Всі звикли, що ватрушки повинні бути солодкими та з дріжджового тіста. Та я пропоную новий варіант ватрушок, не з тіста. Спробуйте приготувати за моїм рецептом незвичайні м’ясні ватрушки з грибами та сиром, запечені в духовці. Вони виходять надзвичайно смачними та соковитими. Гриби підійдуть будь-які, що Вам до вподоби. Таку чудову на вигляд страву можна подавати до святкового столу як гарячу закуску з гарніром з овочів чи відвареною картоплею. Простий рецепт з покроковим описом та фото, сподіваюсь, полегшить приготування.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Кмин, Коріандр мелений, Мускатний горіх, Перець чорний мелений, Печериці, Рослинна олія, Свинина, Сир, Сіль, Сметана, Телятина, Цибуля, Яйце
Інгредієнти:
Зміст
Для м’ясного фаршу:
- 500 грамів лопаткової частини свинини;
- 300 грамів телятини;
- 1 цибулина;
- суміш спецій: перець, коріандр, кмин, сіль, мускатний горіх;
- 1 яйце середнього розміру;
- рослинна олія.
Начинка і соус для ватрушок:
- 10 + 6 штук свіжих печериць;
- 1 велика цибулина;
- 150 мл води;
- 1 ст.ложка борошна;
- 2 столові ложки сметани 20%;
- за смаком сіль і перець;
- 90 грамів сиру «Пармезан»;
- 100 мл води, щоб залити в форму;
- рослинна олія.
Як приготувати м’ясну ватрушку з грибами в духовці
Спочатку приготуємо фарш. Свинину і телятину добре промиваємо, очищаємо від плівок та жил, нарізаємо на шматочки та прокручуємо на м’ясорубці. Покришену на дрібні кубики цибулю додаємо до фаршу, а також усі спеції, що в рецепті. Далі вбиваємо яйце та перемішуємо фарш до однорідності.
Запікати ватрушки потрібно у жароміцній формі, змащуємо її олією. Далі ділимо фарш на шість рівних частин, руками скочуємо ці частини в колобки та викладаємо у форму. Тепер беремо. чашку або склянку, вмочаємо дно у воду та легенько придавлюємо колобки фаршу. В результаті виходить рівненьке та гарне коло для начинки, як на фото.
Як зробити грибну начинку з соусом
На сковорідці з рослинною олією обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до золотавого кольору. Одразу ж додаємо нарізані на середні шматочки гриби (10 шт.)
В окремому посуді змішуємо сметану з борошном, до них вливаємо воду та всипаємо спеції. Перемішуємо та виливаємо отриману суміш у сковорідку з грибами. Помішуючи, доводимо до загустіння. Вимикаємо вогонь, начинка з ароматним соусом готова.
Нагріваємо духовку до 160° С. Поки вона розігрівається, розкладаємо грибну начинку рівними частинами у заглиблення ватрушок. Зверху в начинку вставляємо грибок, по одному в кожну ватрушку, трохи вдавлюємо, щоб ніжка була повністю в начинці.
Натираємо на тертці пармезан та присипаємо ватрушки, як на фото.
Далі у форму з ватрушками наливаємо воду та відправляємо на 40 хвилин запікатися в духовці.
Ароматні та смачні м’ясні ватрушки з грибами та золотавою скориночкою сиру дістаємо з духовки та одразу подаємо на стіл ще гарячими.
Готуйте та їжте на здоров’я цю оригінальну та соковиту м’ясну страву з грибною начинкою!