Проста в приготуванні, але водночас презентабельна страва, здатна урізноманітнити щоденне меню й привнести пікантну нотку у святкове застілля. Вдале поєднання спаржі, бекону та курячого філе – це незабутній багатогранний смак. Це ідеальний кулінарний винахід, що дасть змогу насолодитися новим смаком. Легкий покроковий фоторецепт запіканки неодмінно стане в пригоді під час власноручного приготування оригінальної смачної страви.
Інгредієнти: Базилік, Бекон, Болгарський перець, Зелень петрушки, Квасоля спаржева, Куряча грудка, Перець чорний мелений, Сир, Сіль морська, Цибуля, Яйце
Складники:
- 400 грамів свіжої стручкової квасолі;
- 200 грамів бекону;
- 100 грамів курячого філе;
- 1 болгарський червоний перець;
- 2 ріпчасті цибулини;
- 150 грамів мармурового сиру;
- 3 курячі яйця (Д-0);
- пів пучка зелені петрушки;
- пів ч. л. сушеного базиліку;
- 1 ч. л. морської солі;
- дрібка чорного меленого перцю.
Як приготувати запіканку з беконом і спаржевою квасолею
Зелену стручкову квасолю необхідно помити, обрізати хвостики й нарізати її шматочками завдовжки 4-5 см. Після цього, слід відправити стручки в підсолений кип’яток. Після повторного закипання, вони повинні поваритися ще протягом 3 хвилин. Потім, їх необхідно відкинути на друшляк.
Півкільця ріпчастої цибулі слід пасерувати на сковороді зі шматками бекону, нарізаним кубиками перцем і шматками курячого філе.
Квасолю потрібно пересипати в сковороду, додати базилік, перець і сіль. Перемішати все. Після цього, перекласти весь вміст сковороди в термостійку посудину, змащену маслом. Потім, посипати запіканку тертим на тертці з великими отворами сиром й залити яйцями, ледь збитими виделкою.
Запікатися страва повинна протягом 25 хвилин у розігрітій до 170 °C духовці.
Готову страву зі стручкової квасолі необхідно притрусити дрібно нарізаною петрушкою.
Подавати до столу запіканку варто, нарізавши її на порційні шматки, в окремих тарілках. Навіть, на фото видно, що страва соковита, ароматна й відмінно тримає форму.