Національна болгарська кухня: особливості, рецепти та традиційні страви болгарської кухні

Я думаю, що всі добре знайомі з такими стравами грузинської та вірменської кухонь, як шашлики та люля-кебаб, чахобілі, бастурма та суп-харчо. Але мало куму відомо, що подібні страви можна знайти ще й в болгарській кухні. Отже, яка вона – національна болгарська кухня, про її особливості та традиційні страви дізнаємось сьогодні разом.

Продовжувати читання Національна болгарська кухня: особливості, рецепти та традиційні страви болгарської кухні

Суп-курбан

Суп-курбан, одна з найбільш відомих страв Болгарії. У рецепті приготування використовується баранина, але це анітрохи не псує страву, а надає їй нотки екзотики і оригінальності. Обов’язково варто навчитися готувати її. Продовжувати читання Суп-курбан

Суп з овочів з макаронами

Смачний і гранично простий овочевий суп з макаронами, по болгарському рецепту готувати, просто, одне задоволення. Овочі наповнюють страву вітамінами, макарони надають ситність, а кисле молоко або кефір – приємну освіжаючу кислинку.

Продовжувати читання Суп з овочів з макаронами

Літній суп з кабачків

Густий літній суп з кабачків за цим рецептом зможе приготувати будь-яка господиня. Перша страва належить до болгарської кухні і особливий смак їй додає використовуване в процесі варіння кисле молоко. Тільки приготувавши такий кабачковий суп, Ви зможете оцінити наскільки це смачно.