Де-воляй – курячі котлети з начинкою з грибів та хрусткою скоринкою

За легендою, рецепт котлет де-воляй з’явився в Росії, завдяки імператриці Єлизаветі Петрівні, якій дуже подобалися французькі страви.

Продовжувати читання Де-воляй – курячі котлети з начинкою з грибів та хрусткою скоринкою

Ескалоп зі свинини на сковороді з цибулею

Ескалоп – це французька страва, яка є дуже смачною, вишуканою і дійсно оригінальною.

Продовжувати читання Ескалоп зі свинини на сковороді з цибулею

Шоколадне печиво макаронс на італійській мерензі

Пропонуємо вам рецепт, за яким можна приготувати неймовірно смачне  шоколадне печиво макаронс, на італійській мерензі за рецептом П’єра Ерме. Продовжувати читання Шоколадне печиво макаронс на італійській мерензі

Смачний олів’є з шинкою, горошком і сметаною

Олів’є – це салат, який колись був придуманий французьким кухарем. Та за десятиріччя і навіть сторіччя рецепт дуже змінився, тому зараз ми куштуємо зовсім не те, що було вигадано спочатку.
Продовжувати читання Смачний олів’є з шинкою, горошком і сметаною

Смачний домашній майонез в блендері за пару хвилин

Домашній майонез – це ідеальний вихід для тих, хто любить майонез, але хоче харчуватися правильно та не вживати забагато калорій. Тому пропонуємо вам простий і смачний рецепт домашнього майонезу, який можна приготувати за пару хвилин. Продовжувати читання Смачний домашній майонез в блендері за пару хвилин

Національна французька кухня: особливості, рецепти та традиційні страви французької кухні

Знаменита на весь світ традиційна французька кухня має давнє коріння, яке сягає далеко в глибину віків і бере свій початок ще за часів галлів. Улюбленою стравою галів було дике порося нашпиговане часником. Його повільно смажили на вогні, а потім подавали з каплунами чи дичиною (заєць чи гусак) на додачу. Смакові переваги галів в значній мірі відрізнялись від витончених смаків давніх римлян, в повсякденному раціоні яких були присутні такі неймовірні страви, як мізки страуса чи делікатесні солов’їні язички. Так історично склалося, що на становлення французької кухні смаки древніх римлян мали значний вплив, а відголосок римських традицій можна побачити і в сучасних рецептах Франції.

Продовжувати читання Національна французька кухня: особливості, рецепти та традиційні страви французької кухні

Класичний салат Олів’є: рецепти приготування, історія, склад та інгредієнти

Знаменитий та улюблений багатьма салат Олів’є вже давно прижився в повсякденному та святковому меню кожної родини. Однак, дуже часто його рецепт далекий від класичного французького варіанту приготування. Тож дозвольте нагадати склад, історію цієї страви та нагадати класичний рецепт салату Олів’є.

Продовжувати читання Класичний салат Олів’є: рецепти приготування, історія, склад та інгредієнти

Картопля по-французьки в духовці зі свининою і грибами

Сьогоднішній запропонований нами рецепт – це ситна картопля з м’ясом і грибами. Якщо страву готують в формі або деко, її називають “Картоплею по-французьки”. Ті ж інгредієнти можна сформувати порціями і запекти в горщиках. В будь-якому випадку, Продовжувати читання Картопля по-французьки в духовці зі свининою і грибами

Смачний салат з креветками і авокадо – рецепт з фото, покроковий, легкий, простий … морський

Плоди авокадо чудово поєднуються з креветками, тому їх так часто поєднують у салатах. Крім того, що такі страви дуже смачні, вони ще й корисні. Салат з креветок і авокадо досить калорійний і його можна використовувати як самостійну страву. З’їли половину тарілки – наїлися.

Продовжувати читання Смачний салат з креветками і авокадо – рецепт з фото, покроковий, легкий, простий … морський

Французький салат з гірчицею

Рецепт цього простого овочевого салату містить самі звичайні і доступні всім продукти: картопляю, помідори і перець. Так чому ж називається він французьким? А вся справа в заправці або соусі, яким заправлені овочі. Адже Франція це батьківщина багатьох різних соусів. У цьому салаті основні продукти соусу – сметана і гірчиця.

Продовжувати читання Французький салат з гірчицею