Красиві та смачні бурякові пампушки з часником до борщу

Складно, навіть, уявити наваристий український борщ без ароматних та м’яких часникових пампушок на додачу. Кращим доповненням можуть бути лише бурякові пампушки з часником спечені у духовці, які ми сьогодні і будемо готувати. Пропоную всім кулінаркам приєднатися до мене та скористатись цим докладним фото-рецептом для приготування пікантної закуски до борщу. Як то зрозуміло з назви, особливий смак з солодкими нотами випічці надає додатковий компонент – відварний буряк. Подробиці процесу докладно описані в рецепті з покроково зробленими фото, отже, навіть новачок в кулінарній справі зможе успішно спекти красиві, ароматні та смачні пампушки до свого борщу.

Необхідні продукти:

Бурякові пампушки з часником

  • буряк вінегретний (відварений) – 300 гр;
  • сметана (або кефір високої жирності) – 100 мл;
  • дріжджі сухі – 1 ч. л. (або 25 гр свіжих);
  • цукор – 2 ст. л.;
  • сіль – 1,5 ч. л.;
  • борошно пшеничне – 450 гр.
  • часник – 1 голівка;
  • олія соняшникова – 100 мл.

Як приготувати часникові пампушки до борщу

Готуються пампушки на дріжджовому тісті, тому, для початку заведемо опару. Щоб опара швидше підходила, рідку основу (сметану чи кефір) заздалегідь виймаємо з холодильника і тримаємо при кімнатній температурі.

Далі, розчиняємо в сметані сухі дріжджі.

Бурякові пампушки з часником

Після цього, додаємо інші сипучі компоненти – ложку цукру, сіль та пару столових ложок борошна. Перемішуємо тісто.

Бурякові пампушки з часником

Прикриваємо ємність з опарою рушником та ставимо в тепло на чверть години.

В цей час приготуємо часниковий соус. Очищуємо часник, вичавлюємо крізь прес  та заливаємо рослинною олією (десь 50 мл).

Бурякові пампушки з часником

За час приготування тіста за кімнатної температури часник достатньо настоїться.

Бурякові пампушки з часником

Переходимо до відвареного буряка. Очищуємо його та нарізаємо шматочками.

Бурякові пампушки з часником

Далі, перетворюємо буряк на однорідну кашицю за допомогою блендера.

Бурякові пампушки з часником

До цього моменту як раз підходить опара. Вона має стати пузиристою та значно підрости. Тож, приступимо безпосередньо до замісу тіста.

Бурякові пампушки з часником

В опару викладаємо буряк, доливаємо залишки олії та висипаємо залишки цукру, перемішуємо.

Бурякові пампушки з часником

Отримуємо яскраво-рожеву однорідну масу.

Бурякові пампушки з часником

Далі, в тісто поступово підмішуємо просіяне борошно.

Бурякові пампушки з часником

Спочатку рідку масу перемішуємо ложкою.

Бурякові пампушки з часником

Коли вона достатньо загускне – викладаємо тісто на притрушений борошном стіл та продовжуємо замішувати вручну.

Бурякові пампушки з часником

Грудку готового тіста повертаємо в миску, прикриваємо рушником та ставимо в тепло на півгодини, щоб воно вистоялося.

Бурякові пампушки з часником

Тісто для пампушок повинно добре піднятися.

Бурякові пампушки з часником

Після цього, можна приступати до формування пампушок: відриваємо шматочки тіста та скочуємо в кульки розміром з гарну сливу.

Бурякові пампушки з часником

Далі, вмочуємо кожну пампушку в олію з часником та викладаємо на застелене пергаментом деко чи сковороду.

Бурякові пампушки з часником

Даємо ще трохи часу пампушкам, щоб вони повторно піднялися. Після чого, повторюємо процедуру змащування олією з часником, тільки робимо це обережно, щоб не опало тісто.

Бурякові пампушки з часником до борщу

Невелику кількість ароматної олії залишаємо для змащування вже готової випічки.

Випікаємо часникові пампушки на середньому вогні. У мене вони готові вже за 40 хвилин.

Одразу після виймання з духовки повторюємо процедуру змащування часниковою олією. Цього разу разом з олією на гарячі булочки викладаємо і подрібнений часник, на якому вона настоювалась.

Українські часникові пампушки до борщу

Щоб гаряча випічка добре просочилася пікантним ароматом, прикриваємо пампушки пергаментним папером, а потім, загортаємо рушником. В такому вигляді залишаємо пампушки до повного охолодження.

Бурякові пампушки з часником до борщу

Оцініть, які апетитні, пухкі та запашні бурякові пампушки з часником у нас вийшли. До речі, яскраві вони не лише на вигляд, смак також неперевершений!

Українські часникові пампушки до борщу

Найкраще такі ароматні бурякові пампушки з часником подавати разом з наваристим червоним борщем.

Пампушки з часником – відео-рецепти

Нажаль, відео-рецептів з червоними пампушками в ютубі я не знайшла. Але на завершення вирішила запропонувати два відмінні один від одного рецепти пампушок до борщу від Ольги Матвєй. Шанувальникам домашньої випічки вони просто не можуть не сподобатись.