Національна французька кухня: особливості, рецепти та традиційні страви французької кухні

Знаменита на весь світ традиційна французька кухня має давнє коріння, яке сягає далеко в глибину віків і бере свій початок ще за часів галлів. Улюбленою стравою галів було дике порося нашпиговане часником. Його повільно смажили на вогні, а потім подавали з каплунами чи дичиною (заєць чи гусак) на додачу. Смакові переваги галів в значній мірі відрізнялись від витончених смаків давніх римлян, в повсякденному раціоні яких були присутні такі неймовірні страви, як мізки страуса чи делікатесні солов’їні язички. Так історично склалося, що на становлення французької кухні смаки древніх римлян мали значний вплив, а відголосок римських традицій можна побачити і в сучасних рецептах Франції.

Продовжувати читання Національна французька кухня: особливості, рецепти та традиційні страви французької кухні

Національна чеська кухня: особливості, рецепти та традиційні страви чеської кухні

Чеська кухня споріднена з багатьма слов’янськими кухнями, а особливо багато спільного в неї зі словацької кухнею. Різноманіття смакових властивостей національних страв досягається кухарями за рахунок багатого букету спецій та прянощів, серед яких особливою популярністю користуються майоран, мускатний горіх, селера та петрушка, кмин та імбир, червоний та духмяний перець. Дуже часто в якості ароматичної основи супів та різних соусів чехи використовують екстракт коріння. Продовжувати читання Національна чеська кухня: особливості, рецепти та традиційні страви чеської кухні

Національна румунська кухня: особливості, рецепти та традиційні страви румунської кухні

Румунська кухня славиться своїм різноманіттям м’ясних страв. Традиційно для приготування національних смаколиків використовується відбірне натуральне м’ясо, яке ретельно прожарюється. Особливо шанується румунами м’ясо приготовлене на решітці.

Продовжувати читання Національна румунська кухня: особливості, рецепти та традиційні страви румунської кухні

Національна німецька кухня: особливості, рецепти та традиційні страви німецької кухні

Треба сказати, що німецька кухня почала формуватись ще древніми германцями за часів Римської імперії. Її можна охарактеризувати такими словами як проста та ситна. Зверніть увагу, що в жодній з кухонь світу ви не знайдете таку кількість різноманітних бутербродів, як у німецькій кухні. З чим тільки німці не готують їх: з маслом і твердим сиром, з сиром та сирковою масою, з рибою, ікрою та морепродуктами, з м’ясними делікатесами та зеленню… в якості основи, зазвичай, використовують житній або пшеничний хліб, хрусткі хлібці.

Продовжувати читання Національна німецька кухня: особливості, рецепти та традиційні страви німецької кухні

Національна болгарська кухня: особливості, рецепти та традиційні страви болгарської кухні

Я думаю, що всі добре знайомі з такими стравами грузинської та вірменської кухонь, як шашлики та люля-кебаб, чахобілі, бастурма та суп-харчо. Але мало куму відомо, що подібні страви можна знайти ще й в болгарській кухні. Отже, яка вона – національна болгарська кухня, про її особливості та традиційні страви дізнаємось сьогодні разом.

Продовжувати читання Національна болгарська кухня: особливості, рецепти та традиційні страви болгарської кухні

Національна італійська кухня: особливості, рецепти та традиційні страви італійської кухні

Національна італійська кухня – це різноманітні смачні та поживні страви, що традиційно готують люди, що здавна мешкають на території Італії. Якщо говорити про італійську кухню, слід зауважити, що в кожному регіоні країни вона має свої особливості. В північній частині країни віддають перевагу, так званій, болонській кухні, на півдні ж переважає неаполітанська. Продовжувати читання Національна італійська кухня: особливості, рецепти та традиційні страви італійської кухні

Національна польська кухня: особливості, рецепти та традиційні страви польської кухні

Національна польська кухня гармонійно поєднала в собі смаки та традиції приготування слов’янських народів з єврейською кухнею та кулінарними особливостями своїх сусідів. Однако, історично склалось так, що технологія приготування і набір продуктів більшості страв польської кухні дуже схожі на традиції, що існують в більшості слов’янських кухонь.
Продовжувати читання Національна польська кухня: особливості, рецепти та традиційні страви польської кухні

Національна угорська кухня: особливості, рецепти та традиційні страви угорської кухні

Угорська кухня містить велику різноманітність страв зі свинини, яловичини, телятини, домашньої птиці, менше вживається баранина. Страви з риби не дуже популярні. А ось овочеві страви з баклажанів і солодкого перцю, кабачків і капусти (кольрабі, білокачанної та цвітної), томатів представлені досить широко. Дуже популярні в угорській національній кухні холодні закуски, як зі свіжих, так і із маринованих овочів, а також, борошняні вироби. Мариновані овочі в угорській кухні дуже часто доповнюють гарніри до м’ясних і рибних страв.

Продовжувати читання Національна угорська кухня: особливості, рецепти та традиційні страви угорської кухні