Яловича печінка зі сметаною і сиром тушкована на сковороді – смачна, м’яка та ніжна

Люблю страви з печінки не лише за їх смакові властивості, а й за легкість приготування. Особливо смачні страви виходять з телячої печінки. Коли готую, люблю фантазувати та експериментувати, починається справжній творчий процес. Замінюю спеції та інші додаткові інгредієнтами для отримання нового смаку. Моїй родині найліпше смакує яловича печінка зі сметаною і сиром тушкована на сковороді. Готується ця страва дуже просто. Пропоную і вам приготувати за моїм рецептом пряну яловичу печінку з ніжним вершковим смаком. В якості наочного посібника пропоную використати цей покроково оформлений рецепт з фото. Сподіваюся, що і вам прийдеться до смаку ця страва.

Отже, нам знадобиться:

  • 250 грам яловичої печінки (або телячої);
  • 50 грам твердого сиру;
  • 45 грам сметани;
  • 2 ст. ложки пшеничного борошна в/ґ;
  • 2 ст. ложки рослинної олії;
  • 2-3 ст. ложки кип’яченої води;
  • 0,5-1 ч. ложка солі;
  • спеції (перчик чорний мелений, прованські трави, лаврушка);
  • гілочка петрушки (для декору).

Як приготувати печінку в сметанно-сирному соусі на сковороді

Для приготування страви потрібно вибрати гарний шматочок свіжої яловичої печінки. Мені пощастило знайти печінку молодого теляти, яка і готується швидше, і на смак більш ніжна виходить.

Печінка яловича тушкована в сметані з сиром

Підготуємо спеції – сіль, ароматний чорний перчик, прованські трави та лавровий листочок. Далі, печінку нарізаємо пласкими шматочками, як на наступному фото.

Тушкована яловича печінка в сметані

Кожен шматочок обережно відбиваємо кухонним молотком. Приправляємо спеціями та присолюємо. В такому стані залишаємо печінку хвилин на десять, щоб вона просочилася ароматом спецій.

Тушкована яловича печінка в сметані

В тарілку насипаємо борошно та обвалюємо в ньому шматочки печінки.

Тушкована яловича печінка в сметані

Розігріваємо на сковороді рослинну олію та викладаємо шматочки печінки смажитися.

Тушкована яловича печінка в сметані

Смажимо на середньому вогні до утворення золотистої скоринки.

Тушкована яловича печінка в сметані

Далі, додаємо на сковороду порцію сметани та воду, кладемо лаврушку. Перемішуємо компоненти страви лопаткою та тушкуємо під кришкою протягом 20 хвилин. Наприкінці, викладаємо на печінкові шматочки натертий сир, перемішуємо та знімаємо з вогню.

Тушкована яловича печінка в сметані

Даємо печінці трохи постояти під кришкою, після чого, розкладаємо по тарілках та подаємо на стіл прикрасивши гілочкою зелені.

Тушкована яловича печінка в сметані

Тушкована в сметані з твердим сиром яловича печінка виходить особливо ніжною, а завдяки травам ще й пряною та вельми смачною. Вона утворить шикарну гарячу страву з будь-яким гарніром. Також, можна подати до столу печінку в якості холодної закуски, адже охолодженою вона смакує не гірше.

Смачного усім та бійтесь експериментувати на кухні!