Бездріжджове тісто на кефірі з содою для смажених пиріжків з начинкою

Смак пиріжків багато в чому залежить від того, з якого тіста вони зроблені. Саме тому, пропонуємо вам простий рецепт бездріжджового тіста для пиріжків. Продовжувати читання Бездріжджове тісто на кефірі з содою для смажених пиріжків з начинкою

Готуємо бездріжджовий тонкий лаваш на сковороді

Тонкий домашній лаваш є прісним дріжджовим хлібом, який може стати відмінною основою для домашніх рулетів і шаурми, доповненням до шашлику, а ще на його основі можна приготувати багато смачних страв. Продовжувати читання Готуємо бездріжджовий тонкий лаваш на сковороді

Український домашній хліб зі шкварками і смальцем

Неймовірний смак бабусиного домашнього хліба залишається у пам’яті на все життя. Тому варто спробувати приготувати цю смачну, апетитну, ситну та ароматну випічку зі шкварками та смальцем власноручно. Продовжувати читання Український домашній хліб зі шкварками і смальцем

Медове заварне тісто для імбирних пряників і пряникових будиночок – секрети приготування

Щоб зробити смачні пряникові будиночки на Різдво чи Новий рік або просто побалувати рідних імбирними пряниками, необхідно правильно зробити заварне тісто на меду. Правильне медове заварне тісто для імбирних пряників – саме тонкощам та кулінарним секретам  його приготування я сьогодні і присвячую цей рецепт.
Продовжувати читання Медове заварне тісто для імбирних пряників і пряникових будиночок – секрети приготування

Швидке пісне дріжджове тісто без яєць і молока – смачне та пухке

В період посту зовсім не обов’язково відмовляти собі у задоволенні смакувати домашньою випічкою. Пропоную приготувати до чаювання смачні вироби з пісного дріжджового тіста. Швидке дріжджове тісто без яєць і молока, яке я хочу запропонувати, виходить дуже ніжним та пухким.
Продовжувати читання Швидке пісне дріжджове тісто без яєць і молока – смачне та пухке

Тісто для пельменів і на вареники та чебуреки

Пропонуємо рецепт тіста для пельменів. Тісто, приготовлене за цим домашнім рецептом виходить дуже смачне, ще і не розварюється. Я б сказала, що це найкраще тісто для пельменів підійде і на вареники. З тіста, приготовленого за цим рецептом я роблю навіть чебуреки.

Продовжувати читання Тісто для пельменів і на вареники та чебуреки

Англійське листкове дріжджове тісто для круасанів та іншої випічки

Якось мені довелося подивитись майстер-клас від англійських кондитерів, на якому було презентовано рецепт листкового тіста. На практиці виявилося, що процес приготування англійського листкового дріжджового тіста досить простий, а випічка з нього виходить дуже смачна, ніжна та повітряна. Зауважу, що й готувати з нього – суцільне задоволення. Отже, раджу зробити в домашніх умовах зробити просте та смачне англійське листкове дріжджове тісто для круасанів та іншої випічки.  Продовжувати читання Англійське листкове дріжджове тісто для круасанів та іншої випічки

Витяжне тісто Філо – як приготувати тісто Філо в домашніх умовах

Сьогодні в супермаркеті можна запросто купити будь-яку екзотику, в тому числі, й витяжне тісто Філо (filo або phila). Але, коштує воно не дуже дешево. Якщо ви не готові платити за нього, та маєте час і натхнення готувати власними руками, то можна запросто замісити тісто вдома на власній кухні. Для тих, хто не знає що це тісто Філо скажу, що це саме просте прісне тісто, яке саме завдяки особливостям приготування і називають витяжним. Адже, у процесі розкочування його необхідно ще й витягувати в різні боки.  Продовжувати читання Витяжне тісто Філо – як приготувати тісто Філо в домашніх умовах

Тісто для сфольятелле – італійське листкове тісто для випічки

Італійське місто Неаполь славиться своїм ніжним десертом під назвою сфольятелла (Sfogliatella). Це смачні повітряні тістечка, що готуються із тонкого листкового тіста. В якості начинки традиційно використовується сир Рікотта. Пропоную спробувати приготувати італійське листкове тісто для сфольятелле в домашніх умовах. Звісно, процес це кропіткий та доведеться трошки попрацювати. Але можна зробити це тісто заздалегідь та зберігати в морозильній камері до потрібного моменту.  Продовжувати читання Тісто для сфольятелле – італійське листкове тісто для випічки

Смачне дріжджове тісто для смажених пиріжків – швидко та просто

Самий приємний спогад дитинства – запашні та рум’яні пиріжки, що з любов’ю готувала для нас із сестрою бабуся. Здається, я навіть відчуваю той неповторний аромат начинки з ліверу та смаженої капусти, грибів та картоплі, соковитого м’яса та солоденького яблучного повидла. Продовжувати читання Смачне дріжджове тісто для смажених пиріжків – швидко та просто