Млинцевий пиріг з сиром і яблучними трояндами

Сьогодні хочу запропонувати Вам цікавий рецепт дивовижно гарної страви, яка викличе захоплення Ваших рідних та гостей своєю красою та букетом смаків. Це млинцевий пиріг з сиром і яблучними трояндами. Гармонійне поєднання млинців, сиру з шоколадом і яблук та духмяний аромат ванілі створюють оригінальний смак. А яблучні троянди надають страві вишуканості. Такий пиріг приємно здивує усіх під час традиційного недільного чаювання та стане родзинкою святкового застілля.

Інгредієнти:

Для млинців:

  • 2 курячих яйця Д-0;
  • дрібка солі;
  • 2,5 столові ложки цукру;
  • 450 мл молока 2,6%;
  • ¼ ч. ложки ваніліну;
  • 180 грамів пшеничного борошна в/с;
  • 30 мл рослинної олії.

Для начинки:

  • 200 грамів сиру 9%;
  • 80 грамів молочного шоколаду;
  • 4 столові ложки цукру;
  • 100 мл молока 2,6%;
  • 2 жовтки;
  • 1 стручок ванілі.

Для прикраси:

Як приготувати млинцевий пиріг з сиром і яблучними трояндами

Починаємо готувати з того, що випечемо тонкі млинці на молоці. У чашу для збивання розбиваємо яйця, додаємо цукор, сіль та ванілін та збиваємо до однорідної суміші та повного розчинення усіх інгредієнтів. Всипаємо трохи просіяного борошна, збиваємо, далі вливаємо невелику порцію молока, знову збиваємо. Ці процеси повторюємо, доки молоко та борошно не скінчаться. На млинцевій сковорідці підігріваємо олію, вливаємо її в тісто, ретельно перемішуємо та випікаємо тоненькі млинці.

Млинці для пирога з трояндами

Коли всі млинці випечені, залишаємо їх остигати. Тим часом приготуємо сирну начинку.

Сир потрібно перетерти через друшляк. У каструлі збиваємо жовтки з насінням ванілі та цукровим піском. Підігріваємо молоко (не доводити до кипіння). Тепер дуже тоненькою цівкою вливаємо його до жовтків, весь час перемішуємо, щоб жовтки не заварилися. Каструлю ставимо на плиту, робимо маленький вогонь та постійно помішуємо масу вінчиком. Як тільки суміш почне загусати, вимикаємо вогонь та додаємо до неї заздалегідь поламані шматочки молочного шоколаду. Не перемішуємо одразу, потрібно зачекати, доки шоколад розплавиться сам. Тепер перемішуємо та додаємо сир. Начинка для пирога готова.

Начинка для млинцевого пирога з трояндами

Для формування пирога потрібна форма зі з’ємними бортами. Викладаємо на дно форми млинець. Тепер треба викласти п’ять млинчиків по бокам форми внахлест, щоб половина кожного млинця звисала з форми. На дно форми, на млинці, кладемо кілька столових ложок начинки.

Збираємо млинцевий пиріг

Акуратно кладемо на начинку млинець та знову викладаємо таку ж кількість начинки, на шар начинки — знову млинець. І так робимо, доки не закінчиться вся начинка.

На останній шар начинки кладемо цілий млинець. Тепер приступимо до половинок, що залишилися по краям форми. Їх потрібно гарно укласти у форму, для цього їх розрізаємо до рівня начинки та викладаємо один на одного, як показано на фото.

Загортаємо млинці на пирозі

Смачний пиріг із запашною начинкою відправляємо до холодильника на кілька годин, щоб він добре просочився. А тим часом приготуємо прикрасу — троянди з яблук.

Готовий зібраний млинцевий пиріг

Виймаємо млинцевий пиріг з холодильника та прикрашаємо його зверху яблучними трояндами .

Готовий млинцевий пиріг з трояндами

Ви тільки погляньте, який гарний та апетитний вийшов млинцевий пиріг з солодкою начинкою. Ось який красень він у розрізі.

Розріз млинцевого пирога з трояндами