Легкий рецепт смачного пирога з гарбузом безсумнівно сподобається усім читачкам. Гарбуз, горіхи, кориця та тростинний цукор – це ідеальний тандем. Пиріг, у підсумку має повітряну структуру, за умови, якщо його перед випіканням залишити “підрости”. Маючи під руками простий покроковий фоторецепт, приготувати, коли заманеться, смачний пиріг із начинкою з гарбуза, горіхів і кориці до кави чи чаю буде зовсім нескладно.
Інгредієнти: Борошно, Ванілін, Вершкове масло, Вода, Гарбуз, Горіхи, Кориця (мелена), Сіль, Сухі дріжджі, Фісташки, Цукор, Цукор коричневий, Цукрова пудра, Яйце
Складники:
Для дріжджового тіста:
- півтора ч. л. гранульованих сухих дріжджів;
- 380 мілілітрів теплої води;
- щіпка солі;
- 1 ст. л. цукру-піску;
- 5 грамів ванільного порошку;
- 450-550 грамів пшеничної муки в/с.
Для начинки:
- 350 грамів гарбуза;
- 100 грамів фісташок;
- 90 грамів коричневого цукру-піску;
- 90 грамів вершкового масла (61% жирності; щоб змащувати шари);
- 30 грамів кориці в меленому вигляді;
- 1 яйце (щоб змастити тісто);
- 1 ст. л. цукрової пудри.
Як спекти дріжджовий пиріг із гарбузом у духовці
Як зробити дріжджове тісто
Спершу, потрібно розвести теплою водою дріжджі в гранулах. Потім, всипати до них: цукру, солі та ванілі. Коли ці складники розчиняться, слід додати просіяну муку.
Після того, як тісто підніметься, його варто проткнути пальцем. Якщо виїмка залишається на своєму місці, тобто тісто не набуває первісної форми, а піднімається назад, то з ним можна продовжувати працювати.
Фісташки слід трохи підсушити на сковорідці, а потім, дрібно нарізати, з допомогою ножа. Гарбуз зручніше подрібнити в комбайні, але й можна подрібнити на великій тертці.
Маленький шматок тіста необхідно розгорнути, ледь змастити його розм’якшеним вершковим маслом, присипати тростинним цукром, горіхами, гарбузом і корицею.
Після цього, пласт із начинкою потрібно згорнути трубочкою (як на фотографії; їх знадобиться декілька).
Кожну з трубочок треба обережно зав’язати вузликом і помістити на деко, що має роз’ємні борти. Після цього, форму слід накрити сухим рушником і залишити пиріг, щоб «виріс».
Коли гарбузовий пиріг “підійде”, його необхідно змастити яйцем і відправити на 25 хвилин у завчасно розігріту до 180 °С духову шафу.
Вийнявши готову дріжджову випічку, її треба накрити рушником і остудити. Потім, вийняти з форми та перекласти на широку плоску тарілку.
Скориставшись дрібним ситом, гарбузовий пиріг слід притрусити цукровою пудрою.
Дріжджовий пиріг із гарбузово-горіховою начинкою в розрізі має неймовірно апетитний вигляд.