Доволі банальна життєва історія стала причиною появи в нашій родині цієї страви. Звернулася до чоловіка з проханням порізати рибу на шматочки, щоб їх можна було посмажити. Він порізав рибу великими стейками. Такі товсті шматки риби смажити довелося б доволі довго. Ба більше, весь будинок буде смердіти смаженою рибою. Рішення прийнято було швидко – потрібно запекти товстолобика в духовці, попередньо просочивши соусом. Соус виготовила з наявних у холодильнику продуктів, що підходили до рибної страви. Продовжувати читання Запечений стейк товстолобика в лимонно-медовому соусі
Інгредієнт рецептів: Прованські трави
Яловича печінка зі сметаною і сиром тушкована на сковороді – смачна, м’яка та ніжна
Люблю страви з печінки не лише за їх смакові властивості, а й за легкість приготування. Особливо смачні страви виходять з телячої печінки. Коли готую, люблю фантазувати та експериментувати, починається справжній творчий процес. Замінюю спеції та інші додаткові інгредієнтами для отримання нового смаку. Моїй родині найліпше смакує яловича печінка зі сметаною і сиром тушкована на сковороді. Продовжувати читання Яловича печінка зі сметаною і сиром тушкована на сковороді – смачна, м’яка та ніжна
Найсмачніший рататуй з баклажанів
Рататуй – це французька страва, що з’явилася в Провансі. Пропонуємо простий рецепт його приготування. Тим, хто хоче зробити гостру страву, рекомендуємо додати червоний перець. Продовжувати читання Найсмачніший рататуй з баклажанів
Гарбузовий суп-пюре з вершками і м’ясом курки “Золотистий”
Цьому делікатесному та ніжному супу-пюре з гарбуза, вершків та курячого м’яса мої рідні дали ласкаву назву — «Золотистий». Суп дуже корисний, адже гарбуз вважається чемпіоном по вмісту необхідних організму речовин, тому відмінно підходить для дієтичного та дитячого харчування. Продовжувати читання Гарбузовий суп-пюре з вершками і м’ясом курки “Золотистий”
Смачний товстолобик, смажений на сковороді
Товстолобик — це річкова риба, вона має яскравий специфічний запах, який багатьом не подобається, тому деякі господині уникають готувати таку рибу. Пропоную свій смачний рецепт смаженого товстолобика з ароматом лимону та прованських трав. Продовжувати читання Смачний товстолобик, смажений на сковороді
Домашня лазанья з фаршем і соусом бешамель
У італійській кухні є страви, назви яких викликає хвилювання у гурманів. Насправді ж, за екзотичними назвами «паелья» чи «лазанья» приховуються дуже прості, як по технології приготування, так і по складу продуктів, страви. Можливо, для створення цих кулінарних шедеврів використовуються трохи незвичні для нас кухарські прийоми, однак, приготувати таку страву в домашніх умовах під силу будь-якій господині. Продовжувати читання Домашня лазанья з фаршем і соусом бешамель
Повітряна яєчня з сиром в духовці, в формочках
Повітряна яєчня в духовці — чудовий варіант незвичайного сніданку замість просто посмажених яєць. Час готування займе всього півгодини, а приготувати таку оригінальну яєчню з сиром у формочках просто та легко. Про те, як приготувати апетитний сніданок, я докладно розповім у рецепті з покроковими фото. Продовжувати читання Повітряна яєчня з сиром в духовці, в формочках
Зелений суп-пюре з брокколі, шпинату, спаржевої квасолі та інших овочів
Супи-креми, супи-пюре – це одні з найцікавіших та самобутніх страв вишуканої французької кухні. Але у нас вони найчастіше вживаються у зв’язку з дитячим, дієтичним або лікувальним харчуванням. Та сьогодні ми зламаємо звичні стереотипи, приготуємо овочевий суп-пюре із зелених овочів та назвемо його «Смарагдовий». Продовжувати читання Зелений суп-пюре з брокколі, шпинату, спаржевої квасолі та інших овочів
Ледачі чебуреки з хлібців або вафельних коржів на швидку руку
Господиня, яка поділилася цим простим рецептом, назвала його «Паличкою-виручалочкою». Тому що за дуже короткий час смачними чебуреками можна пригостити, наприклад, несподіваних гостів. Щоб все зробити ще швидше, можна взяти готовий фарш. Ледачі чебуреки виходять смачними та хрусткими. Продовжувати читання Ледачі чебуреки з хлібців або вафельних коржів на швидку руку
Домашній італійський хліб з томатом
Під час відпочинку у Сицилії я мала нагоду скуштувати справжній італійський томатний хліб з прованськими травами. Його смак мене настільки вразив, що я вирішила адаптувати його рецепт під наші продукти і тепер частенько печу його вдома. Продовжувати читання Домашній італійський хліб з томатом