Гарбузова шарлотка з консервованими яблуками

Кожна з читачок, котра хоче порадувати своїх близьких смачним незвичним десертом, мусить переглянути цю статтю. Гарбузова шарлотка з яблуками, про яку йтиметься далі, має ніжне бісквітне тісто, що не може не сподобатися ласунам. Тому неодмінно потрібно занотувати цей покроковий фоторецепт до власної кулінарної книги.

Складники:

  • 3 курячі яйця великого розміру (Д-0);
  • 180 грамів цукру-піску (й ще 1 ст. л. для гарбуза);
  • пів ч. л. ваніліну;
  • 200 грамів пшеничної муки в/с;
  • 200 грамів гарбуза;
  • 50 грамів вершкового масла для гарбуза (72% жирності);
  • 1 ч. л.цукрової пудри з ванільним ароматом;
  • пів ч. л. розчинної кави;
  • консервовані яблука.

Як приготувати шарлотку з гарбузом та яблуками

Як робити гарбузове тісто для шарлотки

Спершу, необхідно зняти з гарбуза шкірку, видалити насінини, нарізати шматочками та відправити його на сковороду з вершковим маслом. Додати до нього цукру й карамелізувати гарбуз до тих пір, доки він не стане м’яким.

Карамелізіруем гарбуз для шарлотки

Після цього, овоч потрібно перебити, з допомогою занурювального блендера, до пюреподібного стану й залишити остигати.

Пюре з гарбуза для шарлотки

Потім, треба в чашу міксера вбити яйця та збити їх у пишну масу. Швидкість пристрою повинна бути максимальною. Далі, слід всипати цукор-пісок, ванілін і продовжувати процес збивання доти, доки цукор повністю не розчиниться (перевірити чи він розчинився можна, потерши краплину тіста між пальцями, якщо відчуваються крупинки, значить варто збивати ще). Тісто має бути гладким і липким. Потім, треба всипати просіяну муку й замісити тісто на середній швидкості міксера. Після, додати пюре з гарбуза. Перемішати тісто на малій швидкості. Всі компоненти повинні рівномірно з’єднатися.

Бісквітне тісто з гарбузовим пюре

Як зробити гарбузову шарлотку з яблуками

Форму, в якої знімаються бортики, необхідно заслати пергаментом і змастити його вершковим маслом. Бокові сторони дека теж варто покрити папером, щоб потім було легше виймати десерт. Дно підготовленої форми слід залити невеликою кількістю тіста, викласти на нього шматки консервованих яблук і накрити їх рештою тіста.

Шарлотка з гарбузом і яблуками

Пектися бісквітний пиріг із гарбузом і консервованими яблуками повинен в попередньо розігрітій духовій шафі до 160 °С, біля, 40 хвилин. Готовність перевіряється дерев’яною паличкою. Проколовши нею пиріг до самого дна форми, її слід вийняти та простежити: якщо вона суха, то шарлотку можна виймати, а коли на паличці є залишки тіста, то варто ще допекти.

Готова гарбузова шарлотка, після випікання, повинна повністю остигнути в формі. Потім, її необхідно перемістити на плоску велику тарілку. Змішавши цукрову пудру з розчинною кавою, ними потрібно притрусити шарлотку, скориставшись дрібним ситом.

Гарбузова шарлотка з яблуками

Насамкінець, варто лише заварити чай і насолодитися шматком гарбузової шарлотки.

Шарлотка з гарбузом і яблуками