Домашні булочки з маком з дріжджового тіста – це ніжна і ароматна випічка, яка нагадає про дитинство і шкільні їдальні. Рум’яні плетінки, бублики і пишні булочки – все це можна спекти в домашніх умовах з простим, але смачним дріжджовим тістом і класичною маковою начинкою. Сьогодні я представлю покроково оформлений рецепт з фото з якого ви дізнаєтеся як спекти красиві і смачні булочки з маком з дріжджового тіста. Такі міні-плетінок з цукром і маковою посипкою виходять солодкими, смачними і красивими в оформленні. Таке, здавалось складне плетіння, насправді, сформувати дуже просто. Це справа двох хвилин, особливо, якщо використовуєте мої підказки і покроковий рецепт з фото.
Інгредієнти: Борошно, Ванілін, Вода, Мак, Олія рослинна, Свіжі дріжджі, Сіль, Цукор, Яйце
Складові:
- борошно – 550 гр;
- мак – 2 ст.л.;
- цукор – 5 ст.л.;
- вода або молоко – 250 мл;
- сіль – щіпка;
- ванілін – 1/2 ч.л.;
- цукор – для посипання;
- яйце – 1 шт. + жовток – 1 шт.;
- олія рослинна – 3 ст.л.;
- дріжджі свіжі – 25 гр.
Як приготувати булочки з маком з дріжджового тіста
Для початку, потрібно приготувати тісто для булочок. Для цього, змішаємо одне яйце з водою або молоком (всі продукти кімнатної температури), сіллю, цукром і ваніліном. Окремо перемішати, ретельно розтерши, дріжджі і жовток. Додати до основної маси.
Додати туди ж розм’якшене масло, борошно і замісити м’яке тісто. Накривши рушником, відправити масу в тепле місце на годину.
Коли тісто піднялося, потрібно його обм’яти з невеликою кількістю борошна і відправити в тепле місце ще на годину.
Готове дріжджове тісто розділити на 10 шматочків.
Кожен шматочок розкачати в пласт, нарізати на смужки і посипати їх цукром. Можна разом з цукром посипати і маком. На фото я зробила посипання тільки з цукру.
Загорнути смужки від кута до кута в трубочку.
Згорнути трубочку в коло. Таким чином сформувати всі булочки. Залишити вироби розстоюватись на 25 хвилин.
Змастити випічку збитим жовтком.
Присипати маком і цукром. Відправити домашні дріжджові макові булочки в розігріту до 190 градусів духовку. Запікати до рум’яної скоринки.
Ароматні солодкі булочки вийняти з духовки і дати трохи охолонути.
Викласти красиву випічку на тарілку і подавати до столу!
Ніжні і смачні макові булочки стануть ідеальним доповненням до чаю або ароматної кави.
Якщо хочете зробити свою дріжджову випічку з великою кількістю маку, тоді використайте цей відео-рецепт булочок з маковою начинкою від автора ютуб-каналу “Готуємо з ЛЮБОВ’Ю”.
Ці смачні солодкі булочки з маком допоможуть згадати про дитинство і ароматну бабусину випічку. Такі вироби виходять м’якими, великими і дуже пишними. Готувати їх досить просто, хоча не так вже й швидко. Головне, що результат точного того вартий! Смачного!