Пісний розсольник з сушеними грибами і солоними огірками (без м’яса та перловки)

Основними компонентами класичного супу розсольник є м’ясо, перлова крупа та солоні огірки. Однак, крім традиційного рецепту існують інші варіації. Сьогодні пропоную приготувати один з таких варіантів страви – пісний розсольник з сушеними грибами та солоним огірком. Суп за даним рецептом виходить дуже ситний та неймовірно ароматний. За допомогою мого детального опису та докладних покроково зроблених фото кожного етапу приготування ви зможете легко зварити пісний розсольник та почастувати родину.

Як приготувати розсольник з грибами без перловки

Для приготування супу нам знадобиться, приблизно, 60 грамів сушених білих грибів або підберезників чи красноголовців. Можна використати й інша гриби, однак, ці найбільш ароматні у вареному вигляді.

Розсольник з сухих грибів

Заливаємо шматочки грибів окропом та накриваємо кришкою. Залишаємо грибочки розпарюватися, хоча б, на 30-40 хвилин.

Розсольник з сухих грибів

Коли шматочки добряче розбухнуть, зливаємо воду та пропускаємо гриби крізь м’ясорубку. Можна також дрібненько порубати ножем.

Розсольник з сухих грибів

Півтора літри води доводимо до кипіння, закладаємо в окріп гриби та варимо 15 хвилин.

Розсольник з сухих грибів

Цей час використаємо для підготовки інших компонентів.

Беремо, приблизно, 150 грамів солоних огірочків. Зауважу, що я більш люблю мариновані, тому використовую їх.

Розсольник з сухих грибів

Натираємо обрані огірки на тертку з великими отворами.

Розсольник з сухих грибів

Пасеруємо в рослинній олії подрібнені цибулю та моркву.

Розсольник з сухих грибів

Викладаємо на сковороду натерті огірки та смажимо ще хвилинку.

Розсольник з сухих грибів

Додаємо до овочів 100 мл розсолу з огірків і кип’ятимо, приблизно, 5 хвилин.

Розсольник з сухих грибів

Очищуємо пару картоплин середнього розміру та нарізаємо кубиками.

Розсольник з сухих грибів

До цього моменту як раз повинні зваритися гриби і можна додавати в каструлю картоплю. Кип’ятимо 5 хвилин.

Суп-розсольник без м'яса і перловки

На останньому етапі приготування викладаємо в розсольник засмажку. Присолюємо страву та варимо до повної готовності картоплі.

Суп-розсольник без м'яса і перловки

Знімаємо з вогню та даємо розсольнику настоятися під кришкою ще 10 хвилин. Цього достатньо для повноцінного обміну ароматами  між всіма компонентами страви.

Пісний розсольник з грибами і огірком

Наливаємо суп в порційні тарілки та посипаємо нарізаною зеленню. Додатково можна покласти порцію сметани чи майонезу за смаком.

Домашній розсольник з грибами і огірком

З наведеної кількості інгредієнтів отримуємо вельми густий та наваристий грибний розсольник. Скуштуйте самі цей ситний суп з сушеними грибочками і, можливо, у вас виникне бажання зробити значні запаси сушених грибів на зиму.

Пісний розсольник – відео-рецепти

Пропонуємо розглянути і інші вдалі, на мій погляд, варіанти приготування пісного супу під назвою розсольник.

Цей теж без перловки та із сушених грибів.

Розсольник від Ольги Матвєй вже з перловкою та маринованими грибами.

А цей відео-рецепт стане у нагоді тим господиням, хто хоче зварити смачний пісний розсольник без перловки і без грибів. Автор готує його з вівсянкою у якості загущувача. Вариться страва дуже швидко, а виходить дуже смачно. Рекомендую спробувати.