Сирна запіканка з виноградом та ароматом лимона

Ніжна сирна запіканка з виноградом – легкий в приготуванні та смачній домашній десерт. Для даної випічки можна використовувати як сирну пасту (масу), так і зернистий сир. Але, в другому випадку, доведеться додатково протерти сир крізь сито (краще навіть кілька разів) для отримання однорідної текстури. Найліпше сирна запіканка з виноградом смакує з чашечкою гарячого чаю чи ароматної кави. Якщо у вас виникло бажання спекти цю смакоту власноруч, то мій докладний рецепт в супроводі покроково зроблених фото до ваших послуг.

Інгредієнти:

  • сирна паста (не солодка сиркова маса) – 250 грам;
  • курячі яйця (великі) – 3 шт.;
  • цукор – 180 грам;
  • ванілін -0,5 ч. ложки;
  • сода – 0,25 ч. ложки;
  • пшеничне борошно в/ґ – 190 грам;
  • лимон – 0,5 шт. (цедра та сік);
  • зелений виноград – 1 гілочка;
  • лимон для декорування – 2 кружальця;
  • цукрова пудра ванільна – 1 ст. ложка;
  • вершкове масло для змащування форми.

Як приготувати сирно-лимонну запіканку з виноградом

В глибокій мисці поєднуємо цукор та ванілін, вбиваємо яйця та змішуємо міксером на високих оборотах. Подовжуємо процедуру до повного розчинення крупинок цукру.

Далі, викладаємо в миску сирну пасту. Перемішуємо компоненти за допомогою кулінарної лопатки чи дерев’яної ложки. Натираємо в миску з сирною масою цедру з половинки лимона. Соду гасимо соком з тієї ж половинки лимона та виливаємо в тісто. Останнім додаємо борошно та знову перемішуємо.

Тісто для лимонної запіканки

Для випікання беремо силіконову форму та змащуємо вершковим маслом. Кожну ягідку винограду ділимо навпіл та видаляємо кісточки. Щоб не заморочуватися, краще взяти виноград без кісток. Розкладаємо рівномірно половинки в формі.

Сирна запіканка з лимоном і виноградом

Обережно виливаємо тісто в форму, намагаючись не змістити виноградинки. Щоб готова запіканка вийшла красивою та рівною, даємо тісту постояти кілька хвилин, щоб пухирці повітря, що утворилися всередині, вийшли назовні.

Сирна запіканка з лимоном і виноградом

Випікаємо десерт в розігрітій духовці при температурному режимі 180 градусів, приблизно, 35 хвилин. Готовність запіканки перевіряємо дерев’яною паличкою. Готову випічку охолоджуємо в формі. В холодному стані запіканка легко виймається і можна перекладати її на блюдо.

Сирна запіканка з лимоном і виноградом

Залишається декорувати по краю сирну запіканку цукровою пудрою та прикрасити часточками лимона.

Сирна запіканка з лимоном і виноградом

І ось настає довгоочікувана мить дегустації. Можна відрізати шматочок від сирної запіканки з виноградом та насолоджуватися смаком!

Сирна запіканка з лимоном і виноградом

Сирна запіканка з виноградом – відео-рецепти

Нижче підібрані і інші варіанти приготування сьогоднішнього сирного десерту з виноградом.

Ніжна і легка запіканка з виноградом кишмиш. Виноград надає  десерту соковитість і незвичайний смак.

І ще один прости та цікавий відео-рецепт сирного пирога з виноградом.

Картопляна запіканка з фаршем у духовці

Смачна картопляна запіканка з фаршем, запечена в духовці, стовідсоткового стане безпрограшним варіантом другої страви. Цей рецепт ідеально підходить для повсякденного меню. Таку страву досить легко готувати. Тісто, начинка та соус є відмінним доповненням одне одного. В підсумку, вдається отримати неперевершений смак. Продовжувати читання Картопляна запіканка з фаршем у духовці

Овочевий террін з грибами лисичками

Террін з кабачків з грибами та сиром – це страва запозичена з французької кухні (фр. Terrine). Така назва через прямокутну форму. Террін нагадує й паштет й запіканку. Він має повітряну та ніжну структуру й гарно ріжеться. Продовжувати читання Овочевий террін з грибами лисичками

Сирник на пісочному тісті з аличею чи то сирна запіканка

Зробити незвичайну та дуже смачну сирну запіканку можна з використанням пісочного тіста та аличі. Такий десерт можна ще назвати відкритий пісочний пиріг з сиром або сирник на пісочному тісті. Але, як би ви не назвали цю страву, подавати її до столу краще з чашечкою ароматного чаю чи кави. 🙂 Продовжувати читання Сирник на пісочному тісті з аличею чи то сирна запіканка

Картопляна запіканка з грибами під сметанною підливою

Хочу запропонувати Вам спробувати приготувати сьогодні за дуже простим рецептом мою улюблену картопляну запіканку з грибами. До столу я її завжди подаю зі сметанною підливкою, тож запіканка не сухувата після запікання в духовці, а соковита та ніжна. Продовжувати читання Картопляна запіканка з грибами під сметанною підливою

М’ясні ватрушки з грибами і сиром

Всі звикли, що ватрушки повинні бути солодкими та з дріжджового тіста. Та я пропоную новий варіант ватрушок, не з тіста. Спробуйте приготувати за моїм рецептом незвичайні м’ясні ватрушки з грибами та сиром, запечені в духовці. Вони виходять надзвичайно смачними та соковитими. Гриби підійдуть будь-які, що Вам до вподоби. Продовжувати читання М’ясні ватрушки з грибами і сиром

Запіканка з куркою, беконом і стручковою квасолею в духовці

Проста в приготуванні, але водночас презентабельна страва, здатна урізноманітнити щоденне меню й привнести пікантну нотку у святкове застілля. Вдале поєднання спаржі, бекону та курячого філе – це незабутній багатогранний смак. Продовжувати читання Запіканка з куркою, беконом і стручковою квасолею в духовці

Сирна запіканка з манкою в мультиварці – смачна і пишна

Приготувати в мультиварці запіканки дуже просто, достатньо тільки підготувати продукти відповідно рецепту, викласти в чашу, виставити режим, натиснути «Старт» та чекати готову страву. А виходять запіканки завжди дуже смачні, ніжні та пишні. Продовжувати читання Сирна запіканка з манкою в мультиварці – смачна і пишна

Смачна овочева запіканка з грибами і картоплею в мультиварці

Хочу запропонувати Вам приготувати приголомшливо смачну запіканку з молодої картоплі, печериць та помідорів за моїм рецептом. Страва готується в мультиварці на режимі «Випічка». Продовжувати читання Смачна овочева запіканка з грибами і картоплею в мультиварці

М’ясна лазанья з рисового паперу – смачна та оригінальна запіканка

Скуштувавши всього один раз лазанью, ви назавжди залишитеся шанувальником цієї смачної та поживної італійської страви. Пропоную свою кулінарну варіацію на тему лазаньї – шарову запіканку з курячим філе та овочами. Традиційний прошарок з тіста в своєму рецепті я замінила аркушами рисового паперу, а для спрощення процесу приготування страви замість соусу болоньєзе додала до страви суміш кетчупу та сметани. Продовжувати читання М’ясна лазанья з рисового паперу – смачна та оригінальна запіканка