Як робити фарш для котлет, запіканок та інших страв з м’ясного фаршу, відео

Сьогодні можна знайти багато варіантів рецептів котлет, пельменів, мусаки, чебуреків та безлічі інших страв, для приготування яких потрібен фарш.  І тут у багатьох господинь виникає запитання: як правильно приготувати фарш вдома, щоб не купувати у магазині?

Найбільшою популярністю користується фарш з м’яса.  Хоча, його роблять і з риби та навіть грибів.

М’ясо для фаршу може бути перемелене, подрібнене або ж зовсім дрібно нарізане.  Від ступеня подрібненості залежать якість та смак фаршу.  Для різних страв використовуються різні види фаршу.

Залежно від способу подрібнення, розрізняють мелений та рубаний фарш.

kak-delat-farsh 1kak-delat-farsh 2

Для рубаного виду, м’ясо подрібнюється на дошці гострими ножами чи кулінарними сокирками.  З меленим фаршем впораються м’ясорубка чи блендер.

kak-delat-farsh 3

kak-delat-farsh 4

М’ясо для приготування фаршу може бути сирим, вареним або ж обробленим будь-яким іншим способом.  Щоб фарш був смачним, до нього додають свіжу цибулю, сіль, перець та інші спеції.  Якщо ви готуєте фарш у м’ясорубці, перемеліть його двічі.  Тоді готовий фарш буде надзвичайно ніжним.

Переходимо до практичної частини

Найсмачнішим фаршем вважається той, що приготований зі свинини та яловичини у співвідношенні 1:1.  Свинину краще брати не дуже жирну – десь 20% від загальної маси.  Саме цей жирок і зробить фарш соковитим.  Чудово підійде свинячий окіст з невеликою кількістю жиру.  І найголовніше: м’ясо для фаршу повинне бути свіжим.

Готовий фарш (без спецій та цибулі) можна розфасувати в пакетики та зберігати в морозилці.  Люди часто запитують скільки потрібно додавати цибулі до 1 кг. фаршу.  Професійні кулінари та досвідчені господині радять брати 3-4 середні цибулини.  Решта спецій додаються відповідно до того чи іншого рецепту, або ж за власним смаком.

Сподіваємося, ви зрозуміли, як готувати фарш вдома.  А як готують фарш справжні чоловіки, ви побачите у цьому відео.