Запіканка з куркою, беконом і стручковою квасолею в духовці

Проста в приготуванні, але водночас презентабельна страва, здатна урізноманітнити щоденне меню й привнести пікантну нотку у святкове застілля. Вдале поєднання спаржі, бекону та курячого філе – це незабутній багатогранний смак. Це ідеальний кулінарний винахід, що дасть змогу насолодитися новим смаком. Легкий покроковий фоторецепт запіканки неодмінно стане в пригоді під час власноручного приготування оригінальної смачної страви.

Складники:

  • 400 грамів свіжої стручкової квасолі;
  • 200 грамів бекону;
  • 100 грамів курячого філе;
  • 1 болгарський червоний перець;
  • 2 ріпчасті цибулини;
  • 150 грамів мармурового сиру;
  • 3 курячі яйця (Д-0);
  • пів пучка зелені петрушки;
  • пів ч. л. сушеного базиліку;
  • 1 ч. л. морської солі;
  • дрібка чорного меленого перцю.

Як приготувати запіканку з беконом і спаржевою квасолею

Зелену стручкову квасолю необхідно помити, обрізати хвостики й нарізати її шматочками завдовжки 4-5 см. Після цього, слід відправити стручки в підсолений кип’яток. Після повторного закипання, вони повинні поваритися ще протягом 3 хвилин. Потім, їх необхідно відкинути на друшляк.

Квасоля для запіканки з беконом

Півкільця ріпчастої цибулі слід пасерувати на сковороді зі шматками бекону, нарізаним кубиками перцем і шматками курячого філе.

Бекон для запіканки з квасолею

Квасолю потрібно пересипати в сковороду, додати базилік, перець і сіль. Перемішати все. Після цього, перекласти весь вміст сковороди в термостійку посудину, змащену маслом. Потім, посипати запіканку тертим на тертці з великими отворами сиром й залити яйцями, ледь збитими виделкою.

Підготовка до запікання

Запікатися страва повинна протягом 25 хвилин у розігрітій до 170 °C духовці.

Запіканка з куркою, беконом і квасолею стручкової в духовці

Готову страву зі стручкової квасолі необхідно притрусити дрібно нарізаною петрушкою.

Запіканка з куркою, беконом і квасолею стручкової в духовці

Подавати до столу запіканку варто, нарізавши її на порційні шматки, в окремих тарілках. Навіть, на фото видно, що страва соковита, ароматна й відмінно тримає форму.

Запіканка з куркою, беконом і квасолею стручкової в духовці