Окрошка з крабовими паличками на квасі

Нещодавно на очі потрапив старовинний рецепт окрошки, до складу якої входило не відварне куряче м’ясо, а ракові шийки або м’ясо крабів. Зазвичай, окрошка з такими вишуканими інгредієнтами з’являлася лише на столах вельмож, адже прості люди не могли собі дозволити таку розкіш. Я вирішила побалувати рідних такою незвичайною окрошкою, але за відсутності раків та крабів спробувала замінити їх крабовими паличками. Результат порадував оригінальним смаком і дуже сподобався всім. Продовжувати читання Окрошка з крабовими паличками на квасі

Халтама – кукурудзяні галушки з бараниною і бульйоном – дагестанська національна страва

В дагестанській національній кухні, як і в кухні інших народів Кавказа, є ситна та смачна страва – халтама. Вона представляє собою кукурудзяні галушки, зварені на запашному бульйоні з баранини. Подається на стіл страва з відвареним баранячим м’ясом і бульйоном. Така собі оригінальна перша страва. Нажаль, я не мала в наявності кукурудзяного борошна, тому приготувала галушки на традиційному пшеничному. Продовжувати читання Халтама – кукурудзяні галушки з бараниною і бульйоном – дагестанська національна страва

Сирний суп з плавленим сиром, грибами і куркою в мультиварці

Сьогодні я підготувала для вас покроковий фоторецепт сирного супу з печерицями на курячому бульйоні.  Готувати будемо у мультиварці, отже, сам процес не займе багато часу і буде під силу навіть кулінарам-початківцям!  Готові? Продовжувати читання Сирний суп з плавленим сиром, грибами і куркою в мультиварці

Смачний класичний червоний український борщ з квасолею та м’ясом в мультиварці

Хочеться борщу, але немає бажання витрачати купу часу на приготування? Вихід є. Будемо готувати борщик у мультиварці.  З бурячком, квасолькою, на свинячих реберцях.  Дуже смачно, немов з печі. Продовжувати читання Смачний класичний червоний український борщ з квасолею та м’ясом в мультиварці

Смачні перші страви, приготування і рецепти перших страв з фото: святкові і прості, на кожен день

Перші страви – це ті, які готуються на відварах з м’яса, овочів, грибів, риби, злаків і навіть фруктів та ягід.  Зрозуміло, що більшу частину таких страв становить рідина.  А ще перші страви можна готувати не лише на воді.  За основу беруть і молоко, розсіл, сироватку.  Варіантів – безліч.  Зазвичай перші страви подають гарячими. Хоча, вони зустрічаються і в холодному вигляді.  Перші страви присутні у національних кухнях усього світу.

Продовжувати читання Смачні перші страви, приготування і рецепти перших страв з фото: святкові і прості, на кожен день

Суп з квашеної капусти, рецепт смачний і простий у приготуванні

Запорука успіху будь-якої страви – не тільки правильний рецепт, а і його чітке дотримання.  Пропоную приготувати угорський суп за моїм перевіреним рецептом.  Як завжди, розпочнемо з інгредієнтів.

Продовжувати читання Суп з квашеної капусти, рецепт смачний і простий у приготуванні

Суп мінестроне – рецепт італійського супу

Суп мінестроне – один з найпопулярніших італійських супів.  Готується він на м’ясному бульйоні з додаванням квасолі, картоплі та інших овочів.  Іноді у мінестроне додають різноманітні сезонні овочі та біле вино й обов’язково прикрашають твердим тертим сиром.  У класичному варіанті це пармезан. Продовжувати читання Суп мінестроне – рецепт італійського супу

Грибний суп з печерицями та картоплею – смачний, швидкий і ситний. Рецепт з фото.

Печериці користуються великою популярністю у господинь, адже їх можна купити в магазині у будь-який сезон. Та це лише одна з причин. З цих унікальних за своїм складом грибів можна приготувати безліч чудових та корисних страв: нафарширувати, замаринувати, зробити рагу, салати. Всі страви з печерицями дуже поживні та смачні, їх можна приготувати на кожний день, подати до святкового столу або під час посту. Пропонуємо приготувати простий, але надзвичайно ароматний, ситний та смачний суп з печерицями та картоплею.

Продовжувати читання Грибний суп з печерицями та картоплею – смачний, швидкий і ситний. Рецепт з фото.

Юшка з голови товстолобика з рисом

Рибні страви всі поважають за те, що вони дуже корисні та мають мало калорій. У цій статті варто переглянути докладний опис того, як приготувати смачну юшку з голови товстолобика з рисом. Продовжувати читання Юшка з голови товстолобика з рисом

Дієтична окрошка без картоплі – з куркою і ковбасою на квасі

Варіантів приготування окрошки існує безліч, адже, освіжаючий літній суп вельми популярний в спеку. Сьогодні хочу запропонувати свій улюблений дієтичний варіант – окрошка без картоплі.
Продовжувати читання Дієтична окрошка без картоплі – з куркою і ковбасою на квасі