Курка по-китайськи: з овочами і соєвим соусом

Часом хочеться здивувати рідних найпопулярнішими екзотичними стравами азіатської кухні, але немає необхідного набору продуктів. Та можна приготувати із тих, що під рукою. А якщо додати соєвий соус (неодмінна складова східних страв), то можна приготувати незвичну та цікаву страву. Курка по-китайськи, з овочами та соєвим соусом, власне, і буде такою стравою. Пропоную приготувати її сьогодні разом зі мною за дуже простим рецептом з покроково відзнятими фото.

Для початку підготуємо необхідні інгредієнти:

  • куряче філе – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 2-3 зубчика;
  • баклажан – 1 шт.;
  • болгарський перець (червоний) – 1 шт.;
  • кунжут – 2 ст. л.;
  • соєвий соус – 3 ст. л.;
  • рослинна олія.

Як готувати курку по-китайськи з овочами

Спершу гарно вимиємо усі овочі та почистимо їх від шкірки. Відомо, що шкірка баклажана гірчить, якщо її залишити, та я його не чищу. Моїм домашнім подобається злегка гіркуватий присмак страви. Тож чистити його чи ні — на Ваш розсуд.

Підготовлені овочі нарізаємо соломкою, часник дрібно шаткуємо.

Куряче філе з овочами по-китайськи

Філе курки нарізаємо тонкими смужками, щоб воно швидше обсмажилося та привабливо виглядало у страві.

Куряче філе з овочами по-китайськи

На сковорідку наливаємо трохи рослинної олії, розігріваємо її, викладаємо м’ясо та на великому вогні злегка обсмажуємо його.

Куряче філе з овочами по-китайськи

Вогонь трохи зменшуємо та викладаємо на сковорідку до м’яса усі овочі, обсмажуємо до готовності.

Куряче філе з овочами по-китайськи

Страва майже готова, залишилось влити соєвий соус та посипати кунжутом. Зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою та тушкуємо приблизно 3-5 хвилин. Якщо страва дуже густа, можна долити трохи води.

Курка по-китайськи: з овочами і з соєвим соусом

Я страву не солила, адже соєвий соус солоний. Та якщо бажаєте, можна досолити за смаком.

Куряче філе по-китайськи: з овочами і рисом

Екзотичну курку по-китайськи з овочами та соєвим соусом можна ставити на стіл. Найкраще доповнить ароматне м’ясо розсипчастий пухнастий рис. Зернятка швидко насичуються соусом та стають невимовно смачними. Така страва миттєво зникає з тарілок.