Кожна господиня має в своєму арсеналі кілька секретів по приготуванню «фірмових» млинців. Одні вважають, що основа всього – правильно підібрані продукти для млинців, інші – ставлять в центр усього процесу наявність ідеальної сковороди, треті – рецепт з ідеальним співвідношенням всіх необхідних інгредієнтів.
Ми сподіваємося, що наші поради з приготування млинців допоможуть Вам спекти продукт, що ідеально відповідає вимогам навіть найдосвідченіших дегустаторів.
Зміст
Секрет 1 – Яка сковорода для млинців краще?
Яка ж вона, «правильна» сковорода для млинців? Відповідь на це питання дуже проста. Сковорідка повинна володіти трьома основними характеристиками: мати низькі борти, товсте дно і довгу ручку. З точки зору матеріалу, сковорода для млинців, в ідеалі, повинна бути чавунна.
Секрет 2 – Чому млинці прилипають до сковороди?
Щоб цього не відбувалося, стежте, щоб виконувалися наступні правила:
- добре розігрівайте сковороду;
- не печіть млинці з тіста занадто рідкої консистенції (при необхідності, просто додайте трохи борошна);
- обов’язково додавайте рослинну олію в тісто;
- після приготування тіста дайте йому настоятися близько півгодини.
Секрет 3 – Як смажити млинці на сковороді правильно?
Коли сковорода добре розжариться, змащуємо її вершковим маслом, піднімаємо і тримаємо похило, на край дна заливаємо приблизно ½ середнього половника тіста і швидко розподіляємо його по сковороді. Коли млинець знизу стане рум’яним, перевертаємо його, підсмажуємо другу сторону і знімаємо готовий налисник зі сковороди. Перевертати і знімати необхідно за допомогою невеликої дерев’яної лопатки або широкого ножа.
Секрет 4 – Стара сковорода.
Якщо ви дотрималися всіх перераховані правила, а млинці все одно не знімаються, пригоряють або прилипають, то може бути ще одна вагома причина – нова сковорода. Правило одне – чим більш «досвідчена» у Вас сковорода, тим краще млинці у Вас вийдуть!
Секрет 5 – Заключний.
Замість масла, перед закладкою кожної нової порції тіста на сковороду, можна змащувати її поверхню шматочком сала. Таким секретом завжди користувалися наші бабусі.
І не забудьте про гарний настрій – у господині з похмурими і поганими думками хороших млинців точно не вийде. Адже млинці уособлюють сонце, радість, прихід весни і тепла.
Після того як напекли млинці, саме час визначитися з чим Ви будете їх їсти. Ароматний запашний чай і смачна начинка – ідеальне доповнення до свіжоспечених млинців.