Любителі страв з картоплі знають безліч рецептів з її використанням. Даний інгредієнт чудово поєднується в стравах дуже з багатьма продуктами. Ось і в нашому рецепті відварну картоплю спочатку перетворюють в пюре, потім, доповнюють сиром, а з отриманої маси вже робляться апетитні і смачні котлетки чи то биточки, які чудово урізноманітнюють повсякденне меню. Продовжувати читання Картопляні биточки з сиром – простий і смачний гарнір
Інгредієнт рецептів: Борошно пшеничне
Яловичі нирки тушковані з овочами та підливою
Зазвичай, кулінарки не приділяють належної уваги субпродуктам та рідко готують з них страви, особливо, коли мова йде про нирки. А даремно. Адже, баранячі, свинячі та яловичі нирки – це джерело цінних мікроелементів. До того ж, за якістю та вмістом білків нирки не поступаються м’ясу. Головне – правильно приготувати цей субпродукт, щоб позбутися специфічного запаху та отримати смачну страву. Продовжувати читання Яловичі нирки тушковані з овочами та підливою
Веганський пісний шоколадний пиріг з ягодами в мультиварці
Зовсім не обов’язково дотримуватися принципів вегетаріанського харчування, щоб приготувати смачну веганську страву, таку як пісний шоколадний пиріг з ягодами. Ось, наприклад, на днях до мене повинна була завітати в гості подруга-вегетаріанка, тому, я згадала про цю пісну випічку та вирішила приготувати її до чаю. Продовжувати читання Веганський пісний шоколадний пиріг з ягодами в мультиварці
Дріжджове листкове тісто для круасанів – секрети приготування
Сьогодні мова піде про смачну французьку булочку – круасан, а точніше, про листкове тісто, з якого готується ця ніжна випічка, та особливості його приготування. Рецепт дріжджового листкового тіста вельми простий, однак, має свої секрети приготування. Головний з яких – правильне замішування. Не менш важливий момент – точний час охолодження готового тіста. Продовжувати читання Дріжджове листкове тісто для круасанів – секрети приготування
Смачний печінковий торт з грибами та морквою
Яскравою прикрасою будь-якого святкового столу по праву можна вважати торт. До речі, це може бути не лише солодка випічка. Не менш привабливо виглядають на столі закусочні овочеві, м’ясні або печінкові торти. Тож, сьогодні пропоную приготувати саме таку холодну закуску – яскравий та смачний, корисний та простий в приготуванні печінковий торт з грибами та морквою. Продовжувати читання Смачний печінковий торт з грибами та морквою
Сирна запіканка з виноградом та ароматом лимона
Ніжна сирна запіканка з виноградом – легкий в приготуванні та смачній домашній десерт. Для даної випічки можна використовувати як сирну пасту (масу), так і зернистий сир. Але, в другому випадку, доведеться додатково протерти сир крізь сито (краще навіть кілька разів) для отримання однорідної текстури. Найліпше сирна запіканка з виноградом смакує з чашечкою гарячого чаю чи ароматної кави. Якщо у вас виникло бажання спекти цю смакоту власноруч, то мій докладний рецепт в супроводі покроково зроблених фото до ваших послуг.
Інгредієнти:
- сирна паста (не солодка сиркова маса) – 250 грам;
- курячі яйця (великі) – 3 шт.;
- цукор – 180 грам;
- ванілін -0,5 ч. ложки;
- сода – 0,25 ч. ложки;
- пшеничне борошно в/ґ – 190 грам;
- лимон – 0,5 шт. (цедра та сік);
- зелений виноград – 1 гілочка;
- лимон для декорування – 2 кружальця;
- цукрова пудра ванільна – 1 ст. ложка;
- вершкове масло для змащування форми.
Як приготувати сирно-лимонну запіканку з виноградом
В глибокій мисці поєднуємо цукор та ванілін, вбиваємо яйця та змішуємо міксером на високих оборотах. Подовжуємо процедуру до повного розчинення крупинок цукру.
Далі, викладаємо в миску сирну пасту. Перемішуємо компоненти за допомогою кулінарної лопатки чи дерев’яної ложки. Натираємо в миску з сирною масою цедру з половинки лимона. Соду гасимо соком з тієї ж половинки лимона та виливаємо в тісто. Останнім додаємо борошно та знову перемішуємо.
Для випікання беремо силіконову форму та змащуємо вершковим маслом. Кожну ягідку винограду ділимо навпіл та видаляємо кісточки. Щоб не заморочуватися, краще взяти виноград без кісток. Розкладаємо рівномірно половинки в формі.
Обережно виливаємо тісто в форму, намагаючись не змістити виноградинки. Щоб готова запіканка вийшла красивою та рівною, даємо тісту постояти кілька хвилин, щоб пухирці повітря, що утворилися всередині, вийшли назовні.
Випікаємо десерт в розігрітій духовці при температурному режимі 180 градусів, приблизно, 35 хвилин. Готовність запіканки перевіряємо дерев’яною паличкою. Готову випічку охолоджуємо в формі. В холодному стані запіканка легко виймається і можна перекладати її на блюдо.
Залишається декорувати по краю сирну запіканку цукровою пудрою та прикрасити часточками лимона.
І ось настає довгоочікувана мить дегустації. Можна відрізати шматочок від сирної запіканки з виноградом та насолоджуватися смаком!
Сирна запіканка з виноградом – відео-рецепти
Нижче підібрані і інші варіанти приготування сьогоднішнього сирного десерту з виноградом.
Ніжна і легка запіканка з виноградом кишмиш. Виноград надає десерту соковитість і незвичайний смак.
І ще один прости та цікавий відео-рецепт сирного пирога з виноградом.
Різдвяний будиночок з пряників із сирного тіста робимо своїми руками
Традиційна новорічно-різдвяна випічка створює особливу атмосферу та дарує відчуття свята дорослим та малечі. Для дітлахів це, взагалі, чарівне диво. Саме для створення цієї особливої атмосфери в нашій родині заведено випікати на Різдво смачний пряниковий будиночок. При чому, в процесі випікання смачної святкової прикраси діти обов’язково беруть безпосередню участь. Продовжувати читання Різдвяний будиночок з пряників із сирного тіста робимо своїми руками
Яловича печінка зі сметаною і сиром тушкована на сковороді – смачна, м’яка та ніжна
Люблю страви з печінки не лише за їх смакові властивості, а й за легкість приготування. Особливо смачні страви виходять з телячої печінки. Коли готую, люблю фантазувати та експериментувати, починається справжній творчий процес. Замінюю спеції та інші додаткові інгредієнтами для отримання нового смаку. Моїй родині найліпше смакує яловича печінка зі сметаною і сиром тушкована на сковороді. Продовжувати читання Яловича печінка зі сметаною і сиром тушкована на сковороді – смачна, м’яка та ніжна
Пишні сирні сирники без соди на сковороді
В розділі «Сніданки» моєї кулінарної книги особливе місце займає рецепт пухких сирників. Сир обов’язково має бути присутнім в повсякденному дитячому раціоні, адже він головне джерело необхідного організму кальцію. Але, дуже часто діти не люблять вживати просто сир, а от у вигляді апетитних сирників це зробити дуже легко. Пропоную разом зі мною зробити пишні сирні сирники без соди. Продовжувати читання Пишні сирні сирники без соди на сковороді
Смачні ватрушки з ніжною сирною начинкою
Ватрушки з сирною начинкою – це дуже смачна випічка, яку просто приготувати. Продовжувати читання Смачні ватрушки з ніжною сирною начинкою