Основними компонентами класичного супу розсольник є м’ясо, перлова крупа та солоні огірки. Однак, крім традиційного рецепту існують інші варіації. Сьогодні пропоную приготувати один з таких варіантів страви – пісний розсольник з сушеними грибами та солоним огірком. Суп за даним рецептом виходить дуже ситний та неймовірно ароматний. За допомогою мого детального опису та докладних покроково зроблених фото кожного етапу приготування ви зможете легко зварити пісний розсольник та почастувати родину.
Інгредієнти: Вода, Зелень, Картопля, Майонез, Мариновані огірки, Морква, Сіль, Сметана, Сухі гриби, Цибуля
Зміст
Як приготувати розсольник з грибами без перловки
Для приготування супу нам знадобиться, приблизно, 60 грамів сушених білих грибів або підберезників чи красноголовців. Можна використати й інша гриби, однак, ці найбільш ароматні у вареному вигляді.
Заливаємо шматочки грибів окропом та накриваємо кришкою. Залишаємо грибочки розпарюватися, хоча б, на 30-40 хвилин.
Коли шматочки добряче розбухнуть, зливаємо воду та пропускаємо гриби крізь м’ясорубку. Можна також дрібненько порубати ножем.
Півтора літри води доводимо до кипіння, закладаємо в окріп гриби та варимо 15 хвилин.
Цей час використаємо для підготовки інших компонентів.
Беремо, приблизно, 150 грамів солоних огірочків. Зауважу, що я більш люблю мариновані, тому використовую їх.
Натираємо обрані огірки на тертку з великими отворами.
Пасеруємо в рослинній олії подрібнені цибулю та моркву.
Викладаємо на сковороду натерті огірки та смажимо ще хвилинку.
Додаємо до овочів 100 мл розсолу з огірків і кип’ятимо, приблизно, 5 хвилин.
Очищуємо пару картоплин середнього розміру та нарізаємо кубиками.
До цього моменту як раз повинні зваритися гриби і можна додавати в каструлю картоплю. Кип’ятимо 5 хвилин.
На останньому етапі приготування викладаємо в розсольник засмажку. Присолюємо страву та варимо до повної готовності картоплі.
Знімаємо з вогню та даємо розсольнику настоятися під кришкою ще 10 хвилин. Цього достатньо для повноцінного обміну ароматами між всіма компонентами страви.
Наливаємо суп в порційні тарілки та посипаємо нарізаною зеленню. Додатково можна покласти порцію сметани чи майонезу за смаком.
З наведеної кількості інгредієнтів отримуємо вельми густий та наваристий грибний розсольник. Скуштуйте самі цей ситний суп з сушеними грибочками і, можливо, у вас виникне бажання зробити значні запаси сушених грибів на зиму.
Пісний розсольник – відео-рецепти
Пропонуємо розглянути і інші вдалі, на мій погляд, варіанти приготування пісного супу під назвою розсольник.
Цей теж без перловки та із сушених грибів.
Розсольник від Ольги Матвєй вже з перловкою та маринованими грибами.
А цей відео-рецепт стане у нагоді тим господиням, хто хоче зварити смачний пісний розсольник без перловки і без грибів. Автор готує його з вівсянкою у якості загущувача. Вариться страва дуже швидко, а виходить дуже смачно. Рекомендую спробувати.