Відмінна страва для фуршетного столу з приводу дружньої вечірки або повноцінного святкового застілля – курячі крильця, гомілки чи стегенця в паніровці, обсмажені до золотистої скоринки на сковороді. Такі курячі ніжки з хрусткою скоринкою можна подавати як самостійну страву без будь-якого гарніру. Достатньо доповнити подачу улюбленими соусами, зеленню та овочами (свіжими або маринованими). Продовжувати читання Смачні курячі ніжки з хрусткою скоринкою смажені на сковороді
Тег рецептів: Меню на Великдень 2020
це цікаві та смачні великодні рецепти святкових страв.
Кожне церковне свято супроводжується особливим меню, в якому обов’язково присутні головні страви, які його уособлюють. Великоднє меню в усі часи було найбільш багатим і різноманітним. Адже, в день цього світлого свята закінчується Великий піст і кожна господиня прагне не тільки ситно і смачно нагодувати своїх домашніх традиційними великодніми стравами, але і здивувати їх особливим оформленням та дизайном. Від чого, меню на Великдень з кожним роком стає все більш вишуканим та ефектним.
Згідно усталеним канонам, починаючи з четверга перед Великоднем, обов’язково фарбували яйця. Кожна з господинь підбирала для крашанок різні натуральні фарби або розписувала яйця символічними орнаментами – це вже писанки. У кожному домі намагались самостійно приготувати і запекти кілька кілець ковбаски, закоптити м’ясо.
Звичайно ж, головною прикрасою великоднього столу завжди була смачна здобна Паска. Тому, господині задовго до настання свята обмінювалися кращими рецептами приготування святкової випічки зі здобного тіста, а також, сирної паски.
В наші дні традиційне пасхальне меню можна доповнити різними смачними стравами. До нього можна сміло включити заливну і фаршировану рибу, холодець, голубці, печеню, різні салати і солодку домашню випічку. Підібрати нові цікаві та прості, перевірені часом рецепти сучасних і класичних страв на Великдень можна прямо тут і прямо зараз.
Дивіться також: Красиві вітальні листівки з Пасхою Христовою
Сирна закуска з червоним перцем
Сирна закуска – це дуже проста і смачна страва, рецепт якої ми зараз вам розкажемо. Така закуска чудово йде до пива або вина. Продовжувати читання Сирна закуска з червоним перцем
Запечена рулька або вепрове коліно по-чеськи
Рулька свиняча, запечена в духовці по-чеськи (Pečené vepřové koleno) – це чудова святкова страва, яка буде ідеальною прикрасою тематичного святкового столу. Продовжувати читання Запечена рулька або вепрове коліно по-чеськи
Свиняча грудинка, запечена в духовці з картоплею
Свинячу грудинку, запечену з картоплею у духовці, я називаю стравою по-селянськи. Дійсно, правильно така страва готується в сільській печі, як і подібні ситні страви зі свинини, які раніше готували сільські бабусі. Продовжувати читання Свиняча грудинка, запечена в духовці з картоплею
М’ясні рулети в багетах по-домашньому
Коли я вперше подала гостям таку випічку, ніхто особливо не звернув уваги, мабуть, подумали: простий французький багет, тільки спечений вдома. Та як же всі здивувалися, коли при розрізанні побачили соковиту м’ясну начинкою під хрустким тістом. Рулети справляли враження багетів, бо я полила їх соєвим соусом, а він залишив гарні смужки на поверхні м’ясних рулетів. Продовжувати читання М’ясні рулети в багетах по-домашньому
М’ясні ватрушки з грибами і сиром
Всі звикли, що ватрушки повинні бути солодкими та з дріжджового тіста. Та я пропоную новий варіант ватрушок, не з тіста. Спробуйте приготувати за моїм рецептом незвичайні м’ясні ватрушки з грибами та сиром, запечені в духовці. Вони виходять надзвичайно смачними та соковитими. Гриби підійдуть будь-які, що Вам до вподоби. Продовжувати читання М’ясні ватрушки з грибами і сиром
Зелений рулет з омлету з начинкою з курки
Приготування омлету займає дуже мало часу, а вже з нього можна зробити інші оригінальні страви та закуски. Однією з таких страв я хочу поділитися з вами сьогодні. Тож, готуємо ефектний та смачний зелений рулет з омлету з начинкою з курки та маслин. Продовжувати читання Зелений рулет з омлету з начинкою з курки
Курячий рулет з багатошаровою начинкою з овочів, у духовці
Простий рецепт багатошарового овочевого рулету в курячому філе, про який йтиметься далі, неодмінно слід занотувати до записної книжки. Ця страва є відмінною закускою, як в гарячому, так і холодному вигляді, а ще запросто може виконувати роль основної. Продовжувати читання Курячий рулет з багатошаровою начинкою з овочів, у духовці
Домашній рецепт копчено-вареної груднинки в цибулинні
Дуже легко, в домашніх умовах, приготувати варено-копчену груднинку з ніжним смаком і неймовірним ароматом. Зроблена власноруч, варено-копчена груднинка стане ситною холодною закускою на святковому столі. Зберігати її можна в холодильнику біля двох тижнів. Продовжувати читання Домашній рецепт копчено-вареної груднинки в цибулинні
Простий і смачний пиріг з сирною начинкою
Звичайно ж, Ви знаєте, що сир містить велику кількість корисних речовин, з нього можна приготувати безліч смачних страв. А домашня ароматна випічка з сирною начинкою – це просто насолода для ласунів. Я дуже часто балую своїх рідних духмяними пирогами з сиром. Приготувати пиріг та начинку дуже просто та швидко, а форму кожна господиня може обрати на власний розсуд: круглу, квадратну, прямокутну. Продовжувати читання Простий і смачний пиріг з сирною начинкою