Національна румунська кухня: особливості, рецепти та традиційні страви румунської кухні

Румунська кухня славиться своїм різноманіттям м’ясних страв. Традиційно для приготування національних смаколиків використовується відбірне натуральне м’ясо, яке ретельно прожарюється. Особливо шанується румунами м’ясо приготовлене на решітці.

Продовжувати читання Національна румунська кухня: особливості, рецепти та традиційні страви румунської кухні

Прозорий м’ясний бульйон з домашньою локшиною – гарна основа для м’ясних супів

Сьогодні пропоную приготувати дуже смачний та поживний прозорий м’ясний бульйон з домашньою локшиною. Така, на перший погляд, проста перша страва дуже популярна в кухнях багатьох країн. В тому чи іншому варіанті ви її знайдете, до прикладу, у чеській, словацькій, угорській,  румунській і, звичайно ж, у закарпатській кухнях. Перш ніж перейти до рецепта, зауважу, що готовий прозорий м’ясний бульйон (який, до речі, має свою назву – консоме) – це гарна основа для приготування самих різноманітних м’ясних супів. А отже, запропонований сьогодні суп з локшиною – це лиш один варіант першої страви із багатьох можливих.

Продовжувати читання Прозорий м’ясний бульйон з домашньою локшиною – гарна основа для м’ясних супів

Бульйон м’ясний з манною крупою

Румунські супи примітні тим, що готуються на основі м’ясних бульйонів і різних каш. Пропонований рецепт дає можливість приготувати першу страву на основі заздалегідь звареного курячого бульйону і манної крупи.
Продовжувати читання Бульйон м’ясний з манною крупою

Смачний рецепт супу з галушками з рису по-румунськи

Смачний суп з галушками можна приготувати за різними рецептами. Ми пропонуємо приготувати одну з перших страв румунської кухні: дієтичний, ситний і ніжний курячий суп з рисовими галушками. Рецепт цієї страви дуже простий.

Продовжувати читання Смачний рецепт супу з галушками з рису по-румунськи

Суп чорба з квасолею і курячими фрикадельками – смачний та ситний

Пікантний квасолевий суп чорба – це навариста перша страва, популярна в багатьох середземноморських країнах. Він відрізняється яскравим ароматом і приємним кисло-солодким смаком. Суп дуже наваристий, ситний і поживний. З сирої квасолі готується страва близько двох годин, але, якщо використовувати заздалегідь відварену або консервовану квасолю, то час приготування цієї першої страви значно скоротиться. У будь-якому випадку, кінцевий результат вартий витрачених часу і зусиль. Продовжувати читання Суп чорба з квасолею і курячими фрикадельками – смачний та ситний