Двоколірний сирно-желейний торт з печивом - торт без випічки

Двоколірний сирно-желейний торт з печивом – торт без випічки

Цей привабливий двоколірний сирно-желейний торт з малюнком павутинка можна легко приготувати без випічки. В якості основи будемо готувати шар з печива і масла. Сирний крем містить в собі желе і ягоди, які, при необхідності, можна замінити фруктами, какао чи барвником. У літню спеку або в разі, коли немає можливості скористатися духовкою, цей простий рецепт допоможе господиням швидко і просто зробити гарний, смачний та корисний десерт.

Двоколірний сирно-желейний торт з печивом без випічки

Корж-основа з печива

Інгредієнти для основи:

  • 200 гр пісочного печива,
  • 100 гр вершкового масла.
  1. У роз’ємну форму укладаємо лист пергаменту, щільно фіксуючи бортами.
  2. Розтопити масло і залити ним подрібнене в крихту печиво, ретельно перемішуємо та отримуємо “тісто”. Викладаємо його на дно форми, щільно утрамбовуємо руками та ставимо в холодильник.

Сирна начинка з желатином

Інгредієнти для начинки:

  • 400 гр сиру,
  • 400 гр сметани,
  • 150 гр цукру,
  • 20 гр желатину,
  • 150 мл води,
  • 200 гр ягід (чорна смородина, чорниця або вишня).
  1. Желатин залити водою, залишити набухати на 10 хвилин. Потім, на маленькому вогні, розігріти до повного розчинення желатину і відставити в сторону.
  2. Сир, сметану і цукор збити блендером до повного розчинення крупинок – отримуємо однорідну суміш.
  3. Ягоди подрібнити в комбайні,  пропустити крізь друшляк, сито або марлю та отримати чисте пюре без шкурок і кісточок. Додати 2 ложки цукру. Кількість цукру можна змінювати за бажанням. Кладіть стільки, щоб ягідне пюре не було для вас кислим.
  4. До отриманої маси додати третину сирного крему і збити.
  5. Остиглий желатин розділити навпіл. Одну частину, влити до пюре з ягід, після чого, масу потрібно ще збивати хвилини 2-3.
  6. Потім, другу частину вливаємо до білого сирного крему і, також, збиваємо ще 2 хвилини. Вінчики для збивання не забудьте вимити, щоб не забарвити масу.

Оформлення желейного торта

  1. Дістаємо форму з основою з печива. Почергово вливаємо желейну сирну та ягідну маси, формуючи “зебру”. Зробити це просто: по черзі в центр торта вливаємо по 5 столових ложок з обох желейних мас. Заповнивши форму, зубочисткою формуємо павутинку. Для цього, від центру до країв проводимо 4 навхрест лінії, а потім, між ними ведемо лінії від краю до центру.
  2. Форму з десертом ховаємо знову в холодильник до повного застигання.
  3. Відокремити желейний торт від бортиків форми, не пошкодивши краї, можна двома способами: прокрутити форму над паром або за допомогою фена. При дії тепла краї десерта злегка підтануть і відстануть.
  4. Залишається просто зняти бортик, перетягнути за пергамент торт на блюдо, а потім, акуратно витягнути сам папір.

Двоколірний сирно-желейний торт з печивом без випічки

Смачний двоколірний желейний торт з сиром, приготовлений без випічки, подаємо на десерт з гарячими або холодними домашніми напоями.

Відео-рецепти желейного торта двох кольорів

Як все описане вище швидко втілити своїми руками на своїй кухні демонструє відео-рецепт від каналу “Все буде добре”.

А цей відео-рецепт дасть можливість приготувати смачний двоколірний сирно-желейний торт без випічки з шоколадним а не фруктовим кремом.