М’ясні ватрушки з грибами і сиром

Всі звикли, що ватрушки повинні бути солодкими та з дріжджового тіста. Та я пропоную новий варіант ватрушок, не з тіста. Спробуйте приготувати за моїм рецептом незвичайні м’ясні ватрушки з грибами та сиром, запечені в духовці. Вони виходять надзвичайно смачними та соковитими. Гриби підійдуть будь-які, що Вам до вподоби. Таку чудову на вигляд страву можна подавати до святкового столу як гарячу закуску з гарніром з овочів чи відвареною картоплею. Простий рецепт з покроковим описом та фото, сподіваюсь, полегшить приготування.

Інгредієнти:

Зміст

Для м’ясного фаршу:

  • 500 грамів лопаткової частини свинини;
  • 300 грамів телятини;
  • 1 цибулина;
  • суміш спецій: перець, коріандр, кмин, сіль, мускатний горіх;
  • 1 яйце середнього розміру;
  • рослинна олія.

Начинка і соус для ватрушок:

  • 10 + 6 штук свіжих печериць;
  • 1 велика цибулина;
  • 150 мл води;
  • 1 ст.ложка борошна;
  • 2 столові ложки сметани 20%;
  • за смаком сіль і перець;
  • 90 грамів сиру «Пармезан»;
  • 100 мл води, щоб залити в форму;
  • рослинна олія.

Як приготувати м’ясну ватрушку з грибами в духовці

Спочатку приготуємо фарш. Свинину і телятину добре промиваємо, очищаємо від плівок та жил, нарізаємо на шматочки та прокручуємо на м’ясорубці. Покришену на дрібні кубики цибулю додаємо до фаршу, а також усі спеції, що в рецепті. Далі вбиваємо яйце та перемішуємо фарш до однорідності.

Фарш для м'ясних ватрушек

Запікати ватрушки потрібно у жароміцній формі, змащуємо її олією. Далі ділимо фарш на шість рівних частин, руками скочуємо ці частини в колобки та викладаємо у форму. Тепер беремо. чашку або склянку, вмочаємо дно у воду та легенько придавлюємо колобки фаршу. В результаті виходить рівненьке та гарне коло для начинки, як на фото.

М'ясні ватрушки з грибами і сиром

Як зробити грибну начинку з соусом

На сковорідці з рослинною олією обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до золотавого кольору. Одразу ж додаємо нарізані на середні шматочки гриби (10 шт.)

В окремому посуді змішуємо сметану з борошном, до них вливаємо воду та всипаємо спеції. Перемішуємо та виливаємо отриману суміш у сковорідку з грибами. Помішуючи, доводимо до загустіння. Вимикаємо вогонь, начинка з ароматним соусом готова.

М'ясні ватрушки з грибами і сиром

Нагріваємо духовку до 160° С. Поки вона розігрівається, розкладаємо грибну начинку рівними частинами у заглиблення ватрушок. Зверху в начинку вставляємо грибок, по одному в кожну ватрушку, трохи вдавлюємо, щоб ніжка була повністю в начинці.

М'ясні ватрушки з грибами і сиром

Натираємо на тертці пармезан та присипаємо ватрушки, як на фото.

М'ясні ватрушки з грибами і сиром

Далі у форму з ватрушками наливаємо воду та відправляємо на 40 хвилин запікатися в духовці.

М'ясні ватрушки з грибами і сиром

Ароматні та смачні м’ясні ватрушки з грибами та золотавою скориночкою сиру дістаємо з духовки та одразу подаємо на стіл ще гарячими.

М'ясні ватрушки з грибами і сиром

Готуйте та їжте на здоров’я цю оригінальну та соковиту м’ясну страву з грибною начинкою!