Гратен з картоплі – це популярна класична страва французької кухні з рум’яною скоринкою, найніжнішим смаком та простим приготуванням. Ця ефектна і смачна запіканка вже давно завоювало серця багатьох світових гурманів. Сьогодні я пропоную зробити вегетаріанський картопляний гратен з грибами і часниковим соусом. Продовжувати читання Картопляний гратен з грибами і часниковим соусом – французька запіканка з картоплі
Країна рецептів: Французька кухня
Всесвітньо відомі смачні та вишукані страви і рецепти французької кухні обирайте на цій сторінці сайту. Французька кухня всім світом визнана як найбільш вишукана, а кулінарія у самій Франції вважається різновидом мистецтва, нарівні з поезією, музикою чи малюванням. Умовно її можна поділити на три групи:
- регіональну;
- загальнопоширену;
- вишукану чи то високу.
Використовуйте кращі рецепти французької кухні та готуйте і в домашніх умовах цікаві та смачні страви по-французьки .
Паштет з печінки з желе із вина – вишукана холодна закуска
Паштет із печінки з винним желе – родзинка французької кулінарії. Закуска вишукана в смаку, ароматна, ніжна і неймовірно красива в подачі. Желе з вина, після уварювання, зовсім на містить алкоголю. Залишається тільки насичений солодкуватий смак з приємною кислинкою, яка чудово доповнює паштет. Шар желе не просто надає страві вишуканого смаку, але і оберігає паштет від завітрювання. Продовжувати читання Паштет з печінки з желе із вина – вишукана холодна закуска
Дріжджове листкове тісто для круасанів – секрети приготування
Сьогодні мова піде про смачну французьку булочку – круасан, а точніше, про листкове тісто, з якого готується ця ніжна випічка, та особливості його приготування. Рецепт дріжджового листкового тіста вельми простий, однак, має свої секрети приготування. Головний з яких – правильне замішування. Не менш важливий момент – точний час охолодження готового тіста. Продовжувати читання Дріжджове листкове тісто для круасанів – секрети приготування
Сонячний гарбузово-сочевичний суп-пюре з коричневої сочевиці
Суп з сочевиці з гарбузом – це страва французької кухні. Він дуже корисний та смачний. І зараз ми розкажемо, як приготувати такий чудовий суп-пюре. Продовжувати читання Сонячний гарбузово-сочевичний суп-пюре з коричневої сочевиці
Найсмачніший рататуй з баклажанів
Рататуй – це французька страва, що з’явилася в Провансі. Пропонуємо простий рецепт його приготування. Тим, хто хоче зробити гостру страву, рекомендуємо додати червоний перець. Продовжувати читання Найсмачніший рататуй з баклажанів
Дріжджове тісто для булочок, гамбургерів, рулетів, пиріжків
Сьогодні я хочу розповісти про маленькі секрети, які дуже важливі для того, щоб зробити смачне і пишне здобне дріжджове тісто, яке використовують при випіканні булочок для гамбургерів, просто булочок, рулетів, батонів, пиріжків і т.д. Продовжувати читання Дріжджове тісто для булочок, гамбургерів, рулетів, пиріжків
Пишний омлет на сковороді з зеленим горошком і шпинатом
Загальновідомо, що від повноцінного та здорового сніданку залежить самопочуття та настрій з початку дня. Хочу запропонувати варіант правильного та вітамінного сніданку — пишного омлету на сковорідці із зеленим горошком та шпинатом. Продовжувати читання Пишний омлет на сковороді з зеленим горошком і шпинатом
Домашні булочки для гамбургерів, як в Макдональдсі
Впевнена, що кожен хоч раз спробував в Макдональдсі або в кафе фаст-фуду гамбургер. Смачно, та погодьтеся, що краще та корисніше зробити булочки для чізбургерів та гамбургерів в домашніх умовах. Що може бути смачнішого, ніж м’які та пухкі домашні булочки для гамбургерів на сніданок, у які кожен член сім’ї може покласти начинку до смаку? Продовжувати читання Домашні булочки для гамбургерів, як в Макдональдсі
Круасани з дріжджового листкового тіста з заварним ванільним кремом Патісєр
Круасани з дріжджового листкового тіста – це неймовірно смачна, ароматна, хрустка випічка. Пропонуємо вам елементарний рецепт її приготування. Продовжувати читання Круасани з дріжджового листкового тіста з заварним ванільним кремом Патісєр
Класичні французькі круасани без начинки
Класичні французькі круасани українські господині звично називають рогаликами. Французи таку випічку не начиняють нічим, хоча це, звичайно ж, не забороняється. Продовжувати читання Класичні французькі круасани без начинки