У мене у дворі завжди затишно та приємно, навіть тоді коли стоїть засушлива сонячна погода. А все завдяки рослинному навісу, який утворився з синього винного винограду. Кожну осінь ми збираємо багатий врожай, з якого до зимових свят готуємо вино та наливку. Але одного року винограду зібрано було аж надто багато, тому я вирішила зайву частину пустити на желе.Зразу хочу сказати, що результат кулінарного експерименту сподобався як мені, так і моїм близьким. Так що смачне желе з винограду стало моїм фірмовим блюдом, яке я готую теперь кожного року. З’їдається воно миттєво, тому що ароматне, смачне и дуже гарне. Вас я також навчу готувати смачний та простий желейний десерт. Цього разу, коли я робила домашнє желе з синього винограду, не забула покроково зробити фото кожного етапу приготування.
Інгредієнти: Виноград, Вода, Желатин, Цукор
Отже, нам потрібно:
- 1 кг синього винограду;
- 1 склянку цукру;
- 1 склянка води;
- 2 ст. л. харчового желатину.
Як приготувати желе з винограду з желатином
Виноград треба добре промити, обов’язково под проточною водою. Можна ще його залити водою ненадовго. Тоді усе сміття, цвілі ягідки та мурахи, які там можуть бути, спливуть. Якщо є багато часу, доречно перебрати його та відокремити ягідки від гілочок, але це зовсім не обов’язково.
Чистесенький виноград треба викласти у каструлю та залити водою. Ставите її на вогонь та чекаєте, поки вода закипить. Увесь виноград буде плавати по поверхні, тому час від часу його перемішуйте.
Коли вода змінить колір, це буде знаком, що виноград пустив сік. Прикручуйте вогонь, щоб суміш ледь кипіла. Чекаєте ще 5 хвилин, а потім забираєте каструлю. Треба виждати час, щоб все добре охолонуло.
Нам потрібний тільки виноградний сік. Для цього, протираємо все через сито, а сам сік збираємо у окрему каструлю. Треба бути обережною та слідкувати за тим, щоб туди не попала шкурка від винограду або кісточка, тому що через них желе може гірчити.
Тепер готовий сік з винограду довести до кипіння, але перед тим у нього треба всипати цукор, щоб він повністю розчинився.
Розвести желатин у воді, щоб він був без грудочок та вилити у рідину. Ретельно перемішати.
Желе майже готове. Все, що треба зробити, це розлити його по окремих склянках та поставити до холодильнику. Через 2-3 години ним вже можна ласувати.
Що саме цікаве, то скільки разів я не робила желе, то ніколи в моїх домашніх не вистачало витримки дочекатися, поки десерт повністю застигне. Вже через годинку з холодильнику зникали одна-дві склянки з виноградним желе. А все тому, що воно смачніше винограду і не менш корисне.
Всі мої спроби зробити фото готових порцій закінчувалися провалом. Так само було і в цей раз. Хоч вірте, хоч ні – через дві години на поличці в холодильнику мене чекала одна самотня скляночка з желе, яку я зразу ж з’їла!?
Використавши цей відео-рецепт желе з винограда, ви зможете зробити не просто виноградний десерт за іншою технологією, але і смачну заготовку на зиму.