Смачний дріжджовий пиріг з гарбузом і горіхами

Легкий рецепт смачного пирога з гарбузом безсумнівно сподобається усім читачкам. Гарбуз, горіхи, кориця та тростинний цукор – це ідеальний тандем. Пиріг, у підсумку має повітряну структуру, за умови, якщо його перед випіканням залишити “підрости”. Маючи під руками простий покроковий фоторецепт, приготувати, коли заманеться, смачний пиріг із начинкою з гарбуза, горіхів і кориці до кави чи чаю буде зовсім нескладно.

Складники:

Для дріжджового тіста:

  • півтора ч. л. гранульованих сухих дріжджів;
  • 380 мілілітрів теплої води;
  • щіпка солі;
  • 1 ст. л. цукру-піску;
  • 5 грамів ванільного порошку;
  • 450-550 грамів пшеничної муки в/с.

Для начинки:

  • 350 грамів гарбуза;
  • 100 грамів фісташок;
  • 90 грамів коричневого цукру-піску;
  • 90 грамів вершкового масла (61% жирності; щоб змащувати шари);
  • 30 грамів кориці в меленому вигляді;
  • 1 яйце (щоб змастити тісто);
  • 1 ст. л. цукрової пудри.

Як спекти дріжджовий пиріг із гарбузом у духовці

Як зробити дріжджове тісто

Спершу, потрібно розвести теплою водою дріжджі в гранулах. Потім, всипати до них: цукру, солі та ванілі. Коли ці складники розчиняться, слід додати просіяну муку.

Тісто для гарбузового пирога

Після того, як тісто підніметься, його варто проткнути пальцем. Якщо виїмка залишається на своєму місці, тобто тісто не набуває первісної форми, а піднімається назад, то з ним можна продовжувати працювати.

Дріжджове тісто для гарбузового пирога

Фісташки слід трохи підсушити на сковорідці, а потім, дрібно нарізати, з допомогою ножа. Гарбуз зручніше подрібнити в комбайні, але й можна подрібнити на великій тертці.

дріжджовий пиріг з гарбузом і горіхами

Маленький шматок тіста необхідно розгорнути, ледь змастити його розм’якшеним вершковим маслом, присипати тростинним цукром, горіхами, гарбузом і корицею.

дріжджовий пиріг з гарбузом і горіхами

Після цього, пласт із начинкою потрібно згорнути трубочкою (як на фотографії; їх знадобиться декілька).

дріжджовий пиріг з гарбузом і горіхами

Кожну з трубочок треба обережно зав’язати вузликом і помістити на деко, що має роз’ємні борти. Після цього, форму слід накрити сухим рушником і залишити пиріг, щоб «виріс».

дріжджовий пиріг з гарбузом і горіхами

Коли гарбузовий пиріг “підійде”, його необхідно змастити яйцем і відправити на 25 хвилин у завчасно розігріту до 180 °С духову шафу.

Твквенний пиріг перед випічкою

Вийнявши готову дріжджову випічку, її треба накрити рушником і остудити. Потім, вийняти з форми та перекласти на широку плоску тарілку.

Гарбузовий пиріг

Скориставшись дрібним ситом, гарбузовий пиріг слід притрусити цукровою пудрою.

Гарбузовий пиріг

Дріжджовий пиріг із гарбузово-горіховою начинкою в розрізі має неймовірно апетитний вигляд.

Гарбузовий пиріг