Хочу запропонувати Вам приготувати приголомшливо смачну запіканку з молодої картоплі, печериць та помідорів за моїм рецептом. Страва готується в мультиварці на режимі «Випічка». Цей рецепт я придумала випадково, взявши овочі, які були в наявності вдома, а в результаті мого кулінарного експромту вийшла низькокалорійна, майже дієтична ароматна запіканка, яка всім сподобалась. Сподіваюся, що покроково зроблені фото допоможуть Вам у приготуванні корисної запіканки.
Інгредієнти: Картопля, Майонез, Молода картопля, Печериці, Помідори, Рослинна олія, Сир, Сіль, Цибуля
Інгредієнти, що нам знадобляться:
- печериці – 600 гр.;
- цибуля ріпчаста – 100 гр.;
- картопля молода – 600 гр;
- сіль за смаком;
- рослинна олія – 20 гр.;
- помідори – 400 гр.;
- сир (твердих сортів) – 130 гр.;
- майонез – 50 гр.
Як приготувати овочеву запіканку
Приготування почнемо з того, що гарненько вимиємо молоду картоплю та, не знімаючи шкірочки, нарізаємо її тоненькими кільцями, товщиною приблизно 0,3-0,5 мм.
Ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння, далі також шаткуємо кільцями. Стараємось, щоб вони були приблизно такої ж товщини, що й картопля.
У вимитих помідор вістрям ножа видаляємо білу серцевину, а потім нарізаємо їх такими ж пластинками, як і цибулю.
Печериці добре миємо, та як і всі овочі, також ріжемо на пластинки.
Чашу мультиварки змащуємо олією та приступаємо до формування запіканки.
Картоплю викладаємо першою, нарізані кружечки потрібно укладати якомога ближче один до одного. Трошки присолюємо.
Наступним шаром викладаємо шар грибів, що б картопля була повністю покрита печерицями. У пакеті майонезу відрізаємо кінчик, та видавлюємо невелику кількість на гриби.
Далі будемо викладати цибулю. Кільця цибулі розбираємо на сегменти та розкладаємо їх на невеликій відстані одне від одного. Я не додавала в свою запіканку багато цибулі, та за бажанням можна покласти більше.
Тепер настала черга кілечок помідор, викладаємо їх на цибульку, трішки підсолюємо, та малюємо на них сіточку з майонезу.
Далі продовжуємо викладати шари у такій же послідовності, доки всі нарізані компоненти для запіканки не закінчаться.
Останній шар у Вас може вийти будь-який. Не хвилюйтеся, це не важливо. У мене останнім шаром був картопляний, та якщо буде якийсь інший, це не вплине на смак страви.
Останній шар овочів також змащуємо майонезом. Встановлюємо мультиварку на режим «Випічка», ставимо в неї чашу та готуємо одну годину.
Тим часом твердий сир натираємо на дрібній тертці та за десять хвилин до закінчення програми гарненько посипаємо запіканку натертим сиром.
Щоб запіканка була не тільки смачна, але й не розвалилася, слід після сигналу готовності залишити її в мультиварці ще на 30 хвилин. Вона стане ще більш ароматною та соковитою.
Готову запіканку розрізаємо силіконовою лопаткою прямо в чаші на чотири частини, та з допомогою тієї ж лопатки дістаємо. Просто підсовуємо лопатку під шматочки та витягаємо.
Завдяки верхній золотавій та апетитній скориночці запіканка з овочів та печериць на вигляд нагадує піцу та має чудовий смак. Приємного апетиту!