Не варто проходити у магазині повз камбалу. Адже, за смаковими якостями та харчовою цінністю її м’ясо вважається дієтичним, а отже, і корисним. Але є один недолік, через який багато господинь вважає за краще не зв’язуватися с камбалою. Адже, коли її готуєш, то по хаті розносяться специфічні аромати. Я поділюся з вами одним секретним рецептом, який допоможе цього уникнути. Рецепт з покроково зробленими фото є дуже простий, але чудовий. Камбала смажена без панірування на сковороді виходить ніжна, соковита і, головне, кухня залишиться майже без запаху, помешкання не треба буде потім провітрювати.
Інгредієнти: Камбала, Лимон, Перець чорний мелений, Сіль
Необхідні інгредієнти:
- 2 камбали середнього розміру;
- 1/3 ч. ложки солі;
- 1/4 лимона;
- 1/3 ч. ложки чорного меленого перцю.
Як чистити камбалу
Розпочинайте зі стандартних дій: відріжте голову, плавники і хвости, видаліть нутрощі. Промийте рибу.
Далі, у камбали треба видалити шкірку. Це зовсім нескладно, якщо спочатку зробити невеликий надріз з тієї сторони, де була голова. Після цього, треба пальцями вхопити шкірку та потягнути – вона має легко відділятися аж до самого кінця рибини. Таку ж саму процедуру треба повторити і з другого боку.
Коли риба буде повністю підготовлена, її треба ретельно промити під проточною водою. Потім, з усіх сторін, в тому числі зсередини, добре висушити паперовими рушниками.
Тепер настала черга зайнятися тим, що якраз зробить смажіння комфортним, без специфічного риб’ячого запаху. Для цього, вичавить лимон та соком з нього змочіть риб’ячу тушку з усіх сторін. Після цього, натріть сіллю та перцем. Потрібно буде чекати не менш 15 хвилин, поки риба добре просочиться спеціями та лимонним соком.
Мабуть ви вже здогадались, що маринуванням камбали у лимоні та спеціях ми доб’ємося того, що під час смажіння не буде стійкого неприємного запаху. До того ж, риба не буде приставати до пательні, отже її не потрібно панірувати.
Як смажити камбалу
Налийте олію у суху розігріту пательню, почекайте поки вона добре нагріється та викладайте рибу. Дуже довго камбалу не потрібно обсмажувати, на кожну сторону уходить приблизно до 10 хвилин. Час залежить від того, яку пательню використовуєте та на якому вогні смажите.
Рибку викладайте на плоску тарілку та подавайте з гарніром, наприклад, з картофельним пюре чи тушкованими овочами. І ще одна приємна новина – у камбалі крім хребта немає інших кісток. 🙂
Як смачно приготувати камбалу – відео-рецепти
Зібрані нижче відео-рецепти допоможуть вам свою смажену рибу перетворити у справжній кулінарний шедевр.
Разом з шеф-кухарем Василем Ємельяненко зробіть смажену камбалу з французьким соусом руй.
Скориставшись порадами автора наступного відео приготуйте камбалу по-корейськи.