Домашні натуральні харчові барвники для тортів, крему та решти страв

Натуральні барвники – це фарбуючі речовини, що містяться в їстівних продуктах рослинного чи тваринного походження. Сировина для отримання натуральних харчових барвників може бути різною: це квіти і ягоди, коренеплоди та листя, тощо. Частіше всього харчові барвники використовуються у кондитерській галузі, коли треба зробити кольорову мастику, глазур чи крем. В наш час кондитери, навіть, коржі для торту роблять різнокольоровими.

Продовжувати читання Домашні натуральні харчові барвники для тортів, крему та решти страв

Яка сковорода для млинців краще підходить, чому млинці прилипають до сковорідки і що робити

Кожна господиня має в своєму арсеналі кілька секретів по приготуванню «фірмових» млинців. Одні вважають, що основа всього – правильно підібрані продукти для млинців, інші – ставлять в центр усього процесу наявність ідеальної сковороди, треті – рецепт з ідеальним співвідношенням всіх необхідних інгредієнтів. Продовжувати читання Яка сковорода для млинців краще підходить, чому млинці прилипають до сковорідки і що робити

Домашні дріжджі – як зробити дріжджі в домашніх умовах

Хочеться спекти млинці, пироги, булочки, але немає дріжджів – не біда. У домашніх умовах швидко і просто можна зробити дріжджі з пива. Про те, як зробити домашні дріжджі і піде мова в цьому рецепті. Продовжувати читання Домашні дріжджі – як зробити дріжджі в домашніх умовах

Чому млинці прилипають і рвуться – як бути і що робити зі сковородою

Знаєте, чому про млинці говорять не «смажити», а «пекти»? Відповідь дуже проста – в далекому минулому пишні і смачні млинці господині випікали тільки в печі. А ось нинішні кулінарки благополучно випікають млинці на сучасних електричних і газових плитах. І на жаль часто буває Продовжувати читання Чому млинці прилипають і рвуться – як бути і що робити зі сковородою

Як оживити старі дріжджі в домашніх умовах – простий і перевірений рецепт

Багато хто думає, що хлібопекарські дріжджі, котрі тривалий час пролежали в холодильнику, напевно, втратили свою активність і хороші млинці або випічка з ними, навряд чи, вийдуть. Однак, це не так. Не поспішайте їх викидати. Продовжувати читання Як оживити старі дріжджі в домашніх умовах – простий і перевірений рецепт

Як зробити палений цукор в домашніх умовах

Палений чи то карамелізований цукор, найчастіше називають коротко – паленка. Готується палений цукор в домашніх умовах просто за спеціальною технологією нагріваючи звичайний. Багато хто використовує палений цукор для лікування кашлю. Але тут ми не будемо розглядати користь і шкоду використання його для лікування. Сьогодні ми розповімо як зробити палений цукор для його використання в якості коричневого харчового барвника, що використовують для підфарбовування різних кондитерських виробів: крему, мастики, тортів та інших десертів. Продовжувати читання Як зробити палений цукор в домашніх умовах

Шоколадний декор для тортів та десертів своїми руками – детальний мастер-клас

Шоколадний декор для тортів і десертів завжди додає витонченості, привабливості та гламурності солодким стравам. Одне тільки але: шоколад дуже крихкий матеріал. Незважаючи на це, зробити декор нескладно, якщо поводитись з ним обережно. Головне, аби було достатньо часу та бажання, щоб зробити таку чудову прикрасу. Адже гарний шоколадний декор покращить смак десерту, та й зачарує ваших ласунів. Продовжувати читання Шоколадний декор для тортів та десертів своїми руками – детальний мастер-клас

Електронний кулінарний термометр зі щупом – застосування в кондитерській справі

Кулінарний термометр – це елемент професійного обладнання, що використовується з метою контролю температурного режиму харчових інгредієнтів. Він є незамінним помічником для господині, коли є потреба у точному дотриманні температурного режиму при виконанні важливих кондитерських чи інших кулінарних рекомендацій на кухні з метою домогтися бажаного результату в приготуванні страв чи десертів. Продовжувати читання Електронний кулінарний термометр зі щупом – застосування в кондитерській справі

Велюрове покриття торта, тістечок та інших десертів в домашніх умовах

Велюрове покриття для десертів – це популярна і вишукана альтернатива традиційній глянцевій глазурі для тортів і тістечок. Зробити велюрове покриття в домашніх умовах доволі легко.
Продовжувати читання Велюрове покриття торта, тістечок та інших десертів в домашніх умовах

Густе фруктово-ягідне просочення для бісквіта і рулета

Сьогодні буду готувати про запас кисленьке просочення для коржів, яке чудово відтіняє солодкий смак десертів. Таке просте і смачне фруктово-ягідне просочення для бісквіта і рулета добре і довго зберігається. Його дуже зручно мати під рукою в готовому вигляді в потрібний момент. Продовжувати читання Густе фруктово-ягідне просочення для бісквіта і рулета