Террін з кабачків з грибами та сиром – це страва запозичена з французької кухні (фр. Terrine). Така назва через прямокутну форму. Террін нагадує й паштет й запіканку. Він має повітряну та ніжну структуру й гарно ріжеться. Овочевий террін з грибами займе почесне місце серед інших страв під час застілля, навіть, святкового. До нього можна подати овочеву й м’ясну нарізку. Скориставшись цим рецептом з покроковими фото, в кожного вийде приготувати оригінальну страву французької кухні власноруч.
Інгредієнти: Зелень петрушки, Кабачки, Лисички, Перець чорний мелений, Сир, Сіль, Цибуля, Яйце
Кухня: Французька кухня
Складники:
- 400 грамів свіжих лисичок;
- 2 ріпчасті цибулини;
- 100 грамів пармезану;
- 200 грамів кабачка;
- пів пучка зелені петрушки;
- 3 великі яйця;
- сіль і перець (за смаком).
Як приготувати террін з кабачків, грибів і сиру
Насамперед, слід обсмажити кубики цибулі на рослинній олії, біля, 8 хвилин. Потім, додати до них попередньо почищені, помиті та обсушені лисички й смажити до готового стану, десь, 8-10 хвилин.
Кабачок необхідно почистити, з серединки видалити насінини (якщо є потреба) й натерти овоч на тертці з великими отворами. Сир подрібнити таким же способом, а зелень петрушки дрібно нарізати та змішати все в одній посудині.
Готові лисички потрібно змішати в мисці з кабачком, петрушкою та сиром. Жовтки з’єднати зі спеціями й перетерти до однорідного стану. Після, з’єднати їх з основною масою. Білки збити в пишну, стійку піну зі щіпкою солі. Потім, лопаткою обережно (щоб вони не “сіли”) ввести їх у террін.
Отриману масу потрібно перемістити в жаростійку форму, змащену вершковим маслом.
Пектися овочевий террін із грибами повинен у духовці до готового стану при температурі 180 °С протягом 45 хвилин. Готовою стравою з кабачків із грибами лисичками та сиром треба смакувати гарячою.
Ось так красиво й апетитно виглядає запіканка на французький манір у розрізаному вигляді.