Суп з морського коктейлю: з креветками, мідіями, кальмарами, осьминожками

Суп з морського коктейлю (з креветками, мідіями, кальмарами, осьминожками) і овочами – ситна і смачна перша страва. Готується такий пісний суп з морепродуктами дуже швидко – всього півгодини і він на вашому столі! Звертаю увагу, що запропонований рецепт можна доповнювати різними видами морепродуктів і риби, експериментувати зі спеціями. Якщо хочеться надати страві азіатський колорит, то можна замінити картоплю і макарони на фунчозу, додати філе риби і кайенский перець. Продовжувати читання Суп з морського коктейлю: з креветками, мідіями, кальмарами, осьминожками

Свинина тушкована з овочами і томатною підливою

Всім відомо, що свиняче м’ясо чудово поєднується з багатьма інгредієнтами, в тому числі і з овочами. У нашому, представленому сьогодні рецепті, ми тушкуємо свинину разом з солодким болгарським перчиком і солоними огірками. Що б вийшла дійсно ніжна і смачна свинина тушкована з овочами і томатною підливою потрібно не так багато складових. Для приготування м’ясної страви візьмемо м’якоть свинини, солодкий болгарський перчик, ріпчасту цибулю, спеції (у нас сіль, чорний мелений перець і мелена паприка). Продовжувати читання Свинина тушкована з овочами і томатною підливою

Картопляний гратен з грибами і часниковим соусом – французька запіканка з картоплі

Гратен з картоплі – це популярна класична страва французької кухні з рум’яною скоринкою, найніжнішим смаком та простим приготуванням. Ця ефектна і смачна запіканка вже давно завоювало серця багатьох світових гурманів. Сьогодні я пропоную зробити вегетаріанський картопляний гратен з грибами і часниковим соусом. Продовжувати читання Картопляний гратен з грибами і часниковим соусом – французька запіканка з картоплі

Овочевий суп Мінестроне зі свининою

Класичний Минестроне – це смачний домашній суп з багатою історією. Ця перша страва італійською кухні може бути рибною або м’ясною, овочевою і вегетаріанською. Щоб приготувати такий суп, потрібні лише базові компоненти у вигляді овочів, олії, спецій і круп, а також, фантазія. Продовжувати читання Овочевий суп Мінестроне зі свининою

Смажена картопля з сиром на сковороді – смачний картопляний гарнір

Який гарнір, на вашу думку, є, практично, в кожній родині самим затребуваним? Впевнена, що багато хто з вас погодяться, що картопляний. Цей популярний коренеплід піддається смаженню і тушкуванню, варінню і запіканню в духовій шафі. Продовжувати читання Смажена картопля з сиром на сковороді – смачний картопляний гарнір

Яловичі нирки тушковані з овочами та підливою

Зазвичай, кулінарки не приділяють належної уваги субпродуктам та рідко готують з них страви, особливо, коли мова йде про нирки. А даремно. Адже, баранячі, свинячі та яловичі нирки – це джерело цінних мікроелементів. До того ж, за якістю та вмістом білків нирки не поступаються м’ясу. Головне – правильно приготувати цей субпродукт, щоб позбутися специфічного запаху та отримати смачну страву. Продовжувати читання Яловичі нирки тушковані з овочами та підливою

Червоний борщ з солоними помідорами – оригінальний та смачний

В меню кожної родини обов’язково присутня така страва, як борщ. Однак, рецепт приготування в кожної господині свій. На прикладі своєї родини можу сказати, що мама для борщу буряк не терла, а нарізала великими брусочками, та частенько клала в борщ квасолю, а от бабуся любила додавати до страви ложку манної крупи. В мене також є особлива відмінність – я варю борщ з солоними помідорами. Продовжувати читання Червоний борщ з солоними помідорами – оригінальний та смачний

Листкова самса з куркою з готового листкового тіста

Для шанувальників смачної домашньої випічки я підготувала сьогодні простий рецепт – ніжна самса з куркою. Щоб швидше побалувати рідних свіжою випічкою та спростити процес приготування, я частенько використовую придбане в магазині готове листкове тісто. Начиняти випічку будемо фаршем з курячого філе чи то грудки. Продовжувати читання Листкова самса з куркою з готового листкового тіста

Баранина тушкована з овочами в казані або в сковороді

Один з самих популярних продуктів грузинської кухні – баранина, рецептів приготування якої грузинські кухарі мають безліч. Сьогодні пропоную випробувати один з них. Сьогодні у нас в меню ніжна баранина тушкована з овочами. Продовжувати читання Баранина тушкована з овочами в казані або в сковороді

Закусочний пиріг Соти чи то Стільники – оригінальне частування на вечірку або фуршет

Оригінальний, смачний та красивий відкритий пиріг Соти чи то Стільники – смачне частування, яке навряд хтось захоче готувати без особливого приводу, адже, приготування вимагає зусиль та часу. А ось для святкового застілля – це відмінний варіант частування. Начинку для пирога можна брати будь-яку за смаком: м’ясну чи овочеву, з грибами, з сиром чи навіть з зеленню та яйцями. Продовжувати читання Закусочний пиріг Соти чи то Стільники – оригінальне частування на вечірку або фуршет