Картопляна запіканка з фаршем у духовці

Смачна картопляна запіканка з фаршем, запечена в духовці, стовідсоткового стане безпрограшним варіантом другої страви. Цей рецепт ідеально підходить для повсякденного меню. Таку страву досить легко готувати. Тісто, начинка та соус є відмінним доповненням одне одного. В підсумку, вдається отримати неперевершений смак. Покроковий рецепт із фотокартками кожного з процесів стане незамінним помічником у цій справі.

Складники:

Для начинки:

  • 400 грамів готового м’ясного фаршу;
  • 2 ріпчасті цибулини;
  • 1 середня морквина;
  • рослинна олія (для пасерування);
  • по дрібці солі та перцю.

Для тіста:

  • кілограм картоплі;
  • 2 великі курячі яйця;
  • 1 ч. л. солі;
  • 50 грамів «Голландського» сиру;
  • 1 ст. л. муки;
  • 80 грамів сулугуні;
  • вершкове масло, щоб змастити форму;
  • по дрібці білого та чорного насіння кунжуту.

Для соусу:

  • 50 грамів вершкового масла (72,5% жирності);
  • пів столової ложки муки;
  • 300 мілілітрів молока (2,6% жирності);
  • спеції (куркума, мускатний горіх, чебрець).

Як приготувати картопляну запіканку з фаршем у духовці

Насамперед, треба зробити м’ясну начинку. Для цього, слід пасерувати на сковороді на рослинній олії натерту моркву й нарізані цибулини. Додати до них м’ясний фарш і обсмажити все. Насамкінець, слід додати солі та перцю.

Начинка для картопляної запіканки

Далі, необхідно з картопляного пюре зробити основу для запіканки. Очищену картоплю потрібно відварити в підсоленій воді, зробити пюре, додавши до нього натертий голландський сир, яйця та борошно. Коли маса стане однорідною, тісто треба помістити в форму, змащену вершковим маслом. Розрівняти його, зробити заглиблення та борти (як на фото).

Тісто для картопляної запіканки

Тепер, запіканку можна збирати. По дну картопляної основи необхідно рівномірно розподілити 40 грамів натертого сиру сулугуні.

Картопляна запіканка з фаршем в духовці

Потім, викласти начинку з м’ясного фаршу й притрусити її рештою 40 грамів сиру сулугуні.

Картопляна запіканка з фаршем в духовці

Після цього, потрібно зварити вершковий соус. Він має бути густим. Для цього, у ківшику треба розтопити масло й всипати до нього муку. Все слід інтенсивно помішувати, з допомогою вінчика. Потім, влити холодне молоко, додати всі спеції та довести соус до легкого густого стану. Після цього, ще гарячим соусом потрібно залити запіканку.

Картопляна запіканка з фаршем в духовці

Пектися вона повинна в розігрітій духовці до 160 °С, біля, 40 хвилин.

Ще гарячою, картопляну запіканку з фаршем слід посипати насінинами кунжуту.

Картопляна запіканка з фаршем в духовці

Картопляна запіканка виходить невимовно апетитною.

Картопляна запіканка з фаршем в духовці