Домашні булочки з маком з дріжджового тіста – смачні, солодкі і красиві

Домашні булочки з маком з дріжджового тіста – це ніжна і ароматна випічка, яка нагадає про дитинство і шкільні їдальні. Рум’яні плетінки, бублики і пишні булочки – все це можна спекти в домашніх умовах з простим, але смачним дріжджовим тістом і класичною маковою начинкою. Продовжувати читання Домашні булочки з маком з дріжджового тіста – смачні, солодкі і красиві

Сирна запіканка з виноградом та ароматом лимона

Ніжна сирна запіканка з виноградом – легкий в приготуванні та смачній домашній десерт. Для даної випічки можна використовувати як сирну пасту (масу), так і зернистий сир. Але, в другому випадку, доведеться додатково протерти сир крізь сито (краще навіть кілька разів) для отримання однорідної текстури. Найліпше сирна запіканка з виноградом смакує з чашечкою гарячого чаю чи ароматної кави. Якщо у вас виникло бажання спекти цю смакоту власноруч, то мій докладний рецепт в супроводі покроково зроблених фото до ваших послуг.

Інгредієнти:

  • сирна паста (не солодка сиркова маса) – 250 грам;
  • курячі яйця (великі) – 3 шт.;
  • цукор – 180 грам;
  • ванілін -0,5 ч. ложки;
  • сода – 0,25 ч. ложки;
  • пшеничне борошно в/ґ – 190 грам;
  • лимон – 0,5 шт. (цедра та сік);
  • зелений виноград – 1 гілочка;
  • лимон для декорування – 2 кружальця;
  • цукрова пудра ванільна – 1 ст. ложка;
  • вершкове масло для змащування форми.

Як приготувати сирно-лимонну запіканку з виноградом

В глибокій мисці поєднуємо цукор та ванілін, вбиваємо яйця та змішуємо міксером на високих оборотах. Подовжуємо процедуру до повного розчинення крупинок цукру.

Далі, викладаємо в миску сирну пасту. Перемішуємо компоненти за допомогою кулінарної лопатки чи дерев’яної ложки. Натираємо в миску з сирною масою цедру з половинки лимона. Соду гасимо соком з тієї ж половинки лимона та виливаємо в тісто. Останнім додаємо борошно та знову перемішуємо.

Тісто для лимонної запіканки

Для випікання беремо силіконову форму та змащуємо вершковим маслом. Кожну ягідку винограду ділимо навпіл та видаляємо кісточки. Щоб не заморочуватися, краще взяти виноград без кісток. Розкладаємо рівномірно половинки в формі.

Сирна запіканка з лимоном і виноградом

Обережно виливаємо тісто в форму, намагаючись не змістити виноградинки. Щоб готова запіканка вийшла красивою та рівною, даємо тісту постояти кілька хвилин, щоб пухирці повітря, що утворилися всередині, вийшли назовні.

Сирна запіканка з лимоном і виноградом

Випікаємо десерт в розігрітій духовці при температурному режимі 180 градусів, приблизно, 35 хвилин. Готовність запіканки перевіряємо дерев’яною паличкою. Готову випічку охолоджуємо в формі. В холодному стані запіканка легко виймається і можна перекладати її на блюдо.

Сирна запіканка з лимоном і виноградом

Залишається декорувати по краю сирну запіканку цукровою пудрою та прикрасити часточками лимона.

Сирна запіканка з лимоном і виноградом

І ось настає довгоочікувана мить дегустації. Можна відрізати шматочок від сирної запіканки з виноградом та насолоджуватися смаком!

Сирна запіканка з лимоном і виноградом

Сирна запіканка з виноградом – відео-рецепти

Нижче підібрані і інші варіанти приготування сьогоднішнього сирного десерту з виноградом.

Ніжна і легка запіканка з виноградом кишмиш. Виноград надає  десерту соковитість і незвичайний смак.

І ще один прости та цікавий відео-рецепт сирного пирога з виноградом.

Домашнє сирне печиво косички з лимонно ванільним ароматом

Смачне печиво-косички з сирного тіста з лимонно-ванільним ароматом – це неймовірно смачна випічка, рецептом якої ми зараз і поділимося. Продовжувати читання Домашнє сирне печиво косички з лимонно ванільним ароматом

Кростата з яблуками, кабачками і мигдальними горішками

Кростата – це італійський пиріг з розсипчастого тіста. Пропонуємо вам рецепт оригінальної випічки з яблуками, кабачками та мигдалевими горішками. Продовжувати читання Кростата з яблуками, кабачками і мигдальними горішками

Млинцевий пиріг з сиром і яблучними трояндами

Сьогодні хочу запропонувати Вам цікавий рецепт дивовижно гарної страви, яка викличе захоплення Ваших рідних та гостей своєю красою та букетом смаків. Це млинцевий пиріг з сиром і яблучними трояндами. Гармонійне поєднання млинців, сиру з шоколадом і яблук та духмяний аромат ванілі створюють оригінальний смак. Продовжувати читання Млинцевий пиріг з сиром і яблучними трояндами

Манні кексики в силіконових формочках з начинкою

Сьогодні на десерт приготуємо смачну випічку — ароматні та пишні манні кексики з хрумкою скориночкою, з тіста, замішаного на кефірі або сметані. У мене така випічка вийшла по банальній причині — просто кефір втратив свіжість. Продовжувати читання Манні кексики в силіконових формочках з начинкою

Гарбузова шарлотка з консервованими яблуками

Кожна з читачок, котра хоче порадувати своїх близьких смачним незвичним десертом, мусить переглянути цю статтю. Гарбузова шарлотка з яблуками, про яку йтиметься далі, має ніжне бісквітне тісто, що не може не сподобатися ласунам. Продовжувати читання Гарбузова шарлотка з консервованими яблуками

Смачна домашня халва з насіння і манки

Халва – це один із найдревніших і найсмачніших десертів зі Сходу. Але дуже часто ці ласощі, куплені в магазині, не радують ні смаком, ні соняшниковим ароматом. Продовжувати читання Смачна домашня халва з насіння і манки

Смачний дріжджовий пиріг з гарбузом і горіхами

Легкий рецепт смачного пирога з гарбузом безсумнівно сподобається усім читачкам. Гарбуз, горіхи, кориця та тростинний цукор – це ідеальний тандем. Пиріг, у підсумку має повітряну структуру, за умови, якщо його перед випіканням залишити “підрости”. Продовжувати читання Смачний дріжджовий пиріг з гарбузом і горіхами

Сирник на пісочному тісті з аличею чи то сирна запіканка

Зробити незвичайну та дуже смачну сирну запіканку можна з використанням пісочного тіста та аличі. Такий десерт можна ще назвати відкритий пісочний пиріг з сиром або сирник на пісочному тісті. Але, як би ви не назвали цю страву, подавати її до столу краще з чашечкою ароматного чаю чи кави. 🙂 Продовжувати читання Сирник на пісочному тісті з аличею чи то сирна запіканка