Свіжоспечені гарячі млинці добре смакують і без жодної начинки. Ідеальним доповненням до них є масло, варення або згущене молоко. Але з охололих млинців можна приготувати й оригінальні, красиво оформлені та неймовірно смачні самостійні страви. У цій статті можна ознайомитись з основними різновидами таких страв.
Фаршировані млинці
Млинці з начинкою перетворюються в смачну фаршировану страву. Якщо вона солодка, то виходить неабиякий десерт, а коли несолодка, то можна отримати відмінну закуску.
Фаршируючи млинці, їх начиняють кожен окремо. Далі, все залежать від начинки. В деяких випадках млинці слід піддавати термічній обробці, або зразу ж подавати на стіл, додаючи до них сметану, спеціальні соуси або креми.
Млинцевий пиріг із начинкою
Готові млинці можуть стати основою для приготування оригінальної, красивої та смачної страви, тобто млинцевого пирога. Він відрізняється від начинених млинців тим, що начинкою необхідно перешаровувати велику їх кількість. Від того, яку начинку обрати залежатиме вид страви, тобто вона може бути закусочною або десертною.
Формувати млинцевий пиріг можна різними способами. Наприклад, можна перемастити млинці начинкою, верх і боки покрити сметаною або збитими яйцями та запекти в духовці протягом 10 хвилин. Існує й дещо ускладнений варіант: на дно глибокої форми або сковорідки, змащеної маслом, слід викласти унапусток млинці. Після цього, розмістити на них згорнуті трубочками млинці з начинкою та залити все збитими яйцями зі сметаною. Якщо є бажання зробити пиріг солодким, то варто додати цукор і ваніль, а, якщо це пиріг-закуска, то – сіль і трохи перцю, а верх покрити натертим сиром. Пектися така страва повинна в духовці протягом 15-20 хвилин на середньому вогні. Млинцевим пирогом можна смакувати, як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Різновидами пирога з млинців може бути італійська лазанья і російський “курник”, які готуються зовсім по-різному, але смак, в обох випадках, виходить неперевершеним.
Млинцевий торт
Формувати такий торт теж потрібно з готових млинців, який також можна назвати пирогом, якщо його не треба було б піддавати додатковій тепловій обробці. Просочуватися такий десерт повинен в холодильнику.
Начинки або креми для такого торта, також, можуть бути різними: паштет (м’ясний, печінковий, рибний, грибний), ну і, звичайно ж, креми: сирні, заварні, білкові, сметанні чи фруктові.
Формувати такий торт із млинців із начинкою зовсім нескладно. Необхідно лише щедро змастити їх готовою начинкою або кремом, складаючи, так званий, “об’ємний циліндр”. Верх і боки такого десерту можна прикрасити глазур’ю, кремом або просто полити сиропом і відправити в холодильник просочуватися на декілька годин. Подається такий млинцевий десерт лише в холодному вигляді.