Дріжджове листкове тісто для круасанів – секрети приготування

Сьогодні мова піде про смачну французьку булочку – круасан, а точніше, про листкове тісто, з якого готується ця ніжна випічка, та особливості його приготування. Рецепт дріжджового листкового тіста вельми простий, однак, має свої секрети приготування. Головний з яких – правильне замішування. Не менш важливий момент – точний час охолодження готового тіста. Продовжувати читання Дріжджове листкове тісто для круасанів – секрети приготування

Сирна запіканка з виноградом та ароматом лимона

Ніжна сирна запіканка з виноградом – легкий в приготуванні та смачній домашній десерт. Для даної випічки можна використовувати як сирну пасту (масу), так і зернистий сир. Але, в другому випадку, доведеться додатково протерти сир крізь сито (краще навіть кілька разів) для отримання однорідної текстури. Найліпше сирна запіканка з виноградом смакує з чашечкою гарячого чаю чи ароматної кави. Якщо у вас виникло бажання спекти цю смакоту власноруч, то мій докладний рецепт в супроводі покроково зроблених фото до ваших послуг.

Інгредієнти:

  • сирна паста (не солодка сиркова маса) – 250 грам;
  • курячі яйця (великі) – 3 шт.;
  • цукор – 180 грам;
  • ванілін -0,5 ч. ложки;
  • сода – 0,25 ч. ложки;
  • пшеничне борошно в/ґ – 190 грам;
  • лимон – 0,5 шт. (цедра та сік);
  • зелений виноград – 1 гілочка;
  • лимон для декорування – 2 кружальця;
  • цукрова пудра ванільна – 1 ст. ложка;
  • вершкове масло для змащування форми.

Як приготувати сирно-лимонну запіканку з виноградом

В глибокій мисці поєднуємо цукор та ванілін, вбиваємо яйця та змішуємо міксером на високих оборотах. Подовжуємо процедуру до повного розчинення крупинок цукру.

Далі, викладаємо в миску сирну пасту. Перемішуємо компоненти за допомогою кулінарної лопатки чи дерев’яної ложки. Натираємо в миску з сирною масою цедру з половинки лимона. Соду гасимо соком з тієї ж половинки лимона та виливаємо в тісто. Останнім додаємо борошно та знову перемішуємо.

Тісто для лимонної запіканки

Для випікання беремо силіконову форму та змащуємо вершковим маслом. Кожну ягідку винограду ділимо навпіл та видаляємо кісточки. Щоб не заморочуватися, краще взяти виноград без кісток. Розкладаємо рівномірно половинки в формі.

Сирна запіканка з лимоном і виноградом

Обережно виливаємо тісто в форму, намагаючись не змістити виноградинки. Щоб готова запіканка вийшла красивою та рівною, даємо тісту постояти кілька хвилин, щоб пухирці повітря, що утворилися всередині, вийшли назовні.

Сирна запіканка з лимоном і виноградом

Випікаємо десерт в розігрітій духовці при температурному режимі 180 градусів, приблизно, 35 хвилин. Готовність запіканки перевіряємо дерев’яною паличкою. Готову випічку охолоджуємо в формі. В холодному стані запіканка легко виймається і можна перекладати її на блюдо.

Сирна запіканка з лимоном і виноградом

Залишається декорувати по краю сирну запіканку цукровою пудрою та прикрасити часточками лимона.

Сирна запіканка з лимоном і виноградом

І ось настає довгоочікувана мить дегустації. Можна відрізати шматочок від сирної запіканки з виноградом та насолоджуватися смаком!

Сирна запіканка з лимоном і виноградом

Сирна запіканка з виноградом – відео-рецепти

Нижче підібрані і інші варіанти приготування сьогоднішнього сирного десерту з виноградом.

Ніжна і легка запіканка з виноградом кишмиш. Виноград надає  десерту соковитість і незвичайний смак.

І ще один прости та цікавий відео-рецепт сирного пирога з виноградом.

Різдвяний будиночок з пряників із сирного тіста робимо своїми руками

Традиційна новорічно-різдвяна випічка створює особливу атмосферу та дарує відчуття свята дорослим та малечі. Для дітлахів це, взагалі, чарівне диво. Саме для створення цієї особливої атмосфери в нашій родині заведено випікати на Різдво смачний пряниковий будиночок. При чому, в процесі випікання смачної святкової прикраси діти обов’язково беруть безпосередню участь. Продовжувати читання Різдвяний будиночок з пряників із сирного тіста робимо своїми руками

Пиріг Яблучні троянди з листкового тіста – простий і швидкий яблучний десерт

Сьогодні до чаю я вирішила спекти швидкий яблучний пиріг з готового листкового тіста, що має назву «Яблучні троянди». Звісно, доведеться докласти трохи зусиль, щоб сформувати красиві квіточки, але десерт того вартий. Зауважу, що в процесі випікання троянди значно збільшуються в розмірі та поступово заповнюють собою у формі весь вільний простір. Продовжувати читання Пиріг Яблучні троянди з листкового тіста – простий і швидкий яблучний десерт

Смачні ватрушки з ніжною сирною начинкою

Ватрушки з сирною начинкою – це дуже смачна випічка, яку просто приготувати. Продовжувати читання Смачні ватрушки з ніжною сирною начинкою

Дріжджовий хліб з гарбуза в духовці

Дріжджовий хліб з гарбуза в духовці – це не тільки смачно, але і корисно. І пекти такий хліб зовсім не складно. Зараз ми розкажемо, як це зробити. Продовжувати читання Дріжджовий хліб з гарбуза в духовці

Пишні дріжджові пиріжки з щавлем і яйцем смажені на сковороді

Дріжджові пиріжки з щавлем та яйцем – це дуже смачна і ситна страва, яка точно сподобається вам і вашим рідним. А рецепт її приготування неймовірно простий. Продовжувати читання Пишні дріжджові пиріжки з щавлем і яйцем смажені на сковороді

Домашнє сирне печиво косички з лимонно ванільним ароматом

Смачне печиво-косички з сирного тіста з лимонно-ванільним ароматом – це неймовірно смачна випічка, рецептом якої ми зараз і поділимося. Продовжувати читання Домашнє сирне печиво косички з лимонно ванільним ароматом

Італійський коржик фокачча з паприкою та кунжутом

Фокачча – знаменитий італійський тонкий хліб, який можна подавати з різними стравами, адже він неймовірно смачний.  Продовжувати читання Італійський коржик фокачча з паприкою та кунжутом

Домашня міні-піца з дріжджового тіста в духовці

Смачна міні-піца з дріжджового тіста – це проста закуска до будь-якого свята. Продовжувати читання Домашня міні-піца з дріжджового тіста в духовці