Смачні курячі ніжки з хрусткою скоринкою смажені на сковороді

Відмінна страва для фуршетного столу з приводу дружньої вечірки або повноцінного святкового застілля – курячі крильця, гомілки чи стегенця в паніровці, обсмажені до золотистої скоринки на сковороді. Такі курячі ніжки з хрусткою скоринкою можна подавати як самостійну страву без будь-якого гарніру. Достатньо доповнити подачу улюбленими соусами, зеленню та овочами (свіжими або маринованими). Курячі крильця/ніжки в паніровці – універсальна страва, яку можна подати і як холодну закуску, і як гарячу страву, в залежності від конкретного святкового меню. Сподіваюся, мій докладний рецепт в супроводі наочних покроково зроблених фото процесу приготування допоможе вам в організації веселої та смачної вечірки.

Інгредієнти:

  • курячі крильця – 10 штук;
  • курячі ніжки – 10 штук;
  • курячі яйця (категорії Д-0) – 4 штуки;
  • борошно – 5 ст. ложок;
  • панірувальні сухарі – 300 грам;
  • крупна сіль – 0,5 ст. ложки;
  • чорний мелений перець – 1/2 ч. ложки;
  • чебрець(сушений або свіжий) – 1/3 ч. ложки;
  • розмарин (сушений або свіжий) – 1/3 ч. ложки;
  • рослинна олія для фритюру;
  • гілочки зелені для прикраси.

Як приготувати курочку із хрусткою скоринкою

Курячі крильця чи ніжки промиваємо водою, злегка обсушуємо та складаємо в глибокий посуд. Приправляємо курочку зазначеними спеціями, солимо та перемішуємо. Залишаємо м’ясо промаринуватися у спеціях на 20 хвилин.

Маринуємо ніжки і крильця

В окремій тарілці збиваємо яйця, на дві інші насипаємо борошно та панірувальні сухарі.

Кожну ніжку обвалюємо спочатку в борошні, потім вмочаємо в яйце та наостанок гарненько обвалюємо в панірувальних сухарях. Аналогічно паніруємо крильця.

Панірування для крилець і ніжок

Залишається лише обсмажити підготовлені шматочки курочки в розпеченій олії до появи хрусткої золотистої скоринки. Для початку смажимо на сильному вогні, а після формування скоринки зменшуємо рівень та доводимо до готовності курячі крильця та ніжки на маленькому вогні.

Курячі ніжки з хрусткою скоринкою

З фритюру викладаємо обсмажені шматочки курочки спочатку на паперовий рушник, щоб позбавитися надлишків жиру. А вже після цього, презентабельно викладаємо смажені крильця та ніжки в паніровці на блюдо для подачі та прикрашаємо свіжою зеленню.

Курячі крильця з хрусткою скоринкою

Як правильно та смачно приготувати курячі гомілки у хрусткій паніровці в духовці підкаже наступний відео-рецепт.