Сирна запіканка з виноградом та ароматом лимона

Ніжна сирна запіканка з виноградом – легкий в приготуванні та смачній домашній десерт. Для даної випічки можна використовувати як сирну пасту (масу), так і зернистий сир. Але, в другому випадку, доведеться додатково протерти сир крізь сито (краще навіть кілька разів) для отримання однорідної текстури. Найліпше сирна запіканка з виноградом смакує з чашечкою гарячого чаю чи ароматної кави. Якщо у вас виникло бажання спекти цю смакоту власноруч, то мій докладний рецепт в супроводі покроково зроблених фото до ваших послуг.

Інгредієнти:

  • сирна паста (не солодка сиркова маса) – 250 грам;
  • курячі яйця (великі) – 3 шт.;
  • цукор – 180 грам;
  • ванілін -0,5 ч. ложки;
  • сода – 0,25 ч. ложки;
  • пшеничне борошно в/ґ – 190 грам;
  • лимон – 0,5 шт. (цедра та сік);
  • зелений виноград – 1 гілочка;
  • лимон для декорування – 2 кружальця;
  • цукрова пудра ванільна – 1 ст. ложка;
  • вершкове масло для змащування форми.

Як приготувати сирно-лимонну запіканку з виноградом

В глибокій мисці поєднуємо цукор та ванілін, вбиваємо яйця та змішуємо міксером на високих оборотах. Подовжуємо процедуру до повного розчинення крупинок цукру.

Далі, викладаємо в миску сирну пасту. Перемішуємо компоненти за допомогою кулінарної лопатки чи дерев’яної ложки. Натираємо в миску з сирною масою цедру з половинки лимона. Соду гасимо соком з тієї ж половинки лимона та виливаємо в тісто. Останнім додаємо борошно та знову перемішуємо.

Тісто для лимонної запіканки

Для випікання беремо силіконову форму та змащуємо вершковим маслом. Кожну ягідку винограду ділимо навпіл та видаляємо кісточки. Щоб не заморочуватися, краще взяти виноград без кісток. Розкладаємо рівномірно половинки в формі.

Сирна запіканка з лимоном і виноградом

Обережно виливаємо тісто в форму, намагаючись не змістити виноградинки. Щоб готова запіканка вийшла красивою та рівною, даємо тісту постояти кілька хвилин, щоб пухирці повітря, що утворилися всередині, вийшли назовні.

Сирна запіканка з лимоном і виноградом

Випікаємо десерт в розігрітій духовці при температурному режимі 180 градусів, приблизно, 35 хвилин. Готовність запіканки перевіряємо дерев’яною паличкою. Готову випічку охолоджуємо в формі. В холодному стані запіканка легко виймається і можна перекладати її на блюдо.

Сирна запіканка з лимоном і виноградом

Залишається декорувати по краю сирну запіканку цукровою пудрою та прикрасити часточками лимона.

Сирна запіканка з лимоном і виноградом

І ось настає довгоочікувана мить дегустації. Можна відрізати шматочок від сирної запіканки з виноградом та насолоджуватися смаком!

Сирна запіканка з лимоном і виноградом

Сирна запіканка з виноградом – відео-рецепти

Нижче підібрані і інші варіанти приготування сьогоднішнього сирного десерту з виноградом.

Ніжна і легка запіканка з виноградом кишмиш. Виноград надає  десерту соковитість і незвичайний смак.

І ще один прости та цікавий відео-рецепт сирного пирога з виноградом.

Желе з винограду з желатином – смачний желейний десерт з синього винограду

У мене у дворі завжди затишно та приємно, навіть тоді коли стоїть засушлива сонячна погода. А все завдяки рослинному навісу, який утворився з синього винного винограду. Кожну осінь ми збираємо багатий врожай, з якого до зимових свят готуємо вино та наливку. Але одного року винограду зібрано було аж надто багато, тому я вирішила зайву частину пустити на желе. Продовжувати читання Желе з винограду з желатином – смачний желейний десерт з синього винограду