Гречка з грибами по-купецьки – поживна і неймовірно проста в приготуванні пісна страва. Вона порадує ситістю, цікавим смаком і легкою структурою – як м’ясоїдів, так і вегетаріанців або людей, які дотримуються посту. Таке друге з гречки на сковороді готується всього за півгодини і для кожної господині стане відмінним варіантом страви на швидку руку. Спробуйте і ви приготувати пікантну гречку по-купецькому, а мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам у цьому. Якщо у вас є люди, які не можуть обійтись без м’ясних страв, то використовуйте таку гречку як гарнір до м’яса або додайте трішки курятини, яловичини, свинини або просто фаршу на етапі обсмажування овочів. І так, до приготування!
Інгредієнти: Вершкове масло, Гречана крупа, Гречка, Корінь селери, Морква, Олія рослинна, Прянощі, Спеції, Томатний сік, Цибуля
Кухня: Російська кухня
Складові:
- гречана крупа – 1/2 чашки;
- томатний сік – 1 склянка;
- сіль – за смаком;
- гриби – 5 шт.;
- часник – 3 зубки;
- морква – 1 шт.;
- спеції – за смаком;
- цибуля – 1 шт.;
- масло вершкове – 10 гр;
- корінь селери – 25 гр;
- олія рослинна – 1 ст.л.
Як приготувати гречку з грибами по-купецьки
Перший етап приготування – подрібнити кубиком цибулю. Далі, потрібно нарізати соломкою очищені корінь селери і моркву.
Обсмажити інгредієнти до рум’яності на рослинній олії.
Нарізати дрібними кубиками часникові зубки і великими слайсами вимиті печериці.
Додати до пасерованих овочів гриби і обсмажити до золотистого кольору.
Всипати до грибів і овочів гречану крупу, попередньо промиту, і перемішати. Звертаю увагу, що можна використовувати як обсмажену, так і зелену гречку. Вибір крупи залежить від ваших смакових переваг.
Залити всі інгредієнти двома чашками води і тушкувати до напівготовності гречки.
Як тільки гречка стане аль денте, всипати паприку, сіль і спеції за смаком.
В цей же час потрібно додати томатний сік. Готувати гарнір до м’якості гречки, після чого, зняти з вогню. Під кришкою дати настоятися хвилин 20-30.
Розкласти ароматну і смачну гречку по-купецькому на тарілки.
Подавати їдокам другу страву гарячою. Смачного!
Приготувати смачну гречану кашу з грибами і цибулею можна і за наведеним нижче відео-рецептом з ютуба від каналу Рецепти Бабусі Емми. Технологія приготування, в принципі, схожа, але відрізняється асортимент вхідних продуктів.
Гречка по-купецькому з грибами – це дуже смачна і абсолютна пісна страва. Легка і швидка в приготуванні, але дуже поживна страва на кожен день. За бажанням, в неї можна додавати і комбінувати будь-які заморожені або свіжі овочі. Це можуть бути томати, кабачки, баклажани або болгарський перець. Відмінним варіантом стане кукурудза або зелений горошок. Експериментуйте і у вас точно вийде найсмачніша друга страва з гречки, яка ідеально підійде саме до ваших кулінарних і смакових уподобань!