Рулька свиняча, запечена в духовці по-чеськи (Pečené vepřové koleno) – це чудова святкова страва, яка буде ідеальною прикрасою тематичного святкового столу. Продовжувати читання Запечена рулька або вепрове коліно по-чеськи
Країна рецептів: Чеська кухня
Смачні національні страви та рецепти чеської кухні можете обрати на цій сторінці сайту. Традиційна чеська кухня – це ситні м’ясні та борошняні страви з обов’язковою підливою та соковиті солодкі десерти. Її основа – місцеві кулінарні традиції, що увібрали до себе і найбільш вдалі страви сусідів. Але, сучасна чеська кухня зберегла смакову основу страв такою же, якою вона була вже багато століть. Використайте кращі рецепти чеської кухні та приготуйте смачні страви по-чеськи в домашніх умовах.
Національна чеська кухня: особливості, рецепти та традиційні страви чеської кухні
Чеська кухня споріднена з багатьма слов’янськими кухнями, а особливо багато спільного в неї зі словацької кухнею. Різноманіття смакових властивостей національних страв досягається кухарями за рахунок багатого букету спецій та прянощів, серед яких особливою популярністю користуються майоран, мускатний горіх, селера та петрушка, кмин та імбир, червоний та духмяний перець. Дуже часто в якості ароматичної основи супів та різних соусів чехи використовують екстракт коріння. Продовжувати читання Національна чеська кухня: особливості, рецепти та традиційні страви чеської кухні
Прозорий м’ясний бульйон з домашньою локшиною – гарна основа для м’ясних супів
Сьогодні пропоную приготувати дуже смачний та поживний прозорий м’ясний бульйон з домашньою локшиною. Така, на перший погляд, проста перша страва дуже популярна в кухнях багатьох країн. В тому чи іншому варіанті ви її знайдете, до прикладу, у чеській, словацькій, угорській, румунській і, звичайно ж, у закарпатській кухнях. Перш ніж перейти до рецепта, зауважу, що готовий прозорий м’ясний бульйон (який, до речі, має свою назву – консоме) – це гарна основа для приготування самих різноманітних м’ясних супів. А отже, запропонований сьогодні суп з локшиною – це лиш один варіант першої страви із багатьох можливих.
Продовжувати читання Прозорий м’ясний бульйон з домашньою локшиною – гарна основа для м’ясних супів
Смачний літній чеський крем-суп з цвітної капусти без м’яса
Сьогодні пропоную приготувати першу страву з чеської кухні – смачний овочевий літній крем-суп з цвітної капусти. Цей варіант приготування відноситься до, так званих, заправлених перших страв. Такий рецепт передбачає засмажку з додаванням борошна та молока. Завдяки такому способу приготування капустяний суп виходить густий та кремоподібний.
Продовжувати читання Смачний літній чеський крем-суп з цвітної капусти без м’яса
Часниковий суп по-чеськи, рецепт та відео
Справжній часниковий суп не тільки ароматний і смачний, але ще і корисний. Особливо стане в нагоді такий рецепт в період поширення грипу та застуд. Спробуємо освоїти рецепт разом.
Продовжувати читання Часниковий суп по-чеськи, рецепт та відео
Суп-пюре з квасолі (заправлений)
Густий заправлений суп пюре з квасолі смачний, ситний і корисний. Приготувати його, в принципі, просто, але багато часу займе варіння до готовності самої квасолі. Давайте перейдемо до рецепта.
Смачний морквяний суп з сухариками
Суп з моркви з рисом, локшиною або сухариками дуже простий у приготуванні, але гарний і корисний. А найголовніше, його швидко і легко можна приготувати безпосередньо перед самим обідом або з ранку, перед тим як піти на роботу. Крім того, рецепт підійде і вегетаріанцям, і в пост, і дітям, і для повсякденної їжі.
Чеський грибний суп з картоплею і засмажкою – пісний і смачний
Наваристий грибний суп з картоплею належить до чеської кухні. Це оптимальний варіант першої страви в повсякденному меню. Запропонований пісний суп з печерицями відрізняється насиченим ароматом та вираженим грибним смаком з тонкими часниковими нотками.
Продовжувати читання Чеський грибний суп з картоплею і засмажкою – пісний і смачний