Кростата – це італійський пиріг з розсипчастого тіста. Пропонуємо вам рецепт оригінальної випічки з яблуками, кабачками та мигдалевими горішками.
Інгредієнти: Борошно, Ванілін, Вершкове масло, Жовток, Кабачки, Лимон, Мигдаль, Сіль морська, Цукор, Яблука, Яйце
Кухня: Італійська кухня
Для приготування вам необхідно взяти:
Для тіста:
- 150 грамів вершкового масла 72%;
- 350 грамів борошна;
- 100 грамів цукрового піску;
- 1 яйце для змащування;
- 2 яєчних жовтки;
- ½ стручка ваніліну;
- ½ чайної ложки морської солі;
Начинка для кростати:
- 2 великих яблука;
- 1 молоденький кабачок;
- 1 лимон (сік і цедра);
- ½ стручка ваніліну;
- 200 грамів цукру;
- 80 грамів мигдальних горіхів.
Зміст
Як приготувати пісочне тісто для пирога
Спочатку треба охолодити всі продукти. Далі викладіть в ємність борошно так, щоб воно лежало гіркою і додайте масло, порізане ножем або натерте на тертці. Перетріть все у крихту.
Жовтки змішайте з сіллю, цукром і насінням ваніліну, а потім додайте в борошно з маслом. Замісіть тісто та покладіть його в холодильник на 30 хвилин.
Солодка начинка для пісочного пирога
Кабачок очистіть та потріть на сирній тертці і покладіть в сотейник.
Яблука поріжте кубиками і додайте до кабачка.
З лимона зніміть цедру, вичавіть сік до кабачка і яблук.
В кінці покладіть насіння ваніліну і цукор. Все змішайте та поставте на вогонь, аби випарувалася зайва волога. Суміш не забувайте помішувати.
Горішки обсмажте окремо на пательні.
Збираємо кростату
Змастіть маслом форму для випічки, викладіть половину тіста, добре розподіліть по всій поверхні. На тісто покладіть горішки, зверху – начинку.
Далі накрийте другою половиною тіста і викладіть візерунки. Все змастіть яйцем.
Заздалегідь розігрійте духовку до 180 градусів за Цельсієм і випікайте пиріг 35-40 хвилин. Коли кростата буде готова, не витягайте її з форми зразу ж, а дайте охолонути.
Ось така смакота у вас повинна вийти.
Готуйте та смакуйте чудовий італійський десерт в колі рідних і друзів.