Угорський суп-гуляш з чипетке чи то з галушками

Деякі зовсім прості за своїм походженням страви через певний час займають гідне місце серед золотого фонду рецептів Високої Кухні. Однією с таких страв є традиційний угорський суп-гуляш з чипетке, який спершу був лише повсякденною стравою закарпатських бокорашів та трансільванських пастухів. Традиційно його готують з використанням яловичини чи телятини (можливе додавання й інших видів м’яса, але дуже зрідка). Продовжувати читання Угорський суп-гуляш з чипетке чи то з галушками

Суп з квашеної капусти, рецепт смачний і простий у приготуванні

Запорука успіху будь-якої страви – не тільки правильний рецепт, а і його чітке дотримання.  Пропоную приготувати угорський суп за моїм перевіреним рецептом.  Як завжди, розпочнемо з інгредієнтів.

Продовжувати читання Суп з квашеної капусти, рецепт смачний і простий у приготуванні

Класичний угорський суп-гуляш з яловичини та овочів

Любителям смачненько поїсти угорська кухня пропонує оригінальну страву, що поєднує одразу і перше, і друге. Густий овочевий суп-гуляш з яловичини виходить настільки ситним, що ви надовго позбудетеся почуття голоду.

Продовжувати читання Класичний угорський суп-гуляш з яловичини та овочів

Прозорий м’ясний бульйон з домашньою локшиною – гарна основа для м’ясних супів

Сьогодні пропоную приготувати дуже смачний та поживний прозорий м’ясний бульйон з домашньою локшиною. Така, на перший погляд, проста перша страва дуже популярна в кухнях багатьох країн. В тому чи іншому варіанті ви її знайдете, до прикладу, у чеській, словацькій, угорській,  румунській і, звичайно ж, у закарпатській кухнях. Перш ніж перейти до рецепта, зауважу, що готовий прозорий м’ясний бульйон (який, до речі, має свою назву – консоме) – це гарна основа для приготування самих різноманітних м’ясних супів. А отже, запропонований сьогодні суп з локшиною – це лиш один варіант першої страви із багатьох можливих.

Продовжувати читання Прозорий м’ясний бульйон з домашньою локшиною – гарна основа для м’ясних супів

Пісний картопляний папрікаш – смачний картопляний гарнір по-угорськи

Цього разу хочу познайомити вас із пікантною стравою угорської кухні – Paprikás krumpli (паприкаш крумплі) або картопляний паприкаш. Майже всі угорські страви готуються з м’ясом. Але цей пісний картопляний папрікаш можна подавати як окрему страву, так і в якості гарніру до ніжного м’яса кролика, курки чи індички. Велика кількість спецій, особливо різних видів перцю, робить страву трохи гоструватою, але від цього ще більш смачною та пікантною. Продовжувати читання Пісний картопляний папрікаш – смачний картопляний гарнір по-угорськи

Національна угорська кухня: особливості, рецепти та традиційні страви угорської кухні

Угорська кухня містить велику різноманітність страв зі свинини, яловичини, телятини, домашньої птиці, менше вживається баранина. Страви з риби не дуже популярні. А ось овочеві страви з баклажанів і солодкого перцю, кабачків і капусти (кольрабі, білокачанної та цвітної), томатів представлені досить широко. Дуже популярні в угорській національній кухні холодні закуски, як зі свіжих, так і із маринованих овочів, а також, борошняні вироби. Мариновані овочі в угорській кухні дуже часто доповнюють гарніри до м’ясних і рибних страв.

Продовжувати читання Національна угорська кухня: особливості, рецепти та традиційні страви угорської кухні

Суп гуляш угорський рецепт, з яловичини

Спробуйте приготувати угорський суп-гуляш за класичним рецептом цієї національної кухні. Найчастіше його готують з яловичини. Саме такий рецепт гуляшу і пропонуємо тут.

Продовжувати читання Суп гуляш угорський рецепт, з яловичини

Гуляш фальшивий або пісний

Гуляш пісний або фальшивий просто не замінимий під час посту, при вегетаріанському харчуванні або коли Ваш організм вимагає розвантаження. Рецепт цього угорського супу гранично простий і для варіння потрібні найдоступніші продукти.

Продовжувати читання Гуляш фальшивий або пісний

Томатний суп з фрикадельками і картоплею – перша страва угорської кухні

Угорський томатний суп з фрикадельками і картоплею здивує пікантністю, простим набором інгредієнтів і приємним часниковим присмаком. Це перша страва відмінно поєднується з часниковими пампушками-булочками і багатьма іншими видами несолодкої випічки з грибною, капустяної або картопляної начинками. Продовжувати читання Томатний суп з фрикадельками і картоплею – перша страва угорської кухні