Свиняча лопатка запечена в духовці з лимонами і білим вином порадує насиченим смаком і пряним ароматом. М’ясо виходить соковите, м’яке і неймовірно смачне. Воно ідеально для подачі на святковий стіл, причому, і як в якості гарячої, так і у вигляді холодної закуски; прекрасно підійде в якості гарячої м’ясної страви до романтичної вечері; а запечене в будній період, може використовуватися для приготування домашніх бутербродів. Продовжувати читання Смачна свиняча лопатка запечена в духовці з лимонами і вином
Інгредієнт рецептів: Лимон
Скумбрія запечена в фользі з розмарином і часниковим соусом
Запечена скумбрія з часником і розмарином – проста страва з вишуканим смаком, яку зможе швидко зробити в домашніх умовах будь-яка господиня. Така гаряча рибна закуска відмінно доповнить гарніри з рису і коренеплодів, урізноманітнить святкове пісне меню красивою і апетитною подачею. Продовжувати читання Скумбрія запечена в фользі з розмарином і часниковим соусом
Бутерброди з оселедцем і лимоном – проста і смачна закуска на святковий стіл
Всім відомо, що один з різновидів святкових закусок – це красиві і смачні бутерброди. Різновидів, як знають досвідчені господині, існує велика кількість. Серед рецептів можна знайти і рибні бутерброди з оселедцем. Продовжувати читання Бутерброди з оселедцем і лимоном – проста і смачна закуска на святковий стіл
Тушкована свинина з грушами і розмарином на сковороді – смачна страва нашвидкуруч
Ароматне поєднання м’яса свинини з грушами і розмарином – це класичне гармонійне сполучення ситних, смачних і ніжних інгредієнтів в одній страві. Тушковане таким чином м’ясо виходить неймовірно соковите, ароматне, м’яке і ніжне. Продовжувати читання Тушкована свинина з грушами і розмарином на сковороді – смачна страва нашвидкуруч
Запечений стейк товстолобика в лимонно-медовому соусі
Доволі банальна життєва історія стала причиною появи в нашій родині цієї страви. Звернулася до чоловіка з проханням порізати рибу на шматочки, щоб їх можна було посмажити. Він порізав рибу великими стейками. Такі товсті шматки риби смажити довелося б доволі довго. Ба більше, весь будинок буде смердіти смаженою рибою. Рішення прийнято було швидко – потрібно запекти товстолобика в духовці, попередньо просочивши соусом. Соус виготовила з наявних у холодильнику продуктів, що підходили до рибної страви. Продовжувати читання Запечений стейк товстолобика в лимонно-медовому соусі
Камбала смажена без панірування на сковороді – смачна та без запаху
Не варто проходити у магазині повз камбалу. Адже, за смаковими якостями та харчовою цінністю її м’ясо вважається дієтичним, а отже, і корисним. Але є один недолік, через який багато господинь вважає за краще не зв’язуватися с камбалою. Адже, коли її готуєш, то по хаті розносяться специфічні аромати. Я поділюся з вами одним секретним рецептом, який допоможе цього уникнути. Продовжувати читання Камбала смажена без панірування на сковороді – смачна та без запаху
Сирна запіканка з виноградом та ароматом лимона
Ніжна сирна запіканка з виноградом – легкий в приготуванні та смачній домашній десерт. Для даної випічки можна використовувати як сирну пасту (масу), так і зернистий сир. Але, в другому випадку, доведеться додатково протерти сир крізь сито (краще навіть кілька разів) для отримання однорідної текстури. Найліпше сирна запіканка з виноградом смакує з чашечкою гарячого чаю чи ароматної кави. Якщо у вас виникло бажання спекти цю смакоту власноруч, то мій докладний рецепт в супроводі покроково зроблених фото до ваших послуг.
Інгредієнти:
- сирна паста (не солодка сиркова маса) – 250 грам;
- курячі яйця (великі) – 3 шт.;
- цукор – 180 грам;
- ванілін -0,5 ч. ложки;
- сода – 0,25 ч. ложки;
- пшеничне борошно в/ґ – 190 грам;
- лимон – 0,5 шт. (цедра та сік);
- зелений виноград – 1 гілочка;
- лимон для декорування – 2 кружальця;
- цукрова пудра ванільна – 1 ст. ложка;
- вершкове масло для змащування форми.
Як приготувати сирно-лимонну запіканку з виноградом
В глибокій мисці поєднуємо цукор та ванілін, вбиваємо яйця та змішуємо міксером на високих оборотах. Подовжуємо процедуру до повного розчинення крупинок цукру.
Далі, викладаємо в миску сирну пасту. Перемішуємо компоненти за допомогою кулінарної лопатки чи дерев’яної ложки. Натираємо в миску з сирною масою цедру з половинки лимона. Соду гасимо соком з тієї ж половинки лимона та виливаємо в тісто. Останнім додаємо борошно та знову перемішуємо.
Для випікання беремо силіконову форму та змащуємо вершковим маслом. Кожну ягідку винограду ділимо навпіл та видаляємо кісточки. Щоб не заморочуватися, краще взяти виноград без кісток. Розкладаємо рівномірно половинки в формі.
Обережно виливаємо тісто в форму, намагаючись не змістити виноградинки. Щоб готова запіканка вийшла красивою та рівною, даємо тісту постояти кілька хвилин, щоб пухирці повітря, що утворилися всередині, вийшли назовні.
Випікаємо десерт в розігрітій духовці при температурному режимі 180 градусів, приблизно, 35 хвилин. Готовність запіканки перевіряємо дерев’яною паличкою. Готову випічку охолоджуємо в формі. В холодному стані запіканка легко виймається і можна перекладати її на блюдо.
Залишається декорувати по краю сирну запіканку цукровою пудрою та прикрасити часточками лимона.
І ось настає довгоочікувана мить дегустації. Можна відрізати шматочок від сирної запіканки з виноградом та насолоджуватися смаком!
Сирна запіканка з виноградом – відео-рецепти
Нижче підібрані і інші варіанти приготування сьогоднішнього сирного десерту з виноградом.
Ніжна і легка запіканка з виноградом кишмиш. Виноград надає десерту соковитість і незвичайний смак.
І ще один прости та цікавий відео-рецепт сирного пирога з виноградом.
Кростата з яблуками, кабачками і мигдальними горішками
Кростата – це італійський пиріг з розсипчастого тіста. Пропонуємо вам рецепт оригінальної випічки з яблуками, кабачками та мигдалевими горішками. Продовжувати читання Кростата з яблуками, кабачками і мигдальними горішками
Простий яблучний пиріг з корицею до чаю
Запашний та смачний яблучний пиріг з корицею – відмінний варіант випічки до чаю. Пиріг готується легко та швидко, а з’їдається ще скоріше. Яблуко та кориця — ідеальне поєднання, разом вони створюють дивовижне розмаїття смаку та аромату. Продовжувати читання Простий яблучний пиріг з корицею до чаю
Смачний товстолобик, смажений на сковороді
Товстолобик — це річкова риба, вона має яскравий специфічний запах, який багатьом не подобається, тому деякі господині уникають готувати таку рибу. Пропоную свій смачний рецепт смаженого товстолобика з ароматом лимону та прованських трав. Продовжувати читання Смачний товстолобик, смажений на сковороді