Справжній грузинський суп харчо – м’ясний гострий суп

Харчування в студентській їдальні сформувало у мене сталу думку, що грузинський суп харчо – це гострий червоний суп з баранини з додаванням рису, томатів та часнику. Лише за кілька десятків років я випадково натрапила на справжній класичний рецепт. І виявилося, що із зазначених епітетів до супу харчо підходить лише гострий, а із компонентів страви дійсно використовуються лише рис та часник. Продовжувати читання Справжній грузинський суп харчо – м’ясний гострий суп

Лінива ачма з лаваша з сиром – швидка смачна закуска

Маючи під рукою тонкий лаваш та порцію сиру, можна дуже легко приготувати в домашніх умовах ледачий варіант ачми – смачну гарячу закуску родом з Грузії. Для цієї страви можна використовувати різні сорти сиру, але, бажано, щоб вони легко плавилися та були достатньо м’якими. Продовжувати читання Лінива ачма з лаваша з сиром – швидка смачна закуска

Баранина тушкована з овочами в казані або в сковороді

Один з самих популярних продуктів грузинської кухні – баранина, рецептів приготування якої грузинські кухарі мають безліч. Сьогодні пропоную випробувати один з них. Сьогодні у нас в меню ніжна баранина тушкована з овочами. Продовжувати читання Баранина тушкована з овочами в казані або в сковороді

Чахохбілі з курки – пряне і смачне грузинське блюдо

Грузинське чахохбілі з курки – це густа та навариста юшка або рагу з курятини, за смаком нагадує угорський гуляш. Страва надзвичайно смачна, духмяна та універсальна, її можна сміливо поєднувати з будь-яким гарніром. Продовжувати читання Чахохбілі з курки – пряне і смачне грузинське блюдо

Баранячі реберця в духовці з картоплею та цибулею

Сьогодні йтиметься про дуже смачну ресторанну страву грузинської кухні, яка має досить простий рецепт і її можна приготувати на власній кухні.
Продовжувати читання Баранячі реберця в духовці з картоплею та цибулею

Імеретинське хачапурі з сиром – коржі на кефірі з сирною начинкою

Хачапурі – це грузинська страва, яка може бути як м’ясною, так і вегетаріанською. Але найбільш смачне, популярне та традиційне хачапурі – імеретинське з сиром. Продовжувати читання Імеретинське хачапурі з сиром – коржі на кефірі з сирною начинкою

Домашні хінкалі з м’ясом по-грузинські – з цибульним топінгом

М’ясні хінкалі по-грузинські – смачна страва національної кухні, що дуже схожа на звичні для нас пельмені чи азіатські манти.  Готувати хінкалі вдома дуже просто, а якщо робити це разом із дітьми – ще й весело.
Продовжувати читання Домашні хінкалі з м’ясом по-грузинські – з цибульним топінгом

Класичний рецепт лобіо з червоної квасолі з морквою і цибулею

Квасоля – це справжнє джерело білку, тому обов’язково треба готувати страви з цих бобових. Пропонуємо вам цікавий і простий рецепт лобіо з червоної квасолі з морквою і цибулею. Продовжувати читання Класичний рецепт лобіо з червоної квасолі з морквою і цибулею

Баклажани по-грузинськи з волоськими горіхами, часником і зеленню – Нігвзіані бадріджані

Нігвзіані бадріджані – баклажани по-грузинськи з волоськими горіхами, часником і зеленню, а якщо точніше, то це рулетики з баклажанів з гострою начинкою. Як бачите, блюдо називається дуже заманливо і красиво. Ця пряна і ароматна баклажанна закуска з травами і горіхами ідеально урізноманітнює святковий стіл і вносить цікавий тон в повсякденне меню. Продовжувати читання Баклажани по-грузинськи з волоськими горіхами, часником і зеленню – Нігвзіані бадріджані

Запечені фаршировані перці по-грузинськи – з м’ясом, селерою і горіхами

Запечені в духовці фаршировані перці по-грузинськи мають начинку без рису. Тільки м’ясо, ароматна селера і, звичайно ж, горіхи. Це смачна і проста в приготуванні гаряча закуска, яка буде доречна на будь-якому святі. Ароматна м’ясна друга страва відмінно доповнить овочеві, злакові та інші м’ясні закуски. Продовжувати читання Запечені фаршировані перці по-грузинськи – з м’ясом, селерою і горіхами