Смачний печінковий торт з грибами та морквою

Яскравою прикрасою будь-якого святкового столу по праву можна вважати торт. До речі, це може бути не лише солодка випічка. Не менш привабливо виглядають на столі закусочні овочеві, м’ясні або печінкові торти. Тож, сьогодні пропоную приготувати саме таку холодну закуску – яскравий та смачний, корисний та простий в приготуванні печінковий торт з грибами та морквою. Ділюся з вами перевіреним на власному досвіді рецептом з наочним та покроково зробленими фото процесу створення цього смачного шедевру з печінки, овочів та грибів.

Отже, нам необхідно взяти:

  • телячу печінку – 300 грам;
  • яйце куряче – 1 шт.;
  • борошно пшеничне в/ґ – 1-2 ст. ложки;
  • сіль – 1,5-2 ст. ложки;
  • спеції за смаком (в мене коріандр та перець) – 0,5 ч. ложки;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 1-2 шт.;
  • гриби (в мене опеньки) – 100 грам;
  • майонез (нежирний) – 50 грам;
  • рослинна олія (рафінована) – 3-4 ст. ложки;
  • зелень петрушки – 2 гілочки.

Як приготувати печінковий торт з грибами, цибулею та морквою

Печінку ретельно промиваємо, нарізаємо великими шматочками.

Печінковий торт з грибами і морквою

Далі, потрібно подрібнити печінку. Я для цього використовую кухонний комбайн з ножем-крильчаткою, але, можна зробити це і за допомогою м’ясорубки чи блендера. Додаємо яйця, сіль та спеції, всипаємо борошно. Перемішуємо компоненти тіста.

Печінковий торт з грибами і морквою

Беремо сковороду середнього діаметра та смажимо коржі майбутнього торта. Можна сміло назвати їх печінковими млинцями. Зі сковороди знімаємо їх на паперовий рушник, щоб він увібрав залишки жиру.

Печінковий торт з грибами і морквою

Попередньо відварені гриби необхідно подрібнити, обсмажити та заправити сіллю і спеціями.

Печінковий торт з грибами і морквою

Очищуємо зазначені овочі. Цибулю нарізаємо кубиками.

Печінковий торт з грибами і морквою

На тертці з великими отворами натираємо моркву.

Печінковий торт з грибами і морквою

Смажимо подрібнені овочі на олії до прозорості цибулі. В процесі присолюємо та посипаємо спеціями за смаком.

Як зібрати печінковий торт

Процес формування торта дуже простий. Перший корж змащуємо майонезом, на нього викладаємо порцію пасерованих овочів.

Печінковий торт з грибами і морквою

На другий печінковий корж викладаємо порцію грибів. Продовжуємо чергувати коржі та шари начинки.

Печінковий торт з грибами і морквою

Готовий печінковий торт прикрашаємо овочами та зеленню. Можна робити будь-який декор, який підкаже ваша фантазія.

Печінковий торт з грибами і морквою з яловичої печінки

Даємо печінковій закусці настоятися та просочитися не менше ніж годину. Перед подачею на стіл овочево-грибний печінковий торт нарізаємо порційними шматочками. На фото видно, що в розрізі торт виглядає ще більш апетитно та яскраво.

Печінковий торт з грибами і морквою з яловичої печінки

Печінковий торт з грибами – відео-рецепти

Пропоную скуштувати і смачний грибний торт з печінки від Наталі Пархоменко.

А це дієтичний печінкового тортика з гречкою і грибами. Адже, коржі не смажаться на сковороді, а запечений в духовці. Закуска виходить дуже ніжна і супер смачна.

Рецепт підійде там кулінаркам, хто хоче поєднати грибну начинку з плавленими сирками.

Ця закуска теж готується з курячої печінки.

Автор цього відео-рецепту теж пропонує цікавий та смачний варіант приготування.

Спробуйте самостійно приготувати закусочний печінковий торт. Впевнена, що у вас вийде ще привабливіше та смачніше. Адже досконалості не має меж! Згодні?