Часом хочеться здивувати рідних найпопулярнішими екзотичними стравами азіатської кухні, але немає необхідного набору продуктів. Та можна приготувати із тих, що під рукою. А якщо додати соєвий соус (неодмінна складова східних страв), то можна приготувати незвичну та цікаву страву. Курка по-китайськи, з овочами та соєвим соусом, власне, і буде такою стравою. Пропоную приготувати її сьогодні разом зі мною за дуже простим рецептом з покроково відзнятими фото.
Інгредієнти: Баклажани, Болгарський перець, Кунжут, Куряча грудка, Рослинна олія, Сіль, Соєвий соус, Цибуля, Часник
Для початку підготуємо необхідні інгредієнти:
- куряче філе – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- часник – 2-3 зубчика;
- баклажан – 1 шт.;
- болгарський перець (червоний) – 1 шт.;
- кунжут – 2 ст. л.;
- соєвий соус – 3 ст. л.;
- рослинна олія.
Як готувати курку по-китайськи з овочами
Спершу гарно вимиємо усі овочі та почистимо їх від шкірки. Відомо, що шкірка баклажана гірчить, якщо її залишити, та я його не чищу. Моїм домашнім подобається злегка гіркуватий присмак страви. Тож чистити його чи ні — на Ваш розсуд.
Підготовлені овочі нарізаємо соломкою, часник дрібно шаткуємо.
Філе курки нарізаємо тонкими смужками, щоб воно швидше обсмажилося та привабливо виглядало у страві.
На сковорідку наливаємо трохи рослинної олії, розігріваємо її, викладаємо м’ясо та на великому вогні злегка обсмажуємо його.
Вогонь трохи зменшуємо та викладаємо на сковорідку до м’яса усі овочі, обсмажуємо до готовності.
Страва майже готова, залишилось влити соєвий соус та посипати кунжутом. Зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою та тушкуємо приблизно 3-5 хвилин. Якщо страва дуже густа, можна долити трохи води.
Я страву не солила, адже соєвий соус солоний. Та якщо бажаєте, можна досолити за смаком.
Екзотичну курку по-китайськи з овочами та соєвим соусом можна ставити на стіл. Найкраще доповнить ароматне м’ясо розсипчастий пухнастий рис. Зернятка швидко насичуються соусом та стають невимовно смачними. Така страва миттєво зникає з тарілок.