Гречка з грибами по-купецьки – поживна і неймовірно проста в приготуванні пісна страва. Вона порадує ситістю, цікавим смаком і легкою структурою – як м’ясоїдів, так і вегетаріанців або людей, які дотримуються посту. Продовжувати читання Гречка з грибами по-купецьки – ситна і смачна пісна страва
Країна рецептів: Російська кухня
Пишні сирні сирники без соди на сковороді
В розділі «Сніданки» моєї кулінарної книги особливе місце займає рецепт пухких сирників. Сир обов’язково має бути присутнім в повсякденному дитячому раціоні, адже він головне джерело необхідного організму кальцію. Але, дуже часто діти не люблять вживати просто сир, а от у вигляді апетитних сирників це зробити дуже легко. Пропоную разом зі мною зробити пишні сирні сирники без соди. Продовжувати читання Пишні сирні сирники без соди на сковороді
Щука запечена в духовці цілком, фарширована морквою та цибулею
Щука, запечена в духовці й фарширована морквою та цибулею, є чудовим варіантом швидкого та смачного приготування риби на обід чи вечерю. Не варто лякатися назви страви. Рецепт насправді досить простий, а на приготування не прийдеться витрачати багато часу. Продовжувати читання Щука запечена в духовці цілком, фарширована морквою та цибулею
Тушкована курка з грибами в сметанному соусі
Якщо домашні захотіли чогось смачного та оригінального, до того ж щоб це було швидко, не поспішайте витрачати гроші, щоб купити якусь страву в суші-барі, піцерії чи у популярному Макдональдсі. Загляньте краще до холодильника: з найпростіших продуктів за півгодини можна приготувати надзвичайно смачну та поживну страву за класичним рецептом російської кухні. Продовжувати читання Тушкована курка з грибами в сметанному соусі
Смачний розтягай з рибою з дріжджового тіста
Розтягаї, або традиційні відкриті пиріжки з рибою, широко відомі за межами Росії з давніх-давен. Для іноземців вони були символами Російської імперії, як горілка та ікра, житній хліб та древні билини. Продовжувати читання Смачний розтягай з рибою з дріжджового тіста
Нарізний домашній батон на молоці та воді печемо в духовці
Як приємно відламати шматочок свіжого батона з хрусткою скоринкою та з насолодою з’їсти його, особливо, якщо він приготований власними руками. Адже спекти справжній нарізний домашній батон зовсім не складно. Смачно приготувати його на власній кухні допоможуть наведені в моєму рецепті рекомендації та наочні покроково зроблені фото. Спробуйте самотужки спекти запашні батони вдома своїми руками і переконаєтеся, що ця справа під силу кожному.
Для приготування домашнього нарізного батона потрібно взяти:
- сухі дріжджі в гранулах -2 ч. ложки;
- вода – 250 мл;
- молоко – 150 мл;
- цукор – 1,5 ст. ложки;
- сіль – 1,5 ч. ложки;
- солодковершкове масло (жирності 72,5%) – 35 грам;
- пшеничне борошно в/ґ – 460 грам.
Додатково для змащування потрібні 2 ст. ложки молока та 1 жовток.
Як приготувати батон на молоці і воді в домашніх умовах
Традиційно почнемо з замісу тіста. В глибокій ємності поєднуємо сухі дріжджі, сіль та цукор. Суміш молока та води розігріваємо, приблизно, до 38 градусів та виливаємо до дріжджів. Перемішуємо компоненти до повного розчинення. Відставляємо ємність в тепле місце приблизно на чверть години. Дріжджі почнуть діяти та на поверхні утвориться піниста маса.
В цей час розтопимо шматочок масла та просіваємо борошно.
Зверху в купі борошна робимо невеличке поглиблення та виливаємо в нього рідкі компоненти. Туди ж відправляємо розтоплене масло. Перемішуємо та починаємо замішувати тісто, поки не утвориться щільна кулька. Якщо тісто занадто м’яке та дуже липне до рук, можна додати ще трохи борошна. Консистенція правильного дріжджового тіста повинна бути такою, щоб воно зовсім трішки прилипало до долонь. Достатньо велику та глибоку миску змащуємо олією та кладемо до неї кулю тіста. Накриваємо посуд з тістом харчовою плівкою та залишаємо визрівати в теплому місці.
Тісто повинно «зрости» в об’ємі вдвічі.
Обминаємо тісто та розділяємо його на чотири рівні порції. З кожної частини формуємо акуратну кульку та викладаємо їх на змащений олією силіконовий килимок. Прикриваємо тісто плівкою, щоб воно не обвітрилося.
Коли кульки повторно підійдуть, можна остаточно формувати батони.
Як сформувати батон з тіста
Кожну порцію тіста злегка розкочуємо та надаємо продовгувату форму батона. Після цього, зверху на кожному робимо надрізи гострим ножем навскіс. Залишаємо розстоюватися на півгодини, а в цей час прогріваємо духовку до 180 градусів.
Збиваємо разом жовток та молоко, змащуємо цією сумішшю поверхню батонів та відправляємо їх в духовку. Випікаємо приблизно 30-35 хвилин.
Рум’яну домашню випічку дістаємо з духовки та розміщуємо на решітці остигати.
Запашні домашні батони виглядають в розрізі вельми апетитно, тому, скоріше відрізайте шматочок та куштуйте випічку.
Як бачите, нічого складного в приготуванні нарізного батона за моїм рецептом немає, отже, сподіваюся, що такою випічкою ви будете часто балувати рідних.
Домашній батон – відео-рецепти
Пропоную розглянути і інші варіанти випічки. Ютуб блогери допоможуть зробити все правильно.
Молочний хліб чи то батон на молоці.
Домашній нарізний батон на воді.
Не забудьте зробити і нарізний батон на кефірі.
Найсмачніше здобне тісто для булочок – Виборзьке
Хочу поділитись з вами своїм рецептом Виборзького тіста, яке готується згідно зі всіх правил і описано в багатьох кулінарних книгах. Приготування такого смачного здобного тіста займає багато часу і зусиль, тому варто запастись терпінням і у вас все обов’язково вийде.
Продовжувати читання Найсмачніше здобне тісто для булочок – Виборзьке
Новорічне тістечко Ялинка з кремом
Новорічне тістечко Ялинка стане прикрасою святкового столу на Новий Рік. Ще б пак! Адже воно у формі ялинки! Продовжувати читання Новорічне тістечко Ялинка з кремом
Смачний маковий пиріг-равлик із дріжджового тіста
Мало хто може проігнорувати аромат домашньої дріжджової випічки, коли він манить на кухню. Продовжувати читання Смачний маковий пиріг-равлик із дріжджового тіста
Смачні деруни з картоплі з помідорами
Класичні деруни – це та страва, котра хоч раз, але “побувала” на кухні, мабуть, у кожної господині. Варіантів їх приготування є дуже багато. Комусь подобається додавати до традиційних компонентів сало, а хтось “перетворює” їх на перепічки. Продовжувати читання Смачні деруни з картоплі з помідорами