Сьогодні можна знайти багато варіантів рецептів котлет, пельменів, мусаки, чебуреків та безлічі інших страв, для приготування яких потрібен фарш. І тут у багатьох господинь виникає запитання: як правильно приготувати фарш вдома, щоб не купувати у магазині?
Найбільшою популярністю користується фарш з м’яса. Хоча, його роблять і з риби та навіть грибів.
М’ясо для фаршу може бути перемелене, подрібнене або ж зовсім дрібно нарізане. Від ступеня подрібненості залежать якість та смак фаршу. Для різних страв використовуються різні види фаршу.
Залежно від способу подрібнення, розрізняють мелений та рубаний фарш.
Для рубаного виду, м’ясо подрібнюється на дошці гострими ножами чи кулінарними сокирками. З меленим фаршем впораються м’ясорубка чи блендер.
М’ясо для приготування фаршу може бути сирим, вареним або ж обробленим будь-яким іншим способом. Щоб фарш був смачним, до нього додають свіжу цибулю, сіль, перець та інші спеції. Якщо ви готуєте фарш у м’ясорубці, перемеліть його двічі. Тоді готовий фарш буде надзвичайно ніжним.
Переходимо до практичної частини
Найсмачнішим фаршем вважається той, що приготований зі свинини та яловичини у співвідношенні 1:1. Свинину краще брати не дуже жирну – десь 20% від загальної маси. Саме цей жирок і зробить фарш соковитим. Чудово підійде свинячий окіст з невеликою кількістю жиру. І найголовніше: м’ясо для фаршу повинне бути свіжим.
Готовий фарш (без спецій та цибулі) можна розфасувати в пакетики та зберігати в морозилці. Люди часто запитують скільки потрібно додавати цибулі до 1 кг. фаршу. Професійні кулінари та досвідчені господині радять брати 3-4 середні цибулини. Решта спецій додаються відповідно до того чи іншого рецепту, або ж за власним смаком.
Сподіваємося, ви зрозуміли, як готувати фарш вдома. А як готують фарш справжні чоловіки, ви побачите у цьому відео.