Крем Шарлотт класичний – масляний заварний крем без муки і крохмалю для торта та десертів

Крем Шарлотт, так називають класичний масляно-заварний крем для торта до складу якого входять молоко, цукор, яйце. Його приготування просте і його в домашніх умовах до снаги зробити, навіть, кулінарам початківцям. Такий смачний масляний заварний крем, що носить гарне жіноче ім’я, використовують для приготування багатьох видів кондитерських виробів. Густий, блискучий, легкий і повітряний – він добре тримає форму, а отже, гарно прикрасить домашній торт, десерт і будь-яку іншу солодку страву, додавши неповторного та своєрідного смаку. Продовжувати читання Крем Шарлотт класичний – масляний заварний крем без муки і крохмалю для торта та десертів

Масляний крем Гляссе – заварний крем без муки і крахмалу

Масляний крем Гляссе є одним з кращих кулінарних “будматеріалів”. По суті, це смачний заварний крем без муки і крахмалу, що готують тільки на яйцях. Технологія приготування крему Глясе робить його структуру такою, що він добре тримає форму. Ним можна легко та просто малювати на десертах,  створюючи об’ємні візерунки, квіти, і інші елементи солодкого їстівного декору.

Продовжувати читання Масляний крем Гляссе – заварний крем без муки і крахмалу

Ванільний заварний крем для торта без масла – простий та смачний десерт

Моя слабкість – ніжні креми, без яких я просто не уявляю собі смачну випічку або вдалий десерт. Більш за все з тортами мені смакує ніжний та звабливо ароматний заварний крем з ваніллю. Це мій улюбленець, бо і готується він напрочуд швидко (приблизно 6-7 хвилин), і смак має неповторний – неймовірно ніжний, без зайвої жирності та з тонкими ванільними нотками.
Продовжувати читання Ванільний заварний крем для торта без масла – простий та смачний десерт

Торт Тірамісу з желатином від П’єра Ерме – вершковий крем з маскарпоне, італійською меренгою і тертим шоколадом

Сьогодні розкажу про найсмачніший домашній торт Тірамісу з маскарпоне.  Особливість саме цього десерту в тому, що ніжний вершковий крем зроблено не просто з цукром, а з використанням італійської меренги. Цей рецепт я запозичила у П’єра Ерме. Якщо дотримуватися його рекомендацій, то торт Тірамісу з желатином і в домашніх умовах  виходить такий саме смачний, як і у цього відомого кулінара. Продовжувати читання Торт Тірамісу з желатином від П’єра Ерме – вершковий крем з маскарпоне, італійською меренгою і тертим шоколадом

Лимонний заварний крем з манкою і для торта Пташине молоко

Чи знаєте Ви, що зі звичайної манної каші і лимонів можна приготувати дуже смачний крем для торта Пташине молоко? Із задоволенням ділюся рецептом. Дотримуйтесь пропорцій зазначених в рецепті і лимонний заварний крем з манкою гарантовано вийде смачний, ніжний з приємним ароматом лимона і ванілі. Покроково зроблені фото зорієнтують вас що і як робити при першому приготуванні. Продовжувати читання Лимонний заварний крем з манкою і для торта Пташине молоко

Французький заварний крем Патісьер для торта

Якщо ви шукаєте надійний спосіб як швидко приготувати заварний крем, то сподіваюся, що мій покроково оформлений рецепт з фото знадобиться вам. Свій рецепт я запозичила у кількох французьких шеф-кондитерів. Класичний французький рецепт я трохи змінила під себе і ось, смачний і простий заварний крем Патісьер (Pâtissière), який призначений для перекладання листкових тортів, заповнення еклерів, профітролей, кошиків тощо – вже на моєму столі. Продовжувати читання Французький заварний крем Патісьер для торта

Лимонний курд для торта – англійський заварний крем з лимоном

Милі господині, відразу хочу пояснити, що лимонний курд чи lemon curd, як його називають в Англії, це просто дуже смачний і ароматний заварний крем з лимоном. Вперше він був приготований в позаминулому столітті на далекому туманному Альбіоні. Трохи пізніше, рецепт англійського лимонного курду став відомий у всьому світі. Особисто мені, заварний крем з лимоном дуже сподобався за простоту приготування і за універсальність. Адже його сміло можна використовувати у вигляді самостійного десерту. Продовжувати читання Лимонний курд для торта – англійський заварний крем з лимоном

Заварний крем на жовтках і молоці – смачний крем для торта Естерхазі

Сьогодні ми приготуємо смачний масляний крем для торта Естерхазі. Як і його численні солодкі побратими, готується він на заварній основі. Головна відмінність у тому, що готують цей крем без борошна. Продовжувати читання Заварний крем на жовтках і молоці – смачний крем для торта Естерхазі

Заварний білково-масляний крем для прикраси торта і тістечок

Якщо торт або інший десерт готується до святкового столу, то будь-яка господиня хоче не тільки здивувати гостей його смаком, але і вразити наповал ефектним зовнішнім виглядом десерту. Продовжувати читання Заварний білково-масляний крем для прикраси торта і тістечок

Білковий заварний крем для прикраси торта – з маслом і вершками

Готувати такий білковий заварний крем для прикраси торта не так вже й складно. Зауважу, що він прекрасно тримає пишну форму, їм зручно прикрашати торти і тістечка. Продовжувати читання Білковий заварний крем для прикраси торта – з маслом і вершками