Постный кекс без яиц и дрожжей – простой пошаговый рецепт постной выпечки

Під час посту господині хочуть продовжувати радувати рідних та гостей смачною пісною випічкою.  Але не всі знають як зробити смачне пісне тісто для десертів. Виявляється, що це дуже просто.  Пропоную рецепт пісного кексу без яєць, молока, масла, дріжджів.  На приготування ви й 30 хвилин не витратите.

Продовжувати читання Постный кекс без яиц и дрожжей – простой пошаговый рецепт постной выпечки

Манти з м’ясом і картоплею – смачно і просто

Манти вважаються родичами пельменів, тільки розміром вони побільші і готуються на пару в пароварці або мультиварці. Начинку для тіста можна приготувати різну, наприклад, в нашому рецепті ми готуємо манти з м’ясом і картоплею. Картопля сира, а фарш накрутили з курячої грудки, але можна взяти і будь-який інший фарш (змішаний, зі свинини і з яловичини). Продовжувати читання Манти з м’ясом і картоплею – смачно і просто

Пісний дріжджовий пиріг з картоплею і цибулею в духовці

У пісні дні ми не виключаємо зі свого меню вживання домашньої випічки, адже, її теж можна приготувати і смачно, і ситно. У нас сьогодні пісний дріжджовий пиріг з картоплею і цибулею, пекти який ми будемо в духовці. Начинка для пирога не звичайна – це подрібнена сира картопля, доповнений цибулею і спеціями. Тісто для цієї пісної випічки треба замісити на воді, з використанням рослинної олії і сухих дріжджів. Продовжувати читання Пісний дріжджовий пиріг з картоплею і цибулею в духовці

Біляші в духовці з начинкою з фаршу і картоплі – смачні і дієтичні

Шанувальникам домашньої випічки – ситної і смачної – пропонується рецепт приготування соковитих м’ясних біляшів. Начинка для даної випічки – це подрібнене яловиче м’ясо, доповнене кубиками картоплі. Випікати свої біляші буду в духовці, а тісто для них вирішила замісити на сухих швидкодіючих дріжджах. Смачні домашні біляші в духовці – відмінна дієтична страва для ситного перекусу! Продовжувати читання Біляші в духовці з начинкою з фаршу і картоплі – смачні і дієтичні

Домашні пельмені з яловичини Ведмеже вушко

Для приготування такої смачної і ситної страви як пельмені, є безліч рецептів. І, хоча, принцип готування домашніх пельменів, на загал, схожий, відмінності все ж є. Наприклад, наші, запропоновані сьогодні, домашні пельмені з яловичини Ведмеже вушко, дійсно, нагадують вушка. Начинка в них не жирна, можна сказати дієтична – це перекручена яловичина, доповнена подрібненою цибулею і спеціями. Продовжувати читання Домашні пельмені з яловичини Ведмеже вушко

Сирні коржики на сковороді – смажені пиріжки з сиром з дріжджового тіста

До ситного перекусу пропоную зробити разом зі мною цей простий рецепт – дуже смачні сирні коржики на сковороді. Зауважу, що таку випічку можна сміливо називати і дріжджові смажені пиріжки з сиром. Як би ви не назвали їх, а «гастрономічний» секрет такої випічки криється в тому, що сир «захований» усередині оболонки з тіста, а тісто обсмажується з двох сторін в розігрітій олії. Сир, який використовується для начинки, потрібно брати твердих сортів, а тісто замішується на дріжджах. Продовжувати читання Сирні коржики на сковороді – смажені пиріжки з сиром з дріжджового тіста

Грибний жульєн з гливами і куркою в горщиках

Традиційна французька гаряча закуска відома під назвою жульєн, стане ідеальним варіантом для вечері або святкового меню. Страва ніжна, смачна і відмінно урізноманітнює трапезу. Також, грибний жульєн з гливами і куркою ідеально поєднується з будь-якими гарнірами і салатами. Приготуйте жульен в горщиках рідним або гостям і ви точно не помилитеся у виборі смачною гарячої закуски. Продовжувати читання Грибний жульєн з гливами і куркою в горщиках

Дріжджові пиріжки з сиром і зеленою цибулею

Соковиті і смачні дріжджові пиріжки з сиром і зеленою цибулею – це ароматна випічка, схожа за структурою на пампушки або часникові булочки, але з оригінальною подачею. Такий варіант випічки з дріжджового тіста ідеальний при подачі до борщу, розсольнику або томатного супу. Експериментуйте з зеленню і сирами (у мене сьогодні моцарелла) в складі начинки, додавайте оригінальні спеції і/або олії і дивуйте рідних смачною і пишною дріжджовий випічкою. Продовжувати читання Дріжджові пиріжки з сиром і зеленою цибулею

Тісто для вареників і пельменів на мінералці – дуже смачне і не розклеюється при варінні

Мінеральна вода (та ще й газована) – відмінний освіжаючий напій. Така водиця, безумовно, корисна для нас. А чи відомо вам, що мінералка часто використовується в кухарській справі. Найчастіше, як один з інгредієнтів для замісу тіста або кляра. Продовжувати читання Тісто для вареників і пельменів на мінералці – дуже смачне і не розклеюється при варінні

Домашні булочки з маком з дріжджового тіста – смачні, солодкі і красиві

Домашні булочки з маком з дріжджового тіста – це ніжна і ароматна випічка, яка нагадає про дитинство і шкільні їдальні. Рум’яні плетінки, бублики і пишні булочки – все це можна спекти в домашніх умовах з простим, але смачним дріжджовим тістом і класичною маковою начинкою. Продовжувати читання Домашні булочки з маком з дріжджового тіста – смачні, солодкі і красиві