Скуштувавши всього один раз лазанью, ви назавжди залишитеся шанувальником цієї смачної та поживної італійської страви. Пропоную свою кулінарну варіацію на тему лазаньї – шарову запіканку з курячим філе та овочами. Традиційний прошарок з тіста в своєму рецепті я замінила аркушами рисового паперу, а для спрощення процесу приготування страви замість соусу болоньєзе додала до страви суміш кетчупу та сметани. Тож, скоріше запасайтеся потрібним переліком продуктів та на власному досвіді переконайтеся, що з рисового паперу можна готувати самі різноманітні страви. Раніше ми з вами вже готували з нього смачні солодкі роли, а за допомогою цього докладного рецепту ви зможете зробити апетитну та ситну закуску для рідних, яка на обідньому столі повноцінно замінить собою другу страву.
Інгредієнти: Карі, Кетчуп, Куряче філе, Морква, Рисовий папір, Рослинна олія, Сир твердий, Сіль, Сметана, Цибуля
Необхідні продукти:
- куряча грудка (філе) – 450 гр;
- морква – 300 гр;
- цибуля ріпчаста – 200 гр;
- рисовий папір – 12 листків;
- сир твердий – 170 гр;
- сметана – 300 гр;
- кетчуп – 80 гр;
- каррі – 10 гр;
- сіль – 10 гр;
- рослинна олія – 150 гр.
Як приготувати лазанью з рисового паперу з куркою
Для початку, приготуємо начинку та соус для майбутньої запіканки в стиля лазаньї.
Сир подрібнюємо за допомогою крупної тертки.
Поєднуємо та перемішуємо кетчуп та сметану.
Овочі очищуємо. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, а моркву натираємо.
Пасеруємо на сковороді з олією цибулю до прозорості. Виймаємо її на тарілку за допомогою шумівки (щоб жир залишився на сковороді). Після цього, обсмажуємо моркву та окремо викладаємо на тарілку.
Куряче м’ясо нарізаємо невеликими кубиками.
Смажимо курочку на сковороді до золотистого рум’янцю та повної готовності. Наприкінці м’ясо солимо та посипаємо приправою каррі.
На цьому всі компоненти начинки для запіканки а-ля лазанья готові, тож, можна переходити безпосередньо до її формування.
Перед використанням листочки рисового паперу на лічені хвилини занурюємо в теплу воду для розм’якшення.
Змащуємо олією форму для запікання та укладаємо перший шар запіканки – три листочки рисового паперу.
Другим шаром рівномірно розкладаємо частину курячого філе та овочів.
Змащуємо начинку підготовленим соусом, додаємо трохи тертого сиру та накриваємо рисовим папером (3 листочки).
Повторюємо шари кілька разів до закінчення продуктів. Останній шар рисового паперу рясно посипаємо сиром.
Відправляємо запіканку в прогріту духовку та випікаємо на середньому вогні. Для готовності страви достатньо, приблизно, 20 хвилин, адже всі компоненти вже пройшли попередню термічну обробку.
Виймаємо з духовки нашу незвичайну лазанью та даємо їй трохи охолонути. Після чого, можна виймати страву з форми.
Запіканка з рисового паперу нагадує лазанью не лише своїм зовнішнім виглядом. Вона зовсім не поступається смаком улюбленій страві італійців.
По наступному фото ви можете оцінити, як апетитно та соковито виглядає страва у розрізі.
А на смак вона дуже ніжна, з приємною скоринкою запеченого сиру. Просто пальчики оближеш… Смачного!
Якщо ви ще все розмірковуєте на тим, що приготувати з рисового паперу, пропоную переглянути наведені нижче відео-рецепти.
Цей допоможе приготувати спринг роли з 7 різними начинками. Це дуже просто, смачно, яскраво та стане прикрасою столу. Адже ви можете дати волю фантазії і загортати в рисовий папір абсолютно будь-які начинки. Риба, м’ясо, овочі, фрукти і ще багато різних інгредієнтів.
Скориставшись порадами наступного відео зможете легко та просто зробити оригінальний декор з рисового паперу. Переконайтесь, що він дуже простий у приготуванні, підійде для декору тортів, десертів, капкейков та інших не тільки солодких страв. Рисовий папір можна забарвити в будь-який колір і надати потрібну форму. Сподіваюся, що вам ця ідея сподобається і ви обов’язково нею скористаєтеся.