Сьогодні я хочу представити вам буденно-святковий рецепт гарячої закуски. Це смачні м’ясні гнізда із фаршу з начинкою із сиру та помідорів. Така страва, запечена в духовці, зможе порадувати гарною подачею і задовольнить гастрономічні смаки кожного. Спробуйте і ви приготувати такі м’ясні «ватрушки» на своїй кухні, впевнена, що ваші гості будуть в захваті!
Інгредієнти: М'ясний фарш, Помідори, Ріпчаста цибуля, Сир, Сіль, Сметана, Суміш мелених перців, Суміш перців, Томати, Фарш м'ясний, Фарш свинячий, Цибуля ріпчаста, Яйце
Потрібно підготувати наступні інгредієнти:
- курячі яйця – 2 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- сметана – 1 ст.л.;
- фарш м’ясний – 700 гр;
- сіль – 1 ч.л.;
- сир – 150 гр;
- суміш перців – 1 ч.л.;
- помідор – 1 шт.
Зміст
Як приготувати запечені м’ясні гнізда з фаршу з начинкою
За м’ясну основу можна взяти звичайний фарш із свинини. Його можна замінити на курячо-свинячий чи свинячо-яловичий.
Очищену цибулю нарізаємо на шматочки і подрібнюємо за допомогою кухонного комбайна. Якщо фарш ви готуєте вдома, то можна пропустити цибулю разом з м’ясом через м’ясорубку.
Змішуємо фарш з подрібненою цибулею, курячим яйцем, сілью і сумішшю перців.
Гарно вимішуємо фарш.
В окрему тарілку розбиваємо одне яйце.
Додаємо натертий сир і столову ложку сметани.
Солимо соус за смаком і добре вимішуємо.
Великий томат нарізаємо на пластинки товщиною в 5 міліметрів.
Ділимо фарш в мисці на однаково рівні частини. Потім, з кожної частини формуємо невеликі кульки однакового розміру. З кожної кульки робимо м’ясну ватрушку. Висота бортів “гнізда” близко 1 сантиметру.
В кожне гніздо вкладаємо по скибочці помідора.
Викладаємо на томати сирний соус.
Викладаємо гнізда на деко, застелене пергаментом для випічки. Важливо використовувати пергамент, щоб м’ясний білок, який буде витікати з фаршу і згортатися, не пригорів до дека. Поміщаємо деко в духову шафу і запікаємо 45 хвилин при температурі 200-220 градусів.
Готові м’ясні гнізда викладаємо на тарілки порційно і подаємо до столу. Можна доповнити страву улюбленим гарніром або свіжими овочами.
Така страва, запечена в духовій шафі, виходить дуже соковитою і ніжною.
Завдяки томату в складі страви, додатковий гарнір до м’ясних ватрушок навіть не знадобиться. Вирішуйте самі, з чим подати таку смачну закуску – вона добре поєднується з будь-якою стравою!
Відео-рецепти гарячої м’ясної закуски Гнізда з фаршу з начинкою
Доповнимо покроково оформлений рецепт іншими варіантами приготування цих цікавих та смачних м’ясних ватрушек. Головна цінність цих відео в тому, що вони дають різні цікаві ідеї, якою може бути смачна начинка для м’ясного фарша.
Отже, перший відео-рецепт – м’ясні гнізда з фаршу з сиром від ютуб-каналу Appetitno.TV. Цей варіант приготування демонструє, що склад начинки це не константна і його легко та просто можна змінювати.
Наступний відео-рецепт запечених в духовці ватрушек, має грибну начинку.
А відео-рецепт від Ольги Матвей, замість свіжих грибів, пропонує використати маленькі мариновані гриби. Подивіться як виходить смачно та неперевершено красиво.
А в цьому відео знайдете відразу два варіанти запікання котлет у вигляді гнізда з начинкою. Всі подробиці дізнайтесь при перегляді від автора.
Смачного і обов’язково експерементуйте на кухні!