткові інгредієнтами для отримання нового смаку. Моїй родині найліпше смакує яловича печінка зі сметаною і сиром тушкована на сковороді. Продовжувати читання Яловича печінка зі сметаною і сиром тушкована на сковороді – смачна, м’яка та ніжна

Угорський суп-гуляш з чипетке чи то з галушками

Деякі зовсім прості за своїм походженням страви через певний час займають гідне місце серед золотого фонду рецептів Високої Кухні. Однією с таких страв є традиційний угорський суп-гуляш з чипетке, який спершу був лише повсякденною стравою закарпатських бокорашів та трансільванських пастухів. Традиційно його готують з використанням яловичини чи телятини (можливе додавання й інших видів м’яса, але дуже зрідка). Продовжувати читання Угорський суп-гуляш з чипетке чи то з галушками

Домашній печінковий паштет з курячої грудки та печінки

Існують страви, які можна назвати універсальними. Адже, вживати їх можна і дорослим, і дітям, готуються вони напрочуд легко, із доступних та розповсюджених скрізь продуктів. До такої категорії можна віднести улюблену страву багатьох поколінь – домашній смачний та поживний печінковий паштет з курячої грудки та печінки. Продовжувати читання Домашній печінковий паштет з курячої грудки та печінки