Смачна домашня халва з насіння і манки

Халва – це один із найдревніших і найсмачніших десертів зі Сходу. Але дуже часто ці ласощі, куплені в магазині, не радують ні смаком, ні соняшниковим ароматом. Тому, варто спробувати приготувати халву в домашніх умовах за цим покроковим фоторецептом із докладним описом кожного з процесів.

Складники:

  • 2 склянки очищених соняшникових насінин;
  • 2 склянки манки;
  • пів склянки соняшникової олії, що немає запаху;
  • пів склянки молока;
  • 2 склянки цукрового піску;
  • 100 грамів сушеного винограду;
  • ванілін (за смаковими вподобаннями).

Як зробити домашню халву з насіння

Щонайперше, потрібно обсмажити соняшникові насінини до золотистого відтінку на сковороді без додавання олії.

халва домашня

Потім, перемолоти їх у м’ясорубці.

халва домашня

Родзинки промити, залити теплою водою та залишити набухати. Цей процес займе десь 20 хвилин. Потім, рідину з-під них слід злити й промокнути сушений виноград паперовими серветками.

Після цього, треба підсмажити на сковороді манну крупу до утворення золотистого відтінку. Манку весь час слід помішувати, щоб не пригоріла.

халва домашня

У ківшику необхідно з’єднати олію з молоком, цукром і ваніліном.

халва домашня

Поставити утворену масу на плиту. Суміш повинна варитися доти, доки повністю не розчиниться цукор. Після цього, необхідно всипати манну крупу та насінини соняшника. Перемішати до однорідного стану. Потім, додати родзинки й знову старанно все перемішати.

халва домашня

Тепер, майбутню халву потрібно викласти на деко або в контейнер. Шар має бути завтовшки 3-4 см.

Домашня халва з насіння

Маса повинна охолонути при кімнатній температурі, а потім, її слід відправити в холодильник, щоб застигла, на декілька годин. Після цього, її варто нарізати на порційні шматки.

Домашня халва з насіння

Домашня халва виходить хрусткою, має приємний аромат і ніжний смак насінин соняшника. Приготувавши власноруч такий десерт, ніяких сумнівів щодо якості та свіжості продукту не залишиться. Скориставшись цим простим рецептом, кожен, хто забажає, зможе приготувати халву швидко та просто. Смак готових солодощів стане ще цікавішим, якщо частково замінити насінини соняшнику подрібненими горіхами або кунжутом.