Пісний розсольник з сушеними грибами і солоними огірками (без м’яса та перловки)

Основними компонентами класичного супу розсольник є м’ясо, перлова крупа та солоні огірки. Однак, крім традиційного рецепту існують інші варіації. Сьогодні пропоную приготувати один з таких варіантів страви – пісний розсольник з сушеними грибами та солоним огірком. Суп за даним рецептом виходить дуже ситний та неймовірно ароматний. Продовжувати читання Пісний розсольник з сушеними грибами і солоними огірками (без м’яса та перловки)

Смачні смажені гливи з цибулею і спеціями

Для того щоб насолодитися приємним смаком грибів можна використати два способи: купити їх у магазині або зібрати в лісі власноруч. Другий спосіб, звичайно ж, романтичніший. Навіть з малої кількості глив (або інших грибів), можна приготувати неймовірно смачну страву. Продовжувати читання Смачні смажені гливи з цибулею і спеціями

Дуже смачні вареники з грибами

Відомо, що осінь — це пора грибів, тому господині в цей час готують страви з додаванням грибів. Багато хто любить не тільки їсти гриби, але й відчуває справжню насолоду від їх збору. Якась годинка в лісі — і вже повний кошик грибів. Зрозуміло, що за один раз їх неможливо з’їсти. Продовжувати читання Дуже смачні вареники з грибами

Традиційний бігос по-старопольски – з капустою, м’ясом і грибами

Бігос або бігус – дивовижна та стародавня страва польської кухні, яку, я вважаю, потрібно зареєструвати в ЮНЕСКО, як культурний та історичний пам’ятник. Я шуткую, але для того, щоб приготувати традиційну старовинну страву, дійсно потрібно знати історію: на чому, з яких продуктів, коли та у якій послідовності готували в давні часи. Продовжувати читання Традиційний бігос по-старопольски – з капустою, м’ясом і грибами

Грибна ікра з опеньокрибна ікра з опеньок або смажені опеньки, готові до їжі і заморозки на зиму

Жовтень – гаряча пора для грибників. Адже, всього за місяць потрібно встигнути вполювати достатньо опеньків, щоб не тільки побалувати себе та рідних смачними стравами, а ще й зробити грибні заготовки на зиму. Тому, зазвичай, наша родина в повному складі вирушає на тихе грибне полювання до лісу, озброївшись відрами та ножами. 😉
Продовжувати читання Грибна ікра з опеньокрибна ікра з опеньок або смажені опеньки, готові до їжі і заморозки на зиму